Piersi kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym z makaronem
Piersi kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym z makaronem
Smażenie na oleju rzepakowym stało się znowu modne. Pamiętajmy, że taki olej ma wyższą temperaturę wrzenia, zawiera kwasy omega 3 i jest polecany przez dietetyków. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 100-200 g pieczarek 2 cebule 500 ml słodkiej śmietany (36%) 3 garście makarony farfalle (kokardki) 100 ml wody olej rzepakowy (Rapso) garść świeżej bazylii 4 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka Wykonanie: Kurczaka kroimy w paski, zaś cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU
Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, sos do kurczaka, sos pieczarkowy, sos do makaronu, makarony, makaron, kurczak, papryka, pieczarki, pierś, pierś kurczaka, piersi, pierś z kurczaka, kurczak z papryką , dania mięsne, obiad, tani obiad, kurczak makaron, kurczak z makaronem, kurczak z pieczarkami, makaron na słodko, kurczak z czosnkiem, makaron z pieczarkami, gotowany kurczak, sos mięsny, pieczarki w sosie, dania z piersi kurczaka, makaron smażony, dania z kurczakiem, pieczarki do obiadu
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz