pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:231/369)

Placek po węgiersku 247

kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula – pół czerwonej papryki – 1 szklanka passaty pomidorowej – 1 szklanka białego wina – 1 łyżka sosu tabasco – woda – 0,5 kg ziemniaków

nietylkopasta.pl
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 151

pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić pieczarki, aż woda wyparuje i będą prawie suche. Pieczarki dodać do cebuli, dodać przecier, cukier, majeranek, ocet, sok z cytryny i połowę szklanki oleju. Wszystko doprawić solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pozostawić do wystygnięcia - sos musi być dobrze doprawiony. Pokrojone śledzie wymieszać z zimnym sosem, włożyć do lodówki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
POTRAWA JEDNOGARNKOWA A ' LA STROGONOW 152

Fasolkę odcedzić.Cebulę podsmażyć na oleju , dodać do rondla.Dorzucić parówki i podsmażone pieczarki ,zalać bulionem i dusić 20- minut.Przyprawić,dodać musztardę,koncentrat pomidorowy,paprykę w proszku i fasolę,wymieszac i jeszcze raz doprawić jak potrzeba. Śmietanę wymieszać z mąką1lub 2 łyżki i wlać do sosu,wymieszać dokładnie.Chwilę zagotować i gotowe.Podajemy z makaronem lub kaszą,albo z ziemniakami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sos pieczarkowo-musztardowy 91

Lubię dania szybkie, mało pracochłonne, sycące i smaczne. No ale kto nie lubi? Moja dzisiejsza propozycja to śmietankowe pieczarki duszone z musztardą

To co kocham
Makaron z jarmużem i pieczonym bakłażanem 137

drobno pokrojoną cebulę, czosnek i imbir, gdy się zarumienią dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, chwilę razem smażymy, a następnie zalewamy bulionem i wodą. Dodajemy paprykę pokrojoną w podłużne pasy, dusimy kilka minut, pod koniec wrzucamy podpieczone plastry bakłażanów, zaprawiamy śmietanką z mąką, doprowadzamy do wrzenia. Do sosu warzywnego przekładamy ugotowany makaron, mieszamy, zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy liście jarmużu

Apetyczna babeczka
pieczarki w śmietanie z koperkiem... 876

Składniki: masło 1/4 kostki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 60 dag, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml

W Mojej Kuchni Lubię
Kasza pęczak w sosie pomidorowym z kurczakiem i warzywami. 267

Pęczak w sosie pomidorowym z warzywami i kurczakiem smakuje świetnie.Dodajemy takie warzywa,jakie lubimy . Bardzo ekspresowy obiad. Składniki: Kasza pęczak ,jedna szklanka połowa piersi z kurczaka papryka por ,zielona i biała część cebulka,mała pieczarki,kilka mała puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego sól,pieprz,ulubione dodatkowe przyprawy Kaszę płuczemy,następnie gotujemy w 3 szklankach wody 15 ,20 minut

Ladylaura.
Gulasz z serc indyczych z pieczarkami 97

zdjąć sitkiem ) i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę gotujemy. Następnie zagęszczamy śmietaną z mąką ( dobrze jest odlać trochę wywaru dodać do niego śmietanę, mąkę i razem wymieszać przed wlaniem do całości ). Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż sos zacznie gęstnieć. Po zakończeniu gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 261

olej.  Dodajemy kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na złoto. Dorzucamy pieczarki, szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, dorzucamy serek i śmietanę oraz gałkę muszkatołową. Gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym 112

Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje. Zapraszam do sklepu RAFEX! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych

VioletoweKucharzenie
Sos z boczników. 162

Sos z boczników idealnie pasuje do wielu dań. U mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina

W kuchennym oknie Ewy
Wakacyjne wyprawy - ciąg dalszy. Bałkany 139

przewrócić na drugą stronę. Sałatka :   Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki (szatkujemy), pieczarki kroimy w drobne płatki, pomidora w kostkę, a cebulę w półplasterki. Wszystko przekładamy do miski i dodajemy kukurydzę. Sałatka jest niemal gotowa :) Możemy ją polać oliwą i posypać pieprzem, ale my proponujemy sos, który nada sałatce fajny smaczek :) Sos:   3 łyżki oliwy z oliwek wlewamy

vegetanie
Szaszłyki z kurczaka i indyka 371

zabieramy się za nakłuwanie ;) Ja robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam

Kolejny blog o gotowaniu
Spaghetti z pieczarkami i szynką 292

Szalotkę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje.  Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać

Pasja Smaku
podudzia z pieczarkami.. 163

kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym 195

jadalne. Już z kilku sztuk można wyczarować pyszny sos w kilkanaście minut. Pyszny z chrupiącą grzanką z pełnoziarnistego pieczywa lub jako dodatek do mięs, kopytek, placków ziemniaczanych, bądź też w wersji pasty z makaronem al’dente lub risotto. Własnoręcznie zebrane grzyby można zastąpić tymi zakupionymi na starganie lub zwykłymi pieczarkami, choć to już nie to samo. Danie na obiad(...)dusić na wolnym ogniu (ok. 10 minut), podlać 3-4 łyżkami wody z makaronu, dodać grzyby i świeży tymianek, dusić 5 minut. Dodać serek, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Do sosu przełożyć makaron, dodać masło, dusić na małym ogniu 1-2 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody, w której gotował się z makaronu.  Przed podaniem

SzczyptaSmaQ
Pieczarki duszone z czosnkiem i chili 206

często mieszając. Dodajemy pieczarki. Dokładnie mieszamy je z pozostałymi składnikami, w międzyczasie również solimy. Przestawiamy na mały ogień i przykrywamy. Dusimy dość powoli przez ok. 20 minut, do miękkości grzybów, czasami mieszając. Na kilka minut przed końcem duszenia dodajemy również sok z cytryny i posiekaną pietruszkę. Na sam koniec odparowujemy z garnka nadmiar płynu, aby sos stał się gęsty. Podajemy(...)center;width: 50%;} #gallery-145 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-145 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone składniki Zaczynamy od podsmażenia czosnku i chili Następnie dodajemy pieczarki i całość dusimy Pieczarki duszone z czosnkiem i chili Post Pieczarki duszone z czosnkiem i chili pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
TAGLIATELLE Z PULPECIKAMI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM 143

makarony i dziś znów znów zapraszam Was na makaronową ucztę! Mam dla Was przepis na fantastycznym makaron ( u mnie wstążki z pełnego ziarna Lubella ) z pulpecikami z kurczaka w sosie śmietanowo – porowym z odrobiną parmezanu. Danie łatwe do zrobienia, szybkie, smaczne a zarazem sycące Idealny na taki jesienny obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron wstążki z pełnego ziarna(...)cebula – 1 szt * jajko – 1 szt * bułka tarta – 1 czubata łyżka * musztarda stołowa – 1 łyżeczka * czosnek – 1 ząbek * por – 1 szt * pieczarki – 5 szt * śmietana kremówka – 200 ml * parmezan – do posypania * sól, pieprz – do smaku * mąka do obtoczenia * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone filet z kurczaka mielimy razem

Ostra na Słodko
Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 169

Bardzo polecam  sałatkę i sos czosnkowy :) dla osób, które lubią wyraziste smaki ta propozycja będzie idealna. To danie zrobiłam niedawno (bardzo dziękuję za przepis :*). Całość jako danie komponuje się wspaniale i może sprawdzić się na wiele okazji np. spotkanie z przyjaciółmi. Przepis na KROKIETY; SKŁADNIKI: 2 jajka 150 ml mleka 150 ml wody 200 g mąki pszennej szczypta soli(...)pieczarki dodajemy do sera żółtego. Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej.  Smażymy krokiety. Przepis na SAŁATKĘ; SKŁADNIKI: 1 woreczek brokuł 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie słonecznika łuskanego WYKONANIE: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w kostkę Słonecznik uprażyć na patelni. Następnie połączyć składniki naprzemiennie.  Przepis na SOS CZOSNKOWY

