pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:225/369)

Schab w sosie serowym 176

papryką. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni, przekładamy do większego garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy pokrojone kawałki sery i śmietanę. Mieszamy do rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos przelewamy do mięsa. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą (jeżeli sos jest

VioletoweKucharzenie
Morszczuk pieczony z warzywami 173

piórka. Do niedużego garnuszka wlewamy odrobinę oliwy i wsypujemy pieczarki.  Dusimy ok 5 minut do odparowania wody. Dodajemy paprykę i cebulę i dusimy kolejne 5 minut zalewając wszystko przecierem pomidorowym i koncentratem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami. Do naczynia żaroodpornego  wlewamy 3 łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby

ChilliJemy
Pizza ze szpinakiem i kurczakiem + przepis na ciasto idealne 177

weekend. Tym razem w wersji kurczakowo-szpinakowej. 'pizza ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem' + przepis na ciasto idealne Składniki: * ciasto idealne: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 op drożdży instant (7g) - 200ml mleka - 50 ml przegotowanej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek * sos pomidorowy*: - 1 puszka pomidorów obranych - 1 łyżka octu balsamicznego - duża szczypta pieprzu

CookYourself
Makaron z imbirem, kilka polskich filmów 202

Pokrój drobno imbir i podsmaż na oleju. Przełóż na talerz. Pokrój pieczarki (każdą na 3 części), pokrój cukinie i podsmaż wszystko na oleju. Dodaj pomidory i przecier. Duś kilka minut (aby warzywa były chrupiące, nie miękkie). Na koniec dodaj oliwki i imbir. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem i natychmiast podawaj. I jeszcze kilka tytułów polskich filmów, które

Qlinarnie i Qlinarnie
Brukselka z pieczarkami w śmietanie (277 kcal) 212

przekrawamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w spore plastry, podsmażamy na oleju, aż odparuje z nich sok. W połowie smażenia dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy brukselkę, śmietanę, pomidory i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu aż sos uzyska kremową konsystencję

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z cukinii w sosie kalafiorowym (gluten-free) 375

miękkości cebuli.  3. Do garnka z kremem kalafiorowym wkładamy pieczarki, sok z połowy limonki i kurczaka. Gotujemy na średnim ogniu, aż kurczak będzie gotowy (5-7 minut). Na minutę przed końcem dodajemy kolendrę i mieszamy. 4. Na dwa głębokie talerze wykładamy "makaron" z cukinii, nakładamy sos i dekorujemy listkami kolendry. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami... 1312

oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać koperek i do smaku ewentualnie soli smaczny gulasz na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowe pierogi z indykiem 247

patelni z olejem podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i dodajemy pieczarki pokrojone na mniejsze części. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w kosteczkę, jak wszystko ładnie się podsmaży dodajemy paprykę również pokrojoną w kosteczkę i pomidory. Podsmażamy wszystko aby jak najwięcej wody wyparowało, doprawiamy i na koniec zagęszczamy sos mąką. Sos musi być dość gęsty aby nie wypłyną podczas pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy

Niezły Młynek
Krokiety naleśnikowe z pieczarkami 251

ciepłe naleśniki kładziemy pośrodku plasterek żółtego sera. Na to nakładamy usmażone pieczarki i zawijamy. Najpierw w rulonik, a potem brzegi do środka. Spinamy przy pomocy wykałaczek. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w mleku i bułce tartej. Ponownie podsmażamy na złoty kolor. Powstałe krokiety najlepiej smakują na ciepło z sosem pieczarkowym lub czosnkowym. Smacznego

Kolizje Smaków
Tagliatelle ze szpinakiem i czerwoną fasolą 322

czas mieszając.  5. Zdjąć przykrywkę, dodać sól, pieprz i odparować pieczarki. 6. Dodać szpinak i całość podsmażyć, co jakiś czas mieszając. 7. Wsypać fasolę i kurczaka, bazylię do smaku i chwilę podgrzać. Dodać śmietanę i całość wymieszać, aż do uzyskania jednolitego koloru. 8. Wymieszać makaron z sosem i podawać

Pasja Smaku
Placuszki z kurczaka 254

zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski dodać kurczaka, ostudzone pieczarki, ser, mąkę, jajko, odrobinę soli i pieprzu. Całość połączyć na jednolitą masę. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką placuszki i spłaszczamy je. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podawać same lub z jakimś sosem. Smacznego

Fabryka pomysłów
Gulasz - kurczak i dodatki 488

dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Pod sam koniec dodajemy zsiekany ząbek czosnku, solimy i pieprzymy.  W między czasie powinniśmy przygotować sobie bulion ( może być z kostki jeżeli nie mamy gotowego), dodajemy 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego. Kiedy bulion będzie gotowy dodajemy do niego całość przygotowaną na patelni. Dusimy ok 20 minut.  Sos możemy zagęścić mąką (rozmieszaną

Kuchnia moimi oczami
Pomysł na... Boloński garnek (Winiary) - opinia 371

pieczarki, pomidory... Więc jak to się mogło się udać? Niestety mogło.  Ja nie dałam rady skończyć swojej porcji, mimo, że reszcie rodziny się udało. Siostra - największy makaroniarz w rodzinie, cudem "zmęczyła" aż dwie, ale w dużym odstępie czasu - w końcu ktoś to musiał zjeść. Panowało ogólne niezadowolenie. Zbyt mocno czuło się ten "Pomysł na..." chemią, takim typowym sosem(...)smak, a i spotkałam się z opiniami, że to naprawdę dobre danie. Składniki:   "Pomysł na...Boloński garnek" 250 g mięsa mielonego opakowanie makaronu - u mnie kolanka 150 g pieczarek 425 g pomidorów z puszki Wykonanie: Obrane pieczarki pokroić w plastry. W garnku na małej ilości tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dołożyć pieczarki i smażyć razem kilka minut. Zawartość torebki wymieszać

Pasja Smaku
Karkówka duszona z papryką i pieczarkami 310

powtarzamy następnie z pieczarkami. W międzyczasie dojemy nieco soli (ok. 1/2 łyżeczki). Warzywa zalewamy 250ml piwa i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie tak, aby były zanurzone. Przestawiamy na mały ogień, przykrywamy i dusimy dość powoli przez 10 minut. Karkówkę wkładamy do patelni w miarę możliwości przykrywając je warzywami i zanurzając w sosie. Dolewamy nieco gorącej wody(...)czasie większość płynu powinna odparować, a sos stać się gęsty. Gdyby w trakcie duszenia na powierzchni pojawił się nadmiar tłuszczu, należy go usunąć. Podajemy na gorąco z warzywami, sosem i wybranym dodatkiem (np. kopytka , gotowane ziemniaki). Uwagi Plastry mięsa nie mogą być zbyt cienkie, ale też nie nadmiernie grube – optymalnie ok. 1,5 do 2 cm. Jeśli mają więcej, należy

Kulinarna Pokusa
Piersi kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym z makaronem 226

Smażenie na oleju rzepakowym stało się znowu modne. Pamiętajmy, że taki olej ma wyższą temperaturę wrzenia, zawiera kwasy omega 3 i jest polecany przez dietetyków. Składniki

IMPRESJA SMAKU