pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:229/369)

Królik pieczony z warzywami 202

części. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Cebulę, pieczarki, marchew i seler smażymy na oleju około 8 minut. Całość przekładamy do naczynia do zapiekania lub brytfanny. Dolewamy 1/3 szklanki wody. Dusimy około 1 godziny w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu, wyjmujemy królika, dolewamy śmietanę. Czekamy aż sos nabierze gęstej konsystencji (redukujemy na małym ogniu mieszając). Wkładamy królika

Smakowity Blog Kulinarny
KARKÓWKA Z GRZYBAMI I CEBULKĄ 225

przekładamy: warstwą posiekanej cebuli, posiekanym czosnkiem i pokrojonymi w paski pieczarkami, aż do wyczerpania składników. Całość zalewamy bulionem i tłuszczem tzw. smakiem od smażenia karkówki. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 1.5h. Po tym czasie karkówka powinna być już miękka. Przelewamy ją wraz z sosem do garnka i sosik lekko zaciągamy mąką rozrobioną w odrobinie

Walijskie Pichcenie
Szaszłyki z piekarnika 227

środki i kroimy w większą kostkę. Podobnie postępujemy z pieczarkami i cebulą. Następnie przygotowane składniki nadziewamy na patyczki w dowolnej kolejności. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy szaszłyki na kratce przez ok. 25-30 minut.  Doskonale smakują w towarzystwie ryżu lub świeżego pieczywa. Polecam podawać szaszłyki z sosem czosnkowym

Emcia Pichci
Soczewica w sosie curry 304

dania, które chciałam zrobić od dawna: soczewicy w sosie curry. Przepis wypatrzyłam kiedyś w jakieś gazetce. Jako, że dalej jemy dania bez mięsa, to taka soczewica wydawała się idealna na późny obiad. Składniki: cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 szklanki soczewicy (ja użyłam zielonej) 7-8 pieczarek pół czerwonej papryki mały słoik przecieru pomidorowego sól pieprz 2 łyżeczki curry

Pasja Smaku
Pizza bianca z ziołowym pesto, serem z niebieską pleśnią, szparagami i botwiną 160

sosu, bez nadzienia, wszystko skupione jest tutaj na idealnie wypieczonym cieście. Sekret udanej pizzy bianca tkwi w użyciu semoliny lub mąki wysokoglutenowej, dzięki której ciasto jest idealnie sprężyste i plastyczne. Podstawowym przepisem na pizza bianca jest upieczenie chrupiącego ciasta jedynie z dodatkiem oliwy, soli gruboziarniestej i rozmarynu. Z dodatkami można również poszaleć nieco bardziej. Można użyć pomidorków koktajlowych, pieczarek(...)łyżki ziołowego pesto* 100 gram sera z niebieską pleśnią 4 łyżki tartej goudy lub sera mozzarella 4-5 zielonych szparag 5-6 liści botwiny kilka liści bazylii Prosty sos czosnkowy: 100 gram jogurtu naturalnego 1 posiekany ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu 2 łyżki posiekanego koperku Wszystkie składniki mieszam i odstawiam na 30 minut. *Ziołowe pesto: garść świeżej bazylii garść

Mango Papaja
Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Pomysł na pyszny obiad. 284

dzisiejszej propozycji. Mam nadzieję, że makaron w warzywno-koperkowym sosie i Wam zasmakuje. Do przygotowania mojego obiadu wykorzystałam próbkę makaronu świderki z błonnikiem owsianym Czaniecki. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Pomysł na pyszny obiad. 2016-04-24 21:23:09 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)marchewkę i pieczarki. Chwilę smażymy ciągle mieszając (około 4 minuty). Po tym czasie zmniejszamy płomień na minimalny i dolewamy 3/4 szklanki bulionu na włoszczyźnie i dodajemy 1 łyżkę drobno posiekanego koperku. Gotujemy całość, mieszając. W pozostałej ilości bulionu rozpuszczamy bardzo dokładnie 2 łyżeczki mąki (mieszamy dokładnie, aby nie było grudek). Tak przygotowany "zagęszczacz" dodajemy do naszego sosu, szybko mieszając

