pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:234/369)

Pełnoziarnisty makaron w serowym sosie z kurczakiem, brokułem i pieczarkami 179

przyprawionego kurczaka. Podsmażyć. 4. Do podsmażonego kurczaka dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki. Chwilę smażyć. 5. Całość zalać 2 szklankami wody, można dodać 1/2 kostki rosołowej/warzywnej. 6. W miseczce rozmieszać serek topiony z 1/2 szklanki wody. Wlać do kurczaka i nadal dusić do momentu zredukowania się sosu. 7. Doprawić solą, pieprzem. Dodać ugotowany brokuł i żółty ser. 8. Podawać

A Ty Smakuj Mnie
Pizza z szynką na spodzie z tortilli 137

drobno pokrojonego sera. W dalszej kolejności wykładamy pokrojoną szynkę, cebulę,  pieczarki i pomidor. Doprawiamy oregano. Na koniec posypujemy pozostałym serem. Pieczemy w  nagrzanym piekarniku do 190 o C przez około 15-20 minut aż ser się rozpuści a spód będzie chrupiący. W tym czasie przygotowujemy sos z jogurtu razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem

Smaki Ewy
Parówki po węgiersku 125

tłuszczu, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Odrobinę solimy i dusimy, aż pieczarki lekko zmiękną. Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut. Dodajemy parówki, p rzyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Gotujemy 10 minut, następnie zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podgrzewamy, aż sos się zagotuje i zagęści. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami

Smak mojej kuchni
MAKARON Z CUKINIĄ, PIECZARKAMI I POMIDORAMI MALINOWYMI 112

łyżkach podsmażam posiekaną w kostkę cukinię, pora pokrojonego w paski i pieczarki w plasterkach (około 8-10 minut). Pomidory sparzam, obieram ze skórki, drobno siekam. Czosnek siekam, dodaję na patelnię wraz z pomidorami i przyprawami. Gotuję, aż odparuję nadmiar płynu. Dodaję pokrojony w kostkę ser, mieszam sos do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Powstały sos mieszam

JejKuchnia
KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE Z PIECZARKAMI 381

pokroić w półkrążki,czosnek w plasterki,dodać do mięsa.Obrane,oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,również dodać do mięsa - wymieszać,pod koniec dodać koncentrat pomidorowy,sól,pieprz - wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem.Rozłożyć 1/2 kapusty,rozłożyć mięso z cebulką i dokładnie przykry resztą kapusty.Polać sosem powstałym podczas smażenia mięsa.Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C

Niespełnione zdolności kulinarne
Pizza z patelni bez drożdży 379

osobiście nie lubię szaleć z dużą ilością dodatków. Dla mnie wystarczy cebula, pieczarki i papryka lub kukurydza. Czasami się pokuszę o wegański ser, który obklei składniki, ale w związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko go dodaję. Przepis na sos do pizzy Przepis na ciasto do pizzy (z piekarnika) Artykuł Pizza

Blendman
Pierogi z mięsem i pieczarkami 180

tartce i dużych oczkach i dusić, aż woda wyparuje (nie mielić). Mięso, pieczarki, jajko oraz przyprawy dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na każde wykrojone kółko nałożyć łyżeczkę farszu i skleić brzegi. Układać na tacy oprószonej mąką. Gotować w osolonym wrzątku ok. 10 min. Podawać z ulubionym sosem, masłem, lub skwarkami. Smacznego :) Rady: Z podanych składników wyszło mi trochę ponad

Na Ciasteczkowych Papierach
,, Pieczarki w cieście naleśnikowym” 365

solą, pieprzem i chilli. Wszystko razem mieszamy, do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Pieczarki oczyszczamy, obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego

Podróż w kulinaria
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 203

nadziane, z intensywnym posmakiem boczniaka (a nie jakimiś tam zamiennikami w postaci pieczarek), okraszone niemal słodką w smaku cebulką . Mało brakowało, a wylizałabym talerz! A na deser też pierogi! Tym razem na słodko, pieczone z ciasta drożdżowego Przede mną pierogi z gruszką, jabłkiem i cynamonem , w towarzystwie sosu waniliowego. Normalnie w cenie 17 PLN - w ramach Weekendu za pół ceny

