pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:252/369)

Pulpeciki z soczewicy, z pieczarkami i płatkami owsianymi... I o dzieciach. 105

sporej misce wymieszaj soczewicę, pieczarki z cebula, jajko i płatki owsiane. Zostaw na godzinę w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Formuj z masy niewielkie kulki - mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, i układaj na blaszce. Piecz około 20 minut - gotowe powinny być złotawe i przesuszone.  Można podawać z sosem pomidorowym, z makaronem, lub ryżem

Lejdi of the house
Mini burgery koreczki na dwa kęsy 135

sałatę, ser, następnie smarujemy ser sosem, nakładamy kotlecika oraz pomidora i kiełki (jak na zdjęciu). Całość nadziewamy na wykałaczkę i podajemy. Jeżeli chcecie podać bugerki ciepłe, włóżcie je jeszcze na około 5 minut do piekarnika. Porady Gwarancją dobrych bułeczek zawsze jest ich dokładne wyrobienie. Zobacz też: Domowe burgery wieprzowo-wołowe Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Fit burger wołowy *wpis

Kuchnia Bazylii
Sos tatarski 137

Dzisiaj jednak chcę Wam pokazać sos tatarski, jaki w tym roku pojawi się na moim świątecznym stole. Uwielbiamy go do ugotowanych na twardo jajek, których przecież podczas tych świąt jest sporo. Składniki: ok. 1 szklanka majonezu 2 lekko czubate łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 średnie cebule 4 średnie ząbki czosnku 8-10 większych marynowanych pieczarek 4 średnie ogórki kiszone

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 729

gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki, cukinię i paprykę kroję w większą kostkę, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego. Na maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem, mieszam, przekładam do naczynia żaroodpornego

JejKuchnia
Sałatka Meksykański Król Imprezy 129

przekładamy do miski Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła. Na koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do miski. Następnie układamy warstwę kukurydzy Oraz warstwę czerwonej fasoli Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wylewamy na fasolę.   Ser żółty ścieramy na najgrubszych oczkach i rozprowadzamy na sosie. Sałatkę wkładamy na parę godzin

Taste Therapy
KOPYTKA W SOSIE PIECZARKOWYM SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 100

świecie.Uważam , że ten sos mimo kalorii,bo wtedy wszystko miało kalorie,był najwspanialszą ucztą mojego małego podniebienia.Spróbujcie , a się przekonacie czy nie mam racji :). Ok.0.5 kg.pieczarek 0.5 kubka śmietany 12% 1 cebula 1/2 szkl.bulionu z kury 1 serek topiony holenderski duży sól,pieprz,przyprawa uniwersalna jak potrzeba 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej ****************************************** Pieczarki umyć,obrać.Jak potrzeba pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
lekki gulasz warzywny z kurczakiem... 653

pomidorami bez skórki, ząbki czosnku, pieczarki pokrojone, cukinię i podsmażać z 5 minut co jakiś mieszając papryki suszone, kucharka wymieszać i wsypać do warzyw, zamieszać, podsmażać z 2 minuty na większym ogniu wlać wodę i pod przykryciem dusić z 15 minut, śmietanę wymieszać z mąką i wodą i wlać do warzyw mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać posiekany koperek - gulasz jest

W Mojej Kuchni Lubię
Cannelloni z pieczarkami na parze 216

tymianek suszony  Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy.  Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów. Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano. Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem. Czekam

Parowar Faceta
Kurczak z sosem pieczarkowym 169

cebula się zeszkli i pieczarki będą już lekko miękkie dodajemy posiekaną papryczkę chilli dokładnie mieszamy i dodajemy posiekany ząbek czosnku. Za chwilę dodajemy połowę opakowania śmietany a w drugiej połowie rozrabiamy śmietanę z odrobiną ciepłej wody i mąką. Całość dokładnie mieszamy żeby nie było grudek i dodajemy na patelnię. Po dokładnym wymieszaniu jeśli sos jest za gęsty możemy dodać trochę

Piekielna Kuchnia Pati
Kotlety jajeczno – pieczarkowe 147

dodajemy posiekane drobno surowe pieczarki , szczypiorek , 4 łyżki bułki tartej i jedno surowe jajko . Doprawiamy gałką , solą , pieprzem i całość wyrabiamy ręką do uzyskania w masy . Następnie formujemy kulki średniej wielkości , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu , aż zrobią się apetycznie złociste . Wykładamy na talerze i gotowe , doskonałe są z sosem musztardowym ( przepis tutaj : sos musztardowy