Serce zamknięte w formie pyszności
Świąteczne pomysły na śledzie 175

Święta już za parę dni. Na naszych stołach będą same pyszności, a wśród z nich z całą pewnością znajdzie się wiele wyśmienitych przekąsek. Jak zwykle z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza – kurczak, pieczarki, papryka, cebula, kukurydza, mozzarella 183

łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki cukru Sos: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego konkretny „chlust” ketchupu (plus/minus 1/2 szkl.) płaska łyżeczka oregano płaska łyżeczka bazylii odrobina gałki muszkatołowej po 1/2 płaskiej łyżeczki soli i cukru Dodatki: filet z kurczaka pokrojony w kostkę lub drobne paseczki, zamarynowany w przyprawie kebab-gyros, usmażony kilkanaście pieczarek, lekko przesmażonych (ważne by nie puściły wody(...)posypaną mąką blachę. Dopiero teraz włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 stopni i do zimnego wstawiamy blachę z ciastem na 10-12 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i mieszamy. ( Dla wzbogacenia smaku można dodać jeszcze 1-2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a gdy ktoś lubi ziołowe, można podkreślić smak sosu dodając jeszcze odrobinę

Smaki Na Talerzu
Tradycyjne zapiekanki 150

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Bagietki przekroić na połówki. Nałożyć na nie pieczarki i posypać mozzarellą lub innym serem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 8-10 minut, aż ser się stopi a pieczywo będzie lekko chrupiące. Przed podaniem posypać szczypiorkiem oraz ketchupem lub ulubionym innym ulubionym sosem do zapiekanek.       Artykuł Tradycyjne zapiekanki pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZCZYPIORKIEM 206

oczkach. Bagietki przekrój na pół i nałóż na każdą połówkę farsz z pieczarek. Posyp serem i wstaw do piekarnika na ok. 10 min. do momentu aż ser się stopi, a bagietki będą chrupiące. Każdą bagietkę posyp świeżym szczypiorkiem. U nas w domu lubimy je z domowym sosem czosnkowym, albo ketchupem

Calzonella.com
Makaron z BROKUŁEM, SELEREM NACIOWYM i PIECZARKAMI (wegański) 236

Makaron możesz przyrządzić na wiele sposobów. Bardzo szybkim i zdrowym daniem jest makaron z warzywami. Do przepisu użyłam selera naciowego, który mimo swego charakterystycznego smaku nie

Via Gusto
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, kapustą serem i jajkami. 185

obiadu z poprzedniego dnia, kawałek kurczaka czy kapust lub np: kilka pieczarek. Ja w takich przypadkach robię przegląd lodówki i najczęściej z tego co mi zostało robię zapiekankę. Dzisiaj makaron z kurczakiem, cebulą, serem, kapustą i jajkami.Danie wyszło pyszne, można podać je z ketchupem lub sosem czosnkowym. Zapraszam :) Składniki : około 300 g ugotowanego makaronu kokardki np: Primo Gusto 2 upieczone

Sama słodycz i szczypta chili
Balsamiczny kurczak ze szparagami 161

grubym dnem rozgrzać oliwę przesmażyć szparagi, po chwili dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć przez kilka minut ciągle mieszając.  Na patelnię wlać kurczaka wraz z marynatą i smażyć prze kolejne 10-15 minut, lub do czasu aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe. Jeżeli sos zrobi się zbyt gęsty, dolać niewielką ilość wody. Doprawić solą i pieprzem

Codzienne Gotowanie
Sandacz w pieczarkach, po Gorzowsku 195

się nieopodal rzeki. Świeże płotki prosto z patelni, albo niepowtarzalne węgorze w sosie koperkowym. Mmm.. Poza walorami odżywczymi ryb,dla mnie równie ważna jest szybkość ich przygotowywania. A to, dla żyjących w biegu "młodych bogów" jest nader ważne, prawda? Składniki: filety z sandacza 500 g pieczarek 2 cebule tymianek suszony sól, pieprz olej roślinny Przygotowanie: Filety z sandacza dokładnie

Karczma Honorietty
Pikantne jesienne krewetki z dynią i grzybami w aromatycznym sosie TomYum 155