Grunt to przepis!
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 146

zrumienienia ale nie na wiór. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki podsmażamy na tej samej patelni do zazłocenia. Przekładamy do garnka, dodajemy obraną startą marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka lub większą kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Na koniec zaciągamy sos mąką ze śmietaną, mlekiem lub wodą. Możemy posypać świeżymi ziołami. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Karkówka w piwie 183

skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule 300 g kurek, bądź 500 g pieczarek 250 ml piwa mąka do obtoczenia mięsa sól pieprz papryka słodka granulowany

na moim stole...
Polędwiczki w sosie pieczarkowym 216

samej patelni, na której smażyliśmy polędwiczki podsmażyć cebulę i pieczarki.  Dodać ponownie mięso. Podlać wolą lub bulionem tak, aby mięso było przykryte.  Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.  Pod koniec duszenia dodać śmietanę, wymieszać.  Doprawić do smaku i dusić jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje. Posypać natką pietruszki

Sto kolorów kuchni
Gulasz żołądkowo warzywny 129

obraną i pokrojoną ( oczywiście umytą ) w plasterki marchew i oczyszczone i pokrojone pieczarki. Następnie posiekać pora i także dodać do składników na patelni. Wszystko smażyć do lekkiego zarumienienia składników. Potem podlać całość bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie ewentualnie doprawić i zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Gulasz zagotować i podawać

Ewa w kuchni
Naleśniki po meksykańsku 158

farsz. Kroję cebulkę w kostkę, smażę na małej ilości oleju, kroję pieczarki, dodaję i smażę przez 10 minut, później dodaję mięso mielone, przyprawiam i smażę aż mięso zmieni kolor i będzie miękkie. Pod koniec dodaję kukurydzę, fasolę, czosnek (drobno pokrojony) i koncentrat pomidorowy.  Składniki na biały sos: woda 2 szkl vegeta 1 łyżka śmietana 0,5 szkl serek śmietankowy

NA MOIM TALERZU
Brak tytułu 133

przyrasta prawie 400%. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - łazanek - potraw mięsnych Opakowanie: 250 g Tak wygląda po ugotowaniu. Faktycznie - nie łatwo było by go rozgotować. Nie jak wiele  makaronów, które po 4 minutach w wodzie  - rozpuszczają się... ŁAZANKI - przepis Składniki: 30 dag pieczarek cebula 400 g kapusty kiszonej opakowanie Łazanek Wielickich sól, pieprz Przygotowanie

kolorowotorcikowo
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 210

razem smażymy, co jakiś czas mieszając. Po odparowaniu wody (którą puszczą pieczarki) doprawiamy danie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dokładamy usmażone wcześniej boczniaki, doprawiamy rozmarynem, mieszamy.  Na końcu dodajemy serek mascarpone i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z makaronem, np.pappardelle lub innym dowolnym. Najlepiej wymieszać makaron z sosem w garnku i taki nakładać na talerze. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Kurczak cajun- cajun chicken 374

minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek.  Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień)  Smacznego :) * Cajun- ( słodka papryka w proszku

Smaki Edyty
Mielone cajun z tagliatelle 175

minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień) :) Smacznego

Smaki Edyty
Rolsy z kurczakiem i warzywami 573

domówki z przyjaciółmi:) Zapiekane kawałki tortilli także doskonale komponują się z sosami, np. czosnkowym, tysiąca wysp, a dodatki do niej  możecie dobrać wg uznania. Z kolei rolsy zamiast zapiekać można np. grillować. Składniki: 4 placki tortilli 450 g mrożonych warzyw (ewentualnie kukurydza z puszki, czerwona cebula, pieczarki) 30 dag sera żółtego Pół piersi z kurczaka Przyprawa włoska Kamis Sól

Fabryka pomysłów
KARKÓWKA Z GRZYBAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM 199

Z każdego pobytu w PL przywożę sobie jakiś fajny przepis. Ostatnim razem dostałam przepis na pyszną karkówkę. Z grzybami robiłam już niejednokrotnie, ale nigdy w słodko

Walijskie Pichcenie
Zapiekanka z brokułem 152

bazą, sos beszamelowy podstawa, nieraz całość polewam roztrzepanym jajkiem i daje więcej sera ale o tym w innym wpisie wówczas powstaje coś al'a zapiekanka warzywna. A teraz prezentuje pyszne warzywa zapiekane z beszamelem i serem sałatkowym. Składniki 1 brokuł 1/2 opakowania marchewki z groszkiem (mrożonej) 1 garść fasolki zielonej ciętej (mrożonej) 1 mała cukinia 350-400 g pieczarek (najlepiej(...)rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę po chwili dodajemy pokrojoną w plastry i na ćwiartki cukinie, smażymy chwilę razem dodajemy pieczarki i podsmażamy całość na dużym ogniu. Jak pieczarki zaczną stawać się bardziej miękkie dorzucamy papryczkę chilli drobno posiekaną oraz czosnek. Doprawiamy całość wszystkimi przyprawami. Dolać wina i smażyć wszystko aż wino się zredukuje do połowy i zdejmujemy