Słodkie okruszki
Rolady drobiowe z farszem pieczarkowo - pomidorowym z szybkowaru 233

smakują fantastycznie polane sosem i obficie posypane posiekaną zieloną pietruszką. Jako dodatek do dania polecam Ci gotowane ziemniaki w mundurkach , ziemniaki w kawałkach , bądź maślano - kremowe purée ziemniaczane . Nie zapomnijcie też o surówce! Składniki (Porcji: 6) 6 filetów drobiowych, opłucz i osusz 1 duża cebula, obierz  i pokrój w drobną kostkę 10 większych pieczarek, obierz każdą i opłucz(...)skosztuj farsz i całość w razie potrzeby dopraw do smaku ostudź farsz dodaj garść posiekanych  liści pietruszki i ponownie wymieszaj podziel farsz na 6 równych części  Pieczarki połączone z miąższem z pomidorów. Farsz po odparowaniu soku z pomidorów.  Świeże zioła dodane do ostudzonego farszu. na każdy filet drobiowy nakładaj 1 porcję farszu i maleńki plasterek zimnego masła

Szybko Szybkowar
Boczniaki po kaszubsku 205

ilości podanych przeze mnie składników wystarczy dla dwóch osób, jezeli doda się do tego np. kasze kuskus lub pieczywo. Składniki: 250 g boczniaków 2-3 cebule 2 łyżki sosu sojowego mały słoiczek 50 g koncentratu pomidorowego 100 g musu jabłkowego (w oryginale były 2 łyżki octu jabłkowego, ja nie przepadam) 50-100 g rodzynek (ja dałam 100, bo lubię(...)angielskie i jałowiec po 5 ziarenek każdy olej roślinny do smażenia Przygotowanie: Boczniaki potnij na równe kawałki wzdłuż blaszek i podsmaż na złoto aż będą chrupiące. *Sekretem przyrumienionych grzybów (pieczarek też) jest ich smażenie bez odwracania, poruszania itp. w trakcie smażenia z jednej strony i w niewielkiej ilości na raz- sprawdzone!. Po usmażeniu grzyby odsącz na ręczniku papierowych, no chyba

greenscarf
Jajka faszerowane z grillowaną cukinią 245

Jajka faszerowane już chyba nikogo nie dziwią, ale ich sposób podania jak najbardziej może zadziwić. Tym razem Madzia postanowiła przygotować jajka faszerowane owinięte w grillowane plasterki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto krówka 406

ciasto lepiej się kroiło. Przepis inspirowany ciastem od Pieczarka Mysia Zobacz także: Włoska pokusa Wszystko co dobre w jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty

Poezja smaku
Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 634

kurczaka mieszam posiekane pikle z majonezem, ketchupem lub sosem bbq – w takich samych proporcjach jak wyżej – żeby się elegancko wszystko ze sobą zlepiło. SKŁADNIKI NA 1 litrowy słoik 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek cukrowy, drobne pieczarki, różyczki brokułu lub kalafiora, młoda marchew 1 łyżka soli (15g) 350ml

Karo in the Kitchen
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami 201

solą, pieprzem, ostudzamy. Na przygotowane mięso nakładamy farsz z pieczarek, zwijamy, spinamy wykałaczkami, wkładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy olejem, spinamy rękaw układamy w brytfannie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, mięso polewamy powstałym sosem i dopiekamy. Zadośćuczynienie to rekompensata za szkodę niemajątkową. Kancelaria odszkodowawcza

Podróż w kulinaria
RYBA W SOSIE KETCHUPOWYM 223

pieczarki pocięte na plastry. Wymieszać cebulę,paprykę i pieczarki z ketchupem,doprawić do smaku solą,pieprzem. filety opłukać,odsączyć na papierowym ręczniku.Pokrojoną na kawałki rybę oprószyć solą,pieprzem - można obtoczyć w jajku i mące i usmażyć na złocisty kolor. Układać na półmisku warstwami - na zmianę ryba i sos ketchupowy. Przepis znalazłam parę lat temu w jednej z książek s.Marii

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami (bezglutenowa zasmażka) 159

minut. W międzyczasie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Całość przełożyć do mięsa.   Przygotować zasmażkę. Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka (mieszając) wraz z majerankiem, papryką i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotować - aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku i opcjonalnie posypać posiekaną zieleniną

Di gotuje
Makaron z grzybami i chrupką szynką babci Basi 317

patelni dodajemy 250 g pokrojone w grube paski -kawałki pieczarki, mieszamy , by tłuszcz z szynki pokrył grzyby. Po 6-8 minutach makaron będzie gotowy, odcedzamy i zostawiamy na boku. Do szynki i grzybów dodajemy 200 gramów kwaśnej śmietany, M ieszamy i dusimy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy makaron do sosu połowę tartego sera ( druga część pozostaje do posypania przed podaniem

Pysznosci Babci Basi