pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:223/369)

Pełnoziarnisty makaron w serowym sosie z kurczakiem, brokułem i pieczarkami 226

przyprawionego kurczaka. Podsmażyć. 4. Do podsmażonego kurczaka dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki. Chwilę smażyć. 5. Całość zalać 2 szklankami wody, można dodać 1/2 kostki rosołowej/warzywnej. 6. W miseczce rozmieszać serek topiony z 1/2 szklanki wody. Wlać do kurczaka i nadal dusić do momentu zredukowania się sosu. 7. Doprawić solą, pieprzem. Dodać ugotowany brokuł i żółty ser. 8. Podawać

A Ty Smakuj Mnie
Pizza z szynką na spodzie z tortilli 180

drobno pokrojonego sera. W dalszej kolejności wykładamy pokrojoną szynkę, cebulę,  pieczarki i pomidor. Doprawiamy oregano. Na koniec posypujemy pozostałym serem. Pieczemy w  nagrzanym piekarniku do 190 o C przez około 15-20 minut aż ser się rozpuści a spód będzie chrupiący. W tym czasie przygotowujemy sos z jogurtu razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem

Smaki Ewy
Parówki po węgiersku 161

tłuszczu, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Odrobinę solimy i dusimy, aż pieczarki lekko zmiękną. Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut. Dodajemy parówki, p rzyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Gotujemy 10 minut, następnie zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podgrzewamy, aż sos się zagotuje i zagęści. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami

Smak mojej kuchni
MAKARON Z CUKINIĄ, PIECZARKAMI I POMIDORAMI MALINOWYMI 142

łyżkach podsmażam posiekaną w kostkę cukinię, pora pokrojonego w paski i pieczarki w plasterkach (około 8-10 minut). Pomidory sparzam, obieram ze skórki, drobno siekam. Czosnek siekam, dodaję na patelnię wraz z pomidorami i przyprawami. Gotuję, aż odparuję nadmiar płynu. Dodaję pokrojony w kostkę ser, mieszam sos do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Powstały sos mieszam

JejKuchnia
KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE Z PIECZARKAMI 433

pokroić w półkrążki,czosnek w plasterki,dodać do mięsa.Obrane,oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,również dodać do mięsa - wymieszać,pod koniec dodać koncentrat pomidorowy,sól,pieprz - wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem.Rozłożyć 1/2 kapusty,rozłożyć mięso z cebulką i dokładnie przykry resztą kapusty.Polać sosem powstałym podczas smażenia mięsa.Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C

Niespełnione zdolności kulinarne
Pizza z patelni bez drożdży 455

osobiście nie lubię szaleć z dużą ilością dodatków. Dla mnie wystarczy cebula, pieczarki i papryka lub kukurydza. Czasami się pokuszę o wegański ser, który obklei składniki, ale w związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko go dodaję. Przepis na sos do pizzy Przepis na ciasto do pizzy (z piekarnika) Artykuł Pizza

Blendman
Pierogi z mięsem i pieczarkami 219

tartce i dużych oczkach i dusić, aż woda wyparuje (nie mielić). Mięso, pieczarki, jajko oraz przyprawy dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na każde wykrojone kółko nałożyć łyżeczkę farszu i skleić brzegi. Układać na tacy oprószonej mąką. Gotować w osolonym wrzątku ok. 10 min. Podawać z ulubionym sosem, masłem, lub skwarkami. Smacznego :) Rady: Z podanych składników wyszło mi trochę ponad

Na Ciasteczkowych Papierach
,, Pieczarki w cieście naleśnikowym” 409

solą, pieprzem i chilli. Wszystko razem mieszamy, do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Pieczarki oczyszczamy, obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego

Podróż w kulinaria
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 244

nadziane, z intensywnym posmakiem boczniaka (a nie jakimiś tam zamiennikami w postaci pieczarek), okraszone niemal słodką w smaku cebulką . Mało brakowało, a wylizałabym talerz! A na deser też pierogi! Tym razem na słodko, pieczone z ciasta drożdżowego Przede mną pierogi z gruszką, jabłkiem i cynamonem , w towarzystwie sosu waniliowego. Normalnie w cenie 17 PLN - w ramach Weekendu za pół ceny

Grunt to przepis!
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 187

zrumienienia ale nie na wiór. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki podsmażamy na tej samej patelni do zazłocenia. Przekładamy do garnka, dodajemy obraną startą marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka lub większą kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Na koniec zaciągamy sos mąką ze śmietaną, mlekiem lub wodą. Możemy posypać świeżymi ziołami. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Karkówka w piwie 217

skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule 300 g kurek, bądź 500 g pieczarek 250 ml piwa mąka do obtoczenia mięsa sól pieprz papryka słodka granulowany

na moim stole...
Gulasz żołądkowo warzywny 165

obraną i pokrojoną ( oczywiście umytą ) w plasterki marchew i oczyszczone i pokrojone pieczarki. Następnie posiekać pora i także dodać do składników na patelni. Wszystko smażyć do lekkiego zarumienienia składników. Potem podlać całość bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie ewentualnie doprawić i zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Gulasz zagotować i podawać

Ewa w kuchni
Naleśniki po meksykańsku 182

farsz. Kroję cebulkę w kostkę, smażę na małej ilości oleju, kroję pieczarki, dodaję i smażę przez 10 minut, później dodaję mięso mielone, przyprawiam i smażę aż mięso zmieni kolor i będzie miękkie. Pod koniec dodaję kukurydzę, fasolę, czosnek (drobno pokrojony) i koncentrat pomidorowy.  Składniki na biały sos: woda 2 szkl vegeta 1 łyżka śmietana 0,5 szkl serek śmietankowy

NA MOIM TALERZU
Brak tytułu 173

przyrasta prawie 400%. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - łazanek - potraw mięsnych Opakowanie: 250 g Tak wygląda po ugotowaniu. Faktycznie - nie łatwo było by go rozgotować. Nie jak wiele  makaronów, które po 4 minutach w wodzie  - rozpuszczają się... ŁAZANKI - przepis Składniki: 30 dag pieczarek cebula 400 g kapusty kiszonej opakowanie Łazanek Wielickich sól, pieprz Przygotowanie

kolorowotorcikowo
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 235

razem smażymy, co jakiś czas mieszając. Po odparowaniu wody (którą puszczą pieczarki) doprawiamy danie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dokładamy usmażone wcześniej boczniaki, doprawiamy rozmarynem, mieszamy.  Na końcu dodajemy serek mascarpone i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z makaronem, np.pappardelle lub innym dowolnym. Najlepiej wymieszać makaron z sosem w garnku i taki nakładać na talerze. Smacznego

Smaczne Zdrowe