Piekielna Kuchnia Pati
Domowa Pizza Kebab 2936

Klasyczne ciasto na pizze z dodatkami typowymi dla znanego tureckiego fast food'a. Kiedyś nie wyobrażałam sobie pizzy z innymi składnikami jak pieczarki, ser, ewentualnie szynka. Dzisiaj natomiast "pizza Kebab" (dobra pizza kebab!) jest jedną z moich ulubionych.  Mimo, że przygotowanie jej w domu jest dość czasochłonne - naprawdę warto. Pizza Kebab - Składniki: (ok. 3 pizze) ciasto(...)przyprawa kebab gyros przyprawa arabska  kebab shoarma czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz warzywa: cebula/cebula czerwona ogórki konserwowe/kiszone 2-3 pomidory połowa kapusty pekińskiej papryka konserwowa sos pomidorowy (passata)  przyprawy: oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz ok. 150 g żółtego sera olej do smażenia Pizza Kebab - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w mleku wraz z łyżeczką cukru

Słodka Strona
Kurczak w sosie smietanowo - musztardowym 177

cienkie piórka. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pieczarki i smażyć na średnim ogniu do czasu aż sok który puszczą prawie odparuje. Następnie dodać cebulę i mięso. Smazyć około 5 minut. Dodać musztardę, śmietanę i wodę. Dusić tak długo, aż mięso będzie miękkie, a sos ładnie się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem i można podawać. Smacznego

kuchnia doski
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 130

Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja –

Zasmakuj Kuchni
SOS BOLOŃSKI Z PIECZARKAMI 159

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: 40 dag mięsa mielonego, 35 dag pieczarek, mała cebula

JejKuchnia
Tom kha z kurczakiem. Tajska zupa kokosowa z kurczakiem. 206

najmniej ) 3 puszki mleka kokosowego House of Asia 8 średnich pieczarek ( mogą być boczniaki ) pół opakowania krojonych grzybów moon House Of Asia 1/2 czerwonej papryki ćwiatrka kalafiora 10 pomidorków koktajlowych 1/2 kubka świeżej kolendry ( pół odłożyć do posypania zupy w miseczce ) pęczek szczpioru ok 6 łyżek sosu rybnego 1 podwójna pierś z kurczaka ok 4 łyżki brązowego cukru

Jemy Pijemy
PENNE Z PIECZARKAMI I SZALOTKĄ 90

patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki.  Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę. Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę. Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu. Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam. Podaje na cieplo. Smacznego

Gotowanie Patki
Najlepsze zapiekanki z tuńczykiem 463

najlepszych zapiekankach z pieczarkami przyszedł czas na najlepsze zapiekanki z tuńczykiem ;) Najlepiej smakują na chrupiącej bagietce z dodatkiem dobrych oliwek i słodkiej czerwonej papryki. SKŁADNIKI (2 porcje) 1/2 niedużej bagietki albo 2 małe bułki paluchy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 pomidor 4-6 czarnych oliwek kawałek czerwonej papryki 1/2 małej cebulki cukrowej 1/2 ząbka czosnku 2 gałązki świeżego

DefinicjaSmaku
Pizza naleśnikowa bardzo łatwy przepis 229

wierzchu ułożyć plastry boczku, brokuła, papryki i cebulę i pieczarki.  Ja jedną pizzę zrobiłam wegetariańską.  Na wierzchu posypać tartym serem. Włożyć do piekarnika na 25-35 min. Wszystko zależy w jakiej formie pieczemy i jak piecze nasz piekarnik.  Naleśnikowa pizza pięknie wyrośnie :) Po wyjęciu posmarować sosem i  udekorować rukolą. Sos do pizzy: (na upieczoną pizzę

Jemy Pijemy
Mięso mielone na pomidorową nutę 120

spaghetti, ale nie do końca, bo nie jest to przecież sos i moim zdaniem maka ron nie byłby do niego dobrym dodatkiem . To danie, które nie wymaga dużych nak ładów pracy i środków. W sam raz na obiad w środku tygodnia. :-) 1/2 kg mięsa mielonego 250g pieczarek 2 duże cebule pół słoiczka koncentratu pomidorowego ser cheddar olej sól, pieprz, papryka

