Pieczarki duszone na maśle
Pieczarki duszone na maśle
Pieczarki duszone na maśle są doskonałym dodatkiem do mięsa. Nie dodaję do nich cebuli, by smak grzybów był jak najbardziej wyrazisty. Bardziej "maślany" kolor uzyskuję przez dodanie odrobiny kurkumy, która lekko barwi pieczarki na żółto. Przyprawa ta nie ma wyrazistego smaku, więc nie zabija smaku pieczarek. Do przyrządzenia pieczarek duszonych na maśle lepiej jest wybrać te najmniejsze. W sklepie daje się znaleźć takie, których kapelusz ma średnicę dwudziesto- i pięćdziesięciogroszówek. Czasami trzeba się trochę ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, grzyby, mielone, mięso, sosy, mielone pieczarki, mięso duszone, pieczarki w sosie, mięso mielone, sos do mielonego
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję