Krokiety z kapustą i pieczarkami 203pieczarkami. Gotowe pieczarki i cebulę przełożyć do miski, wymieszać z kapustą, dodać pieprz, sól oraz potarty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zawijać wszystkie boki do środka w kwadrat. Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Przed spożyciem polać sosem czosnkowym, bądź ketchupem. Podawać z frytkami
Kuchenne aromaty
Mielone ze szparagami 279Dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki I szparagi. Pamiętajmy by ok 2 cm z końcówek szparagów odciąć- są łykowate I mągą zepsuć nam obiad :) Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso- smażymy do momentu aż mięso przestanie być różowe- dodajemy bullion . Doprawiamy solą, pieprzem I papryką. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną- wlewamy do sosu. Dodajemy koper. I obiad gotowy Obiad poałam z ryżem
Smaki Edyty
Kurczak w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami 243obsmażyć pokrojoną drobno. Cebulę i ząbki czosnku na lekko złoty kolor. Wlać wino i smażyć aż cały płyn wyparyje, mieszać cały czas. Dodać umyte, osuszone i przekrojone na pół pieczarki, wymieszać. Dodać kawałki kurczaka, wlać pomidory z puszki, pokrojone suszone pomidory, przecier pomidorowy, trochę wody. Tylko tyle żeby kawałki mięsa były przykryte w 3-4 wysokości. Zagotować, sprawdzić smak. Jeśli(...)chilli. Gotować około 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Można wlać śmietanę i wymieszać. Obsypać posiekaną natką pietruszki. Ja podałam z makaronem, obłożonym kawałkami mięsa z kurczaka, polany sosem i udekorowany z chrupiącym bekonem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Kuchnia Pokoleń
58 najlepszych przepisów z pomidorami 238suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pomidorowa sałatka(...)rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki
Moja smaczna kuchnia
Golonki z indyka w piwie, z warzywami 202kolor a seler stanie się lekko szklisty, 6-7 minut, co jakiś czas mieszając. Warzywa przekładamy do garnka z mięsem. Partiami, na trzy razy, smażymy na tej samej patelni pieczarki – do lekkiego skarmelizowania. Po usmażeniu przekładamy je do garnka z mięsem. Wszystko razem mieszamy i dusimy pod przykryciem. Przy dużych golonkach u mnie zajęło to dwie godziny z kawałkiem(...)Można też część wywaru odlać (można, ale po co marnować takie dobro…) a resztę zagęścić jasną zasmażką z masła i pszennej mąki, uzyskując coś bardziej na kształt gulaszu, z gęstym sosem. Dla mnie samej ta ‘rosołowa‘ forma jest dużo smaczniejsza i pełna – świetnie nawilża mięso i idealnie wsiąka w pieczywo, z którym takiego indyka podaję. Z tej ilości składników przygotujecie
Karo in the Kitchen
Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką 208rozgrzewamy masło i podduszamy pieczarki z odrobiną soli i czarnego pierzu. Gdy będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente. Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką
Życie ze smakiem
Duszony schab z pieczarkami 288złotego koloru. Później dorzucam pieczarki i smażę 5 minut. Przyprawiam warzywa solą i pieprzem i przekładam do rondelka. Zalewam całość wodą tak, by mięso było całkowicie zanurzone. Po zagotowaniu przykręcam ogień. Schab duszę się przez około godzinę. Po tym czasie mięso powinno być miękkie i delikatne. Gdy schab jest gotowy wlewamy do kubka odrobinę sosu i rozprowadzamy w nim łyżeczkę
Dieta bez mleka
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 180sosy winegret, dresingi, pieczone pączki. Potrawy zostały przygotowane za pomocą różnych technik np. pary fry ( smażenie w wysokiej temperaturze ), con fit ( powolne duszenie w niskiej temperaturze w tłuszczu ) czy podpalanie olejem. Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ; Dorsz pieczony w cieście na oleju ; Dorsz ze szparagami, majonezem truflowym, szparagami i pieczarkami
Kulinarne Fantazje Marioli
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 196maśle, dodajemy pokrojone drobno pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi. Panierujemy w jajku wymieszanym z sola i pierzem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Można podawać z ketchupem lub dowolnym sosem albo soute :-) Polecam pierożki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wołowina po burgundzku 174rozpada się. Sos jest gęsty, zawiesisty, aromatyczny. We Francji danie podaje się ze świeżą bagietką, można je również serwować z ziemniakami, kaszą lub gnocchi. Jak dla mnie jest to najlepszy gulasz, jaki kiedykolwiek miałam okazję jeść. Polecam! Wołowina po burgundzku Składniki na 4 porcje: 800g mięsa wołowego na gulasz 200g boczku 200g pieczarek 2 cebule
Smak mojej kuchni
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 233patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym
Ogrodnik w podróży
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 171oraz groszek i posiekane pieczarki. Na to wyłożyć kulki. Między kulkami umieścic brokuł. 4. Beszamel: Na patelni rozgrzać masło. Dodać mąkę. Poczekać, aż się przyrumieni, ale nie za mocno. Wtedy stopniowo wlewać mleko oraz dodać posiekany czosnek. Energicznie mieszać, aby masa była płynna i bez grudek. Jeśli jednak pojawią się grudki to można przetrzeć sos przez sitko. Dodać
Kuchnia Paulettes
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 169oliwek Parmezan 4 łyżki Sos Carbonara (znajdziecie przepis na moim blogu w innym daniu link niżej https://violagotuje.blogspot.co.uk/2016/07/cannelloni-carbonara-z-kurkami-w-boczku.html Sposób: Makaron gotujemy wedle przepisu. Myjemy piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek. Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy. Następnie pieczarki -boczniaki Smażymy do czasu
Viola cooks with passion
Pieczarki zapiekane w cieście ziemniaczanym 287wykładamy ciasto ziemniaczane. Układamy pieczarki i przykrywamy masą ziemniaczaną. Pieczemy w temperaturze 170 st. C ok. 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wyjmujemy z piekarnika i na wierzch każdej zapiekanki nakładamy odrobinę masła. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Upieczone wyjmujemy z piekarnika a po 2-3 minutach z foremek. Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i dowolną surówką. Smacznego
Maminek kulinarny