Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami zaskoczył mnie niesamowicie. Podczas przyrządzania nie miałam świadomości, że finalnie wyjdzie mi tak pyszne i aromatyczne danie. Zachwycona byłam nim ja, ale także mój narzeczony, który stwierdził, że takie obiady może jeść codziennie – uwierzcie, to najlepsza rekomendacja Aby mięso było smaczne, marynowałam je 24 godziny, a także gotowałam gulasz około(...)jelenia, zróbcie ten pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2,5 godziny Składniki
Kuchnia Bazyliinią. Mieszacie i dusicie jeszcze 5 minut, aż pieczarki i marchew będą miękkie. Dodajecie śmietanę, przyprawiacie solą i pieprzem, zagotowujecie i zestawiacie z palnika. W osobnym garnku zagotowujecie wodę, lekko solicie i wrzucacie makaron. Gotujecie kilka minut, aż będzie al dente, odcedzacie i wrzucacie z powrotem do tego samego garnka. Dodajecie sos, mieszacie, aż ten dokładnie oblepi makaron, przekładacie
GRUBY WAŁEKparmezanu! i wymieszaj. Do zagotowanego sosu przełóż obsmażone pulpety. Wlej wino, odparuj alkohol. Posyp parmezanem. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 30-40 minut. Kasza pęczak z grzybami: 1,5 szklanki kaszy pęczak wypłukanej na sicie 2 - 3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski Tłoczony Tylko Raz cebula czerwona kilka ciemnych pieczarek świeży tymianek sól i pieprz do smaku kieliszek wytrawnego
AZgotuj!piórka. Cebulę i marchewki rozrzucić na mięsie. Pieczarki umyć osuszyć i pokroić w plasterki, rozłożyć na mięsie. Obsypać wszystko dodatkowo świeżym lub suszonym tymiankiem i vegetą. Wlać wodę i śmietanę. Przykryć naczynie folią aluminiową. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 1 godzinę i 30 minut. Wytworzy się dosyć dużo sosu, który zlać do garnuszka. Posypać mięso serem i wstawić
Kuchnia Pokoleńsiekam. Podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw. Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią dodaję pomidory, drobno posiekany czosnek, przyprawy i cukier. Chwilę gotuję na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodaję pokrojoną w kostkę mozzarellę, zostawiam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos podaję z wcześniej przygotowanym makaronem
JejKuchniagrzybów nakładamy farsz, lekko uciskamy, by dokładnie wypełnił pieczarkę, a następnie dokładamy na górę. Całość posypujemy tartym parmezanem lub innym serem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut. Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Jeżeli zostanie nam farsz – nie ma się czym przejmować. Doskonale sprawdzi się w roli sosu do makaronu. Smacznego
MarcinChefrozgrzanym oleju, po chwili dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Dusimy do wyparowania wody, po czym dodajemy pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy a na samym końcu pokrojone drobno ogórki . Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. 2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie
Szefowa kuchniciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska śląska, sól, pieprz, 1 ząbek
słodki brateknaczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, a następnie podsmażone pieczarki. Kiełbasę pokroić w plasterki , pomidora w ćwiartki i ułożyć na zapiekance. Śmietanę wymieszać z pomidorami z puszki, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i wlać do zapiekanki równo wylewając na jej wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż sos zgęstnieje. zapiekanka makaronowa z pomidorami
O kuchni z uczuciempomidorami. Doprawiamy pizzę ziołami prowansalskimi. Wykładamy szynkę, podsmażone pieczarki, oliwki i wszystko inne, czego tylko dusza zapragnie. Całość posypujemy startym serem bądź serem w plasterkach. Smażymy pizzę przez około 15-20 minut, najlepiej pod przykryciem, na średnio rozgrzanej kuchence. Dobrze jest sprawdzać patyczkiem, czy pizza jest już gotowa. Podajemy z ulubionym sosem. Voila! :) Smacznego i do napisania wkrótce! :) (function
Życie zamknięte w smakuzeszklenia cebuli i odparowania soku z pieczarek. Usmażyć pokrojony na małe kawałki boczek. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i ułożyć na jego dnie warstwę z ziemniaków. Następnie wyłożyć na nie podsmażone warzywa i boczek. Przykryć wierzch drugą warstwą ziemniaków. Śmietanę wymieszać z surowymi jajkami, startym żółtym serem oraz natką pietruszki. Sos doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem
Qchnia po prostukarmelizowaną gruszką 2. Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą gryczaną i papryką 4. Makaron ryżowy z pesto jarmużowym i tuńczykiem 5. Jajecznica na słodko z masłem orzechowym 4 1. Jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem i cebulką + 3 wafle ryżowe 2. Jesienny zielony koktajl 3. Pulpety z indyka w sosie pomidorowym z ryżem jaśminowym 4. Kasza gryczana
Czarnawisienkaindyka Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki Grillowany schab z mozzarellą Grillowany schab z pietruszką i miętą Kofty, czyli szaszłyki z grillowanego mięsa kotlety wieprzowe grillowane Meksykańskie mini burgery Mini kebaby z tymiankiem Satay z indyka pikantny Satay z kurczaka z salsą ananasową Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami Schab grillowany z rozmarynem Szaszłyki drobiowe z grilla Szaszłyki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażymy aż się zarumieni , dodajemy pokrojone pieczarki całość chwilę dusimy a następnie wlewamy bulion . Na koniec dodajemy pokrojony ser pleśniowy i zioła prowansalskie , doprawiamy solą i pieprzem .Całość podgrzewamy delikatnie mieszając aż ser się roztopi . Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente czyli lekko twardy i podajemy z przygotowanym sosem
Smakowite Daniaokoło 4-8 minut z każdej strony. Dodaj pieczarki i podsmaż jeszcze przez minutę lub dwie. Powoli wlej czerwone wino i bulion, dodaj liść laurowy, tymianek i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie całość wymieszaj, następnie doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień do średniego gotuj przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje a kurczak przestanie być surowy w środku
karmelowy