Szefowa kuchni
Bakłażany z owczym serem i suszonymi pomidorami. 149

drugim naczyniu podduszamy cebulkę oraz pokrojone w małe kawałki pieczarki.   Jak wszystko zmięknie, dodajemy pokrojone suszone pomidory, i kilka plastrów owczego sera. Dusimy jeszcze chwilę do momentu, aż ser się roztopi. Można posolić, jeżeli czujecie, że potrawa tego wymaga. Wszystkie składniki puszczą sok, który utworzy sos do polania gotowych bakłażanowych wałeczków. Na bakłażanowe plastry kładziemy farsz i zwijamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Schab w sosie serowym 139

papryką. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni, przekładamy do większego garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy pokrojone kawałki sery i śmietanę. Mieszamy do rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos przelewamy do mięsa. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą (jeżeli sos jest

VioletoweKucharzenie
Morszczuk pieczony z warzywami 135

piórka. Do niedużego garnuszka wlewamy odrobinę oliwy i wsypujemy pieczarki.  Dusimy ok 5 minut do odparowania wody. Dodajemy paprykę i cebulę i dusimy kolejne 5 minut zalewając wszystko przecierem pomidorowym i koncentratem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami. Do naczynia żaroodpornego  wlewamy 3 łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby

ChilliJemy
Pizza ze szpinakiem i kurczakiem + przepis na ciasto idealne 139

weekend. Tym razem w wersji kurczakowo-szpinakowej. 'pizza ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem' + przepis na ciasto idealne Składniki: * ciasto idealne: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 op drożdży instant (7g) - 200ml mleka - 50 ml przegotowanej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek * sos pomidorowy*: - 1 puszka pomidorów obranych - 1 łyżka octu balsamicznego - duża szczypta pieprzu

CookYourself
Makaron z imbirem, kilka polskich filmów 146

Pokrój drobno imbir i podsmaż na oleju. Przełóż na talerz. Pokrój pieczarki (każdą na 3 części), pokrój cukinie i podsmaż wszystko na oleju. Dodaj pomidory i przecier. Duś kilka minut (aby warzywa były chrupiące, nie miękkie). Na koniec dodaj oliwki i imbir. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem i natychmiast podawaj. I jeszcze kilka tytułów polskich filmów, które

Qlinarnie i Qlinarnie
Brukselka z pieczarkami w śmietanie (277 kcal) 177

przekrawamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w spore plastry, podsmażamy na oleju, aż odparuje z nich sok. W połowie smażenia dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy brukselkę, śmietanę, pomidory i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu aż sos uzyska kremową konsystencję

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z cukinii w sosie kalafiorowym (gluten-free) 343

miękkości cebuli.  3. Do garnka z kremem kalafiorowym wkładamy pieczarki, sok z połowy limonki i kurczaka. Gotujemy na średnim ogniu, aż kurczak będzie gotowy (5-7 minut). Na minutę przed końcem dodajemy kolendrę i mieszamy. 4. Na dwa głębokie talerze wykładamy "makaron" z cukinii, nakładamy sos i dekorujemy listkami kolendry. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami... 1280

oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać koperek i do smaku ewentualnie soli smaczny gulasz na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowe pierogi z indykiem 210

patelni z olejem podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i dodajemy pieczarki pokrojone na mniejsze części. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w kosteczkę, jak wszystko ładnie się podsmaży dodajemy paprykę również pokrojoną w kosteczkę i pomidory. Podsmażamy wszystko aby jak najwięcej wody wyparowało, doprawiamy i na koniec zagęszczamy sos mąką. Sos musi być dość gęsty aby nie wypłyną podczas pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy

Niezły Młynek
Krokiety naleśnikowe z pieczarkami 220

ciepłe naleśniki kładziemy pośrodku plasterek żółtego sera. Na to nakładamy usmażone pieczarki i zawijamy. Najpierw w rulonik, a potem brzegi do środka. Spinamy przy pomocy wykałaczek. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w mleku i bułce tartej. Ponownie podsmażamy na złoty kolor. Powstałe krokiety najlepiej smakują na ciepło z sosem pieczarkowym lub czosnkowym. Smacznego

Kolizje Smaków
Tagliatelle ze szpinakiem i czerwoną fasolą 269

czas mieszając.  5. Zdjąć przykrywkę, dodać sól, pieprz i odparować pieczarki. 6. Dodać szpinak i całość podsmażyć, co jakiś czas mieszając. 7. Wsypać fasolę i kurczaka, bazylię do smaku i chwilę podgrzać. Dodać śmietanę i całość wymieszać, aż do uzyskania jednolitego koloru. 8. Wymieszać makaron z sosem i podawać

Pasja Smaku
Placuszki z kurczaka 226

zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski dodać kurczaka, ostudzone pieczarki, ser, mąkę, jajko, odrobinę soli i pieprzu. Całość połączyć na jednolitą masę. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką placuszki i spłaszczamy je. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podawać same lub z jakimś sosem. Smacznego

Fabryka pomysłów