Ogrodnik w podróży
Krokiety z kapustą i pieczarkami 152

pieczarkami.  Gotowe pieczarki i cebulę przełożyć do miski, wymieszać z kapustą, dodać pieprz, sól oraz potarty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zawijać wszystkie boki do środka w kwadrat. Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rozgrzanej patelni.  Przed spożyciem polać sosem czosnkowym, bądź ketchupem. Podawać z frytkami

Kuchenne aromaty
Mielone ze szparagami 228

Dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki I szparagi. Pamiętajmy by ok 2 cm z końcówek szparagów odciąć- są łykowate I mągą zepsuć nam obiad :) Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso- smażymy do momentu aż mięso przestanie być różowe- dodajemy bullion . Doprawiamy solą, pieprzem I papryką. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną- wlewamy do sosu. Dodajemy koper. I obiad gotowy Obiad poałam z ryżem

Smaki Edyty
Kurczak w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami 179

obsmażyć pokrojoną drobno. Cebulę i ząbki czosnku na lekko złoty kolor. Wlać wino i smażyć aż cały płyn wyparyje, mieszać cały czas. Dodać umyte, osuszone i przekrojone na pół pieczarki, wymieszać. Dodać kawałki kurczaka, wlać pomidory z puszki, pokrojone suszone pomidory, przecier pomidorowy, trochę wody. Tylko tyle żeby kawałki mięsa były przykryte w 3-4 wysokości. Zagotować, sprawdzić smak. Jeśli(...)chilli. Gotować około 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Można wlać śmietanę i wymieszać. Obsypać posiekaną natką pietruszki. Ja podałam z makaronem, obłożonym kawałkami mięsa z kurczaka, polany sosem i udekorowany z chrupiącym bekonem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
58 najlepszych przepisów z pomidorami 199

suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pomidorowa sałatka(...)rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Golonki z indyka w piwie, z warzywami 135

kolor a seler stanie się lekko szklisty, 6-7 minut, co jakiś czas mieszając. Warzywa przekładamy do garnka z mięsem. Partiami, na trzy razy, smażymy na tej samej patelni pieczarki – do lekkiego skarmelizowania. Po usmażeniu przekładamy je do garnka z mięsem.   Wszystko razem mieszamy i dusimy pod przykryciem. Przy dużych golonkach u mnie zajęło to dwie godziny z kawałkiem(...)Można też część wywaru odlać (można, ale po co marnować takie dobro…) a resztę zagęścić jasną zasmażką z masła i pszennej mąki, uzyskując coś bardziej na kształt gulaszu, z gęstym sosem. Dla mnie samej ta ‘rosołowa‘ forma jest dużo smaczniejsza i pełna – świetnie nawilża mięso i idealnie wsiąka w pieczywo, z którym takiego indyka podaję.   Z tej ilości składników przygotujecie

Karo in the Kitchen
Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką 127

rozgrzewamy masło i podduszamy pieczarki z odrobiną soli i czarnego pierzu. Gdy będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente. Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką

Życie ze smakiem
Duszony schab z pieczarkami 175

złotego koloru. Później dorzucam pieczarki i smażę 5 minut. Przyprawiam warzywa solą i pieprzem i przekładam do rondelka. Zalewam całość wodą tak, by mięso było całkowicie zanurzone. Po zagotowaniu przykręcam ogień. Schab duszę się przez około godzinę. Po tym czasie mięso powinno być miękkie i delikatne. Gdy schab jest gotowy wlewamy do kubka odrobinę sosu i rozprowadzamy w nim łyżeczkę

Dieta bez mleka
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 119

sosy winegret, dresingi, pieczone pączki. Potrawy zostały przygotowane za pomocą różnych technik np. pary fry ( smażenie w wysokiej temperaturze ), con fit ( powolne duszenie w niskiej temperaturze w tłuszczu ) czy podpalanie olejem.     Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ;     Dorsz pieczony w cieście na oleju ;     Dorsz ze szparagami, majonezem truflowym, szparagami i pieczarkami