Krewetki z dynią zatopione w kremowym sosie Tom Yum skutecznie rozgrzeją Cię w chłodne jesienne dni. Porcja: 2 osoby Składniki: ½ słoika pasty TomYum House of Asia 1 Mleczko kokosowe House of Asia 12 dużych surowych krewetek  1 szkl. grzybów (enoki, pieczarki, boczniaki itp.) ½ szkl. dyni pokrojonej w drobną kostkę 1 limonka świeża chili szalotka lub dymka świeża tajska bazylia

SzczyptaSmaQ
Pyszne gołąbki w sosie pomidorowym z pieczarkami 102

zeszkloną na oleju i posiekaną drobno cebulę wraz z drobno pokrojonymi pieczarkami oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Połowę suchej kajzerki namaczamy w mleku – gdy namięknie, odciskamy mleko i dodajemy do farszu. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, vegetą oraz papryką słodką i ostrą. Dolewamy 4-6 łyżek wody. Sos do gołąbków: Świeże pomidory kroimy na mniejsze ćwiartki, dodajemy do nich

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z marynowanych warzyw i fety i ziół 152

OLIWKI CZARNE LUB ZIELONE SER FETA ZIOŁA DO SAŁATEK PRZYGOTOWANIE: CEBULKI ODCEDZAMY,,PIECZARKI KROIMY NA PÓŁ LUB W PLASTERKI(ZALEŻY JAKIE DUŻE),CZOSNEK  I OLIWKI KROIMY NA PÓŁ,PAPRYKĘ I FETĘ W KOSTKĘ ,DOPRAWIAMY ZIOŁAMI,JA DAŁAM JESZCZE KILKA KROPLI MAGGI I BARDZO FAJNIE PASOWAŁO-SOSU JUŻ ŻADNEGO NIE TRZEBA BO FETA SIĘ FAJNIE ROZPADNIE I POŁACZY WSZYSTKO-SMACZNEGO

Swojskie jedzonko
Mini burgery pieczarkowo-jajeczne 127

bardzo smakowite. Do burgerów idealne!     Składniki /12-14 szt./: 500 g pieczarek 1 cebula 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia   Dodatki: 2 pomidory 12 mini bułek sałatka 12 plasterków sera topionego w plastrach ulubiony sos Czytaj dalej... Artykuł Mini burgery pieczarkowo-jajeczne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo 194

ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 20 minut, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki, puszkę pomidorów, puszkę fasoli i chorizo pokrojone w plasterki. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w  odrobinie wody i wlać do sosu. Wymieszać i zagotować. danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo

O kuchni z uczuciem
Domowa kiełbasa à la gołąbki 145

blogu jest przepis na gołąbki w młodej kapuście z kaszą jaglaną i pieczarkami. Jeśli chcecie wykorzystać kiełbasę taką jak w przepisie, to poniżej znajdziecie odpowiedź Jak samemu przygotować pikantną domową kiełbasę? Składniki 5 liści młodej kapusty 5 sztuk parzonej domowej białej kiełbasy pikantnej (z papryką i sosem sweet chilli) lub 5 sztuk kupnej parzonej białej kiełbasy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fileciki w sosie pieczarkowym z topionymi serkami 123

się delikatniejsze w smaku i nieziemsko kremowe. Tak było i tym razem sos po prostu rozpływał się w ustach natomiast same polędwiczki poprzez krótki czas smażenia stały się bardzo soczyste. Całośc podałam z puree ziemniaczanym posypanym koperkiem.  Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule 250 ml śmietany 18% 3 serki topione śmietankowe Hochland

Kuchenne aromaty
Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym 170

również inne wersje past z tuńczykiem ----> pasta jajeczna z tuńczykiem i pieczarkami , pasta jajeczna z tuńczykiem, oliwkami i kaparami , pasta jajeczna z tuńczykiem i żółtym serem , pasta jajeczna z tuńczykiem .  Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym - przepis: Składniki: 4 jajka "M" puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone pęczek koperku sól, pieprz

Moje Qulinaria