pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:245/369)

Pierś z indyka duszona z pieczarkami. 172

zeszkli dodajemy pieczarki. Kiedy trochę zmiękną solimy i posypujemy pieprzem i wyciskamy czosnek. Po chwili dodajemy usmażone filety z indyka zalewamy wrzątkiem, tak aby woda przykryła nam piersi. Przelewamy tłuszcz z patelni na której smażyliśmy indyka. Doprawiamy papryką i bazylią. Dusimy przez 15 minut.Dodajemy śmietankę i gotujemy 2 minutki. Następnie wyciągamy mięsko na talerze i zagęszczamy sos wlewając

Moje-pitraszenie
Spaghetti. 267

mniej. Gdy pieczarki będą już podsmażone, dodać mięso mielone. Od czasu do czasu zamieszać tak by mięso się podzieliło. Dobrze podsmażyć. Dodać kukurydzę i pomidory z puszki. Puszkę po pomidorach zalać do połowy wodą, opłukać ją i wlać do reszty składników. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy (lub sok pomidorowy - wtedy nie wlewać wody z puszki). Gdy sos się zagotuje spróbować

W kuchni u Moniki
Jajka w galarecie - z niespodzianką 182

kawałki, pieczarki na połowę. Do przygotowanych naczyń nakładamy warzywa razem z natką pietruszki, układamy również po ½ jajka. Rosół/ bulion doprawiamy lekko octem, odrobiną cukru. Zagotowujemy i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny ( już nie gotujemy ), intensywnie mieszamy. Wlewamy delikatnie do form z jajkami. Po schłodzeniu wstawiamy do lodówki.  Stężone galaretki, wyjmujemy z form i podajemy z ulubionym sosem ( czosnkowy, tatarski ). SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pizza rodzinna 268

mnie pieczarki pokrojone w plasterki, papryka pokrojona w drobną kostkę i jalapeno). Po wierzchu posypać pozostałą częścią mozzarelli. Pizzę ponownie wstawić do  piekarnika nagrzanego do 180  stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 10 minut, aż ser się roztopi, a dodatki ogrzeją. Pizzę podawać bezpośrednio po upieczeniu, z ketchupem lub ulubionym sosem

Gospodyni Miejska
Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym. 196

podgrzać.  Sos: -pół cebuli posiekanej -kawałek pora posiekanego -wino białe półwytrawne -ser starty długodojrzewający -kostka serka topionego -śmietana 12% -masło -sól, pieprz Na maśle szklimy cebulę i pora. Solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy płyn odparuje wrzucamy sery. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia. Ściągamy z ognia, zalewamy śmietaną i miksujemy blenderem. Możemy doprawić papryką słodką. Dodatkowo: -pieczarki w całości grillowane

BaRepas
Pizza orkiszowa Hawaii-pyszna 217

małe kawałki,szynkę w kwadraciki i mozzarellę w cienkie plasterki ciasto podzielić na 2 równe części i cienko rozwałkować lub rozciągnąć dłońmi i palcami do żądanego rozmiaru.Pizzę posmarować sosem pozostawiając dookoła wolny 1-cm rant.Wyłożyć na pizzę przygotowane dodatki.Piec w 280`C 8 minut,do zrumienienia brzegów(...)pizzę z tuńczykiemkiem.Tuńczyka należy wcześniej dobrze odsączyć na sitku.Cebulę pokroić w cienkie krążki i wymieszać z niewielką ilością soli,by zmiękła.Przygotowałam również pizzę z pieczarkami.Umyte ,osuszone pieczarki pokroiłam w cienkie plasterki i rozłożyłam na cieście

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab faszerowany pieczarkami i porem. 143

podsmażamy pieczarki oraz por. Doprawiamy solą i pieprzem.  Faszerujemy mięso i związujemy nitką, aby farsz nie wypadał. Obsmażamy schab ze wszystkich stron na smalcu, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy kminkiem, dodajemy smalcu i podlewamy troszkę wodą.  Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 1,5 godziny, polewając mięso co pewien czas sosem w którym

