pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:235/369)

PENNE Z PIECZARKAMI I SZALOTKĄ 90

patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki.  Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę. Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę. Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu. Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam. Podaje na cieplo. Smacznego

Gotowanie Patki
Najlepsze zapiekanki z tuńczykiem 463

najlepszych zapiekankach z pieczarkami przyszedł czas na najlepsze zapiekanki z tuńczykiem ;) Najlepiej smakują na chrupiącej bagietce z dodatkiem dobrych oliwek i słodkiej czerwonej papryki. SKŁADNIKI (2 porcje) 1/2 niedużej bagietki albo 2 małe bułki paluchy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 pomidor 4-6 czarnych oliwek kawałek czerwonej papryki 1/2 małej cebulki cukrowej 1/2 ząbka czosnku 2 gałązki świeżego

DefinicjaSmaku
Pizza naleśnikowa bardzo łatwy przepis 229

wierzchu ułożyć plastry boczku, brokuła, papryki i cebulę i pieczarki.  Ja jedną pizzę zrobiłam wegetariańską.  Na wierzchu posypać tartym serem. Włożyć do piekarnika na 25-35 min. Wszystko zależy w jakiej formie pieczemy i jak piecze nasz piekarnik.  Naleśnikowa pizza pięknie wyrośnie :) Po wyjęciu posmarować sosem i  udekorować rukolą. Sos do pizzy: (na upieczoną pizzę

Jemy Pijemy
Mięso mielone na pomidorową nutę 120

spaghetti, ale nie do końca, bo nie jest to przecież sos i moim zdaniem maka ron nie byłby do niego dobrym dodatkiem . To danie, które nie wymaga dużych nak ładów pracy i środków. W sam raz na obiad w środku tygodnia. :-) 1/2 kg mięsa mielonego 250g pieczarek 2 duże cebule pół słoiczka koncentratu pomidorowego ser cheddar olej sól, pieprz, papryka

Szefowa kuchni
Bakłażany z owczym serem i suszonymi pomidorami. 149

drugim naczyniu podduszamy cebulkę oraz pokrojone w małe kawałki pieczarki.   Jak wszystko zmięknie, dodajemy pokrojone suszone pomidory, i kilka plastrów owczego sera. Dusimy jeszcze chwilę do momentu, aż ser się roztopi. Można posolić, jeżeli czujecie, że potrawa tego wymaga. Wszystkie składniki puszczą sok, który utworzy sos do polania gotowych bakłażanowych wałeczków. Na bakłażanowe plastry kładziemy farsz i zwijamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Schab w sosie serowym 139

papryką. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni, przekładamy do większego garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy pokrojone kawałki sery i śmietanę. Mieszamy do rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos przelewamy do mięsa. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą (jeżeli sos jest

VioletoweKucharzenie
Morszczuk pieczony z warzywami 135

piórka. Do niedużego garnuszka wlewamy odrobinę oliwy i wsypujemy pieczarki.  Dusimy ok 5 minut do odparowania wody. Dodajemy paprykę i cebulę i dusimy kolejne 5 minut zalewając wszystko przecierem pomidorowym i koncentratem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami. Do naczynia żaroodpornego  wlewamy 3 łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby

ChilliJemy
Pizza ze szpinakiem i kurczakiem + przepis na ciasto idealne 139

weekend. Tym razem w wersji kurczakowo-szpinakowej. 'pizza ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem' + przepis na ciasto idealne Składniki: * ciasto idealne: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 op drożdży instant (7g) - 200ml mleka - 50 ml przegotowanej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek * sos pomidorowy*: - 1 puszka pomidorów obranych - 1 łyżka octu balsamicznego - duża szczypta pieprzu

CookYourself
Makaron z imbirem, kilka polskich filmów 146

Pokrój drobno imbir i podsmaż na oleju. Przełóż na talerz. Pokrój pieczarki (każdą na 3 części), pokrój cukinie i podsmaż wszystko na oleju. Dodaj pomidory i przecier. Duś kilka minut (aby warzywa były chrupiące, nie miękkie). Na koniec dodaj oliwki i imbir. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem i natychmiast podawaj. I jeszcze kilka tytułów polskich filmów, które

Qlinarnie i Qlinarnie
Brukselka z pieczarkami w śmietanie (277 kcal) 177

przekrawamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w spore plastry, podsmażamy na oleju, aż odparuje z nich sok. W połowie smażenia dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy brukselkę, śmietanę, pomidory i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu aż sos uzyska kremową konsystencję

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z cukinii w sosie kalafiorowym (gluten-free) 343

miękkości cebuli.  3. Do garnka z kremem kalafiorowym wkładamy pieczarki, sok z połowy limonki i kurczaka. Gotujemy na średnim ogniu, aż kurczak będzie gotowy (5-7 minut). Na minutę przed końcem dodajemy kolendrę i mieszamy. 4. Na dwa głębokie talerze wykładamy "makaron" z cukinii, nakładamy sos i dekorujemy listkami kolendry. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami... 1280

oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać koperek i do smaku ewentualnie soli smaczny gulasz na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowe pierogi z indykiem 210

patelni z olejem podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i dodajemy pieczarki pokrojone na mniejsze części. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w kosteczkę, jak wszystko ładnie się podsmaży dodajemy paprykę również pokrojoną w kosteczkę i pomidory. Podsmażamy wszystko aby jak najwięcej wody wyparowało, doprawiamy i na koniec zagęszczamy sos mąką. Sos musi być dość gęsty aby nie wypłyną podczas pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy

Niezły Młynek
Krokiety naleśnikowe z pieczarkami 220

ciepłe naleśniki kładziemy pośrodku plasterek żółtego sera. Na to nakładamy usmażone pieczarki i zawijamy. Najpierw w rulonik, a potem brzegi do środka. Spinamy przy pomocy wykałaczek. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w mleku i bułce tartej. Ponownie podsmażamy na złoty kolor. Powstałe krokiety najlepiej smakują na ciepło z sosem pieczarkowym lub czosnkowym. Smacznego

Kolizje Smaków
Tagliatelle ze szpinakiem i czerwoną fasolą 269

czas mieszając.  5. Zdjąć przykrywkę, dodać sól, pieprz i odparować pieczarki. 6. Dodać szpinak i całość podsmażyć, co jakiś czas mieszając. 7. Wsypać fasolę i kurczaka, bazylię do smaku i chwilę podgrzać. Dodać śmietanę i całość wymieszać, aż do uzyskania jednolitego koloru. 8. Wymieszać makaron z sosem i podawać

Pasja Smaku