Kulinarne Fantazje Marioli
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 134

maśle, dodajemy pokrojone drobno pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi.  Panierujemy w jajku wymieszanym z sola i pierzem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Można podawać z ketchupem lub dowolnym sosem albo soute :-) Polecam pierożki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wołowina po burgundzku 114

rozpada się. Sos jest gęsty, zawiesisty, aromatyczny. We Francji danie podaje się ze świeżą bagietką, można je również serwować z ziemniakami, kaszą lub gnocchi. Jak dla mnie jest to najlepszy gulasz, jaki kiedykolwiek miałam okazję jeść. Polecam!     Wołowina po burgundzku   Składniki na 4 porcje:   800g mięsa wołowego na gulasz 200g boczku 200g pieczarek 2 cebule

Smak mojej kuchni
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 169

patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym

Ogrodnik w podróży
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 106

oraz groszek i posiekane pieczarki. Na to wyłożyć kulki. Między kulkami umieścic brokuł.   4. Beszamel: Na patelni rozgrzać masło. Dodać mąkę. Poczekać, aż się przyrumieni, ale nie za mocno. Wtedy stopniowo wlewać mleko oraz dodać posiekany czosnek. Energicznie mieszać, aby masa była płynna i bez grudek. Jeśli jednak pojawią się grudki to można przetrzeć sos przez sitko. Dodać

Kuchnia Paulettes
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 102

oliwek Parmezan 4 łyżki Sos Carbonara (znajdziecie przepis na moim blogu w innym daniu link niżej https://violagotuje.blogspot.co.uk/2016/07/cannelloni-carbonara-z-kurkami-w-boczku.html Sposób: Makaron gotujemy wedle przepisu. Myjemy piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek. Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy. Następnie pieczarki -boczniaki Smażymy do czasu

Viola cooks with passion
Pieczarki zapiekane w cieście ziemniaczanym 227

wykładamy ciasto ziemniaczane. Układamy pieczarki i przykrywamy masą ziemniaczaną. Pieczemy w temperaturze 170 st. C ok. 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wyjmujemy z piekarnika i na wierzch każdej zapiekanki nakładamy odrobinę masła. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Upieczone wyjmujemy z piekarnika a po 2-3 minutach z foremek. Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i dowolną surówką. Smacznego

Maminek kulinarny
A Ty zaRYŻykujesz? 8 kg paczka od UncleBens 182

wspaniała skrzynia? ryże sosy kalendarz, notesy fartuchy (dla mnie i dziecka) czapka kucharza, w której moja pociecha wprost uroczo wygląda ;) I... książkę z przepisami i autografem Joseph'a Dziękuję !!! A Was zapraszam na stronę. Uważam, że warto zaRYŻykować! Jeśli jesteście ciekawi moich propozycji znajdziecie je tutaj , wśród nich: smażony ryż z jajkiem i pieczarkami , szybki deser ryżowy z karmelizowanym jabłkiem

Słodkie okruszki
Warzywna lasange z cukinii (z dodatkiem ciecierzycy) 166

wierzchu (opcjonalnie) Przygotowanie: 1. Pieczarki, cebulę i paprykę myjemy i drobno kroimy. Następnie dusimy je na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku. 2. Namoczoną ciecierzycę gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. 3. Pomidory podgrzewamy i rozprażamy. Dodajemy do nich czosnek przeciśnięty przez praskę i bazylię oraz sól do smaku. 4. Sos pomidorowy blendujemy z ciecierzycą

two broke sisters
Penne z sosem z grillowanych warzyw 152

cebulę, paprykę, cukinię i pieczarki ułożyć na tatce posypać solą, rozmarynem i kilkoma gałązkami tymianku. Grillować przez 20min w 180st C.  Pomidory sparzyć i obrać z nich skórę. Na łyżce oleju podsmażyć z przyprawami. Grillowane warzywa przełożyć do miksera, dodać pomidory i 2 łyżki oleju z oliwek. W razie potrzeby doprawić do smaku - I sos gotowy:-). Na patelni spod

Gaździnka warzy
SHAORMA Z KURCZAKIEM 253

samym czasie sos z 3 lyzek majonezu i 3 lyzek smietany, dodajemy zgnieciony czosnek i sol do smaku. Kurczaka smazymy na oleju, nastepnie na tym samym oleju podsmazamy ugotowany wczesniej ryz. Potrawe podajemy np z kapusta pekinska lub salata. Do kurczaka mozemy dodac tez warzywa, ktore smazymy na oliwie np cebule, papryke, pieczarki. Smacznego

Przysmaki Karolki