Symfonia smakowa
Włoskie calzone 231

wykładamy podsmażone pieczarki z cebulą, kurczaka, paprykę, można dodać też pomidora, kukurydzę.....co kto lubi. Wierzch posypujemy serem, przykrywamy drugą częścią ciasta i sklejamy dookoła jak pieroga. Calzone pieczemy około 15 minut w 220 stopniach, do delikatnego zarumienienia się ciasta. Można jeść na ciepło, zimno, super smakuje podgrzane na drugi dzień....a najlepiej calzone podawać z sosem czosnkowym

upichcic
Naleśniki z polędwiczką i suszonymi pomidorami 209

godziny). Pieczarki umyć. Pokroić w półtalarki. Dodać do mięsa. Gotować kolejne 10 minut. Cebulę obrać. Pokroić w drobną kostkę i  podsmażyć na 2 łyżkach masła. Kiedy zacznie się rumienić zasypać ją mąką. Smażyć jeszcze chwilę. Cebulę przełożyć do mięsa. Zamieszać. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą: śmietanę, koncentrat pomidorowy, musztardę i paprykę. Dodać trochę gorącego sosu, żeby zahartować całość

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka z makaronem i warzywami pod beszamelem 250

Klasyczny zapiekany misz masz. No, może nie do końca, bo poukładałam składniki warstwami ;) To taki obiad, który robi się z tego co akurat pod ręką, bo

bistro mama
Schab w sosie koperkowo-pieczarkowym 212

pieczarek przełożyć schab, wlać wodę tak aby lekko zakrywała mięso, dodać przyprawę do mięsa wieprzowego, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół  łyżeczki pieprzu, odrobinę papryki ostrej i dusić na delikatnym ogniu, kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać umyty i pokrojony koperek oraz śmietanę i dalej dusić na delikatnym ogniu.  Kiedy mięso będzie już miękkie doprawić sos do smaku solą

Mix smaku
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 173

dodaj pokrojone pieczarki. Podsmażaj ok. 5 minut, a następnie dodaj pierś z kurczaka, przypraw solą i pieprzem. Całość podsmażaj ok. 7 minut. Następnie dodaj szpinak i dalej podsmażaj ok. 4 minut. Na koniec dodaj śmietanę, dopraw do smaku i duś jeszcze ok. 3 minut. W tym czasie ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron połącz z sosem i dobrze

365 dni dookoła kuchni
Roladki wieprzowe z piekarnika 225

cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie doprawić do smaku, lekko odparować i przestudzić. Na rozbity kotlet położyć plasterek szynki, sera a na brzeg kotleta nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, spiąć wykałaczką i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut podlewając co jakiś czas powstałym sosem. Pod koniec

Tradycyjna Kuchnia
Knedle z kiszoną kapustą, morelami, grzybami... wg Ewy Wachowicz 194

której się moczyły. Wstawiłam do gotowania na średnim ogniu na około 30 minut. Cebulę i pieczarki drobno posiekałam. Na patelni rozgrzałam łyżkę masła wrzuciłam cebulę, a po chwili pieczarki. Kiedy się lekko podsmażyły dodałam kapustę i posiekane morele. Dusiłam, do miękkości,   przyprawiłam pieprzem.   Można   ewentualnie przyprawić solą, ale trzeba najpierw spróbować.    Farsz gotowy. Konfitura(...)cebuli: Na patelni rozgrzałam oliwę i wsypałam pokrojoną cebulę. Po chwili dodałam tymianek. Wymieszałam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Chwilę podsmażyłam i dodałam pozostałe składniki.   Smażyłam do momentu, kiedy sos się trochę zredukował. Zestawiłam z ognia. Czas na zrobienie knedli : Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, po obraniu przepuściłam przez praskę. Wystudziłam, wsypałam obie mąki, wbiłam jajko. Wymieszałam. Ręką wyrobiłam ciasto

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania