pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:57/302)

bułki z farszem pieczarkowym 146

ledwie zdążyłam schować jedną, żeby zrobić zdjęcie w przekroju.  *wyszło mi 7 dużych bułek Składniki: na ciasto: 500 g mąki 50 g smalcu 50 g cukru 1 mała łyżeczka soli 30 g drożdży 1 szklanka letniej wody na nadzienie: 400 g pieczarek 1 duża cebula 1 kiełbasa 150 g boczku wędzonego 1 ząbek czosnku sól pieprz na wierzch(...)pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kostkę, cebulę w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Kiełbasę pokroić w kostki. Wszystkie składniki razem smażyć aż woda z pieczarek się wysmaży, doprawić i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 7 części. Każdą rozwałkować, na środek nakładać farsz i zlepiać ciasto formując bułki. Ułożyć je na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem. Ser zetrzeć na drobnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybka tarta z pieczarkami cebulą 263

każdym razie, w mniej więcej pół godziny będziecie się mogli cieszyć ciepłym obiadem. Polecam! Składniki na 4 porcje (lub 2 jeśli jesteście baaardzo głodni): 1 płat ciasta francuskiego 3 średnie cebule 5 dużych pieczarek (ok. 200 g.) 100 ml śmietany (lub jogurtu naturalnego) 2 jajka 1 łyżeczka tymianku sól pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: Cebulę pokroić w piórka, zeszklić(...)minut, do zezłocenia brzegów. Podawać na ciepło lub po wystudzeniu. Tarta świetnie smakuje z sałatką z cykorii. Smacznego! Wyliczenia: ciasto francuskie 5 zł ( u mnie domowe, ale jeśli kupujecie, to wybierzcie takie na bazie masła) pieczarki 1,5 zł cebula 0,2 zł jajka 1,4 zł śmietana 0,8 zł olej, przyprawy 0,1 zł Koszt całego dania

Obiad za dychę
Wytrawne pierogi drożdżowe ala pizza 167

zagniatam ręcznie –(jeśli ktoś posiada może robotem ) do powstania jednolitego gładkiego ciasta. Przykrywam miseczkę ściereczką i odnoszę  ciepłe miejsce na godzinę i czekam aż ciasto podrośnie, w tym czasie przygotowuję nadzienie. Nadzienie: Pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach , cebulę obieram kroję w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczam masło bez laktozy, dodaję cebulę, duszę 2 -3 minuty(...)pieczarki, całość duszę 2 minuty, zestawiam z ognia doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Studzę. Paprykę siekam drobniutko mieszam z zimnymi pieczarkami Ser żółty w plasterkach kroję w drobną kostkę, mieszam z nadzieniem. Doprawiam ziołami prowansalskimi. Wyrośnięte ciasto przekładam na stolnicę, oprószoną mąką wałkuję, dużą szklanką wycinam krążki , nakładam po łyżeczce nadzienia, formuję zgrabne pierożki, widelcem dociskam końce. Układam

Wanilia i Kardamon
Sylwestrowe menu 185

Francuskie mini szarlotki Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady Parówki w cieście francuskim Quesadilla z kurczakiem Ciasteczka sezamowe Domowa pizza Marchewkowe muffiny Marsowe muffinki Ślimaczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z kurczakiem Czekoladowe banany w cieście francuskim Szampańskiej zabawy oraz szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzy Anulla

Fabryka pomysłów
Stromboli (zawijana pizza) z pieczarkami i szpinakiem 162

tylko forma podania. Ja przygotowałam zawijaną pizzę z farszem z pieczarek, szpinaku i mozzarelli. Nie smarowałam też wnętrza sosem, tylko w osobnej miseczce podałam mój ulubiony  sos z pieczonych pomidorów , wzbogacony o dodatek harissy (bo akurat nie miałam przecieru pomidorowego) i oregano. Stromboli zrobiłam na cieście na pizzę na drożdżowym zaczynie. Przygotowanie tego ciasta tylko z pozoru wydaje się(...)udziału. Wszystko dzieje się samo w misce ;) Stromboli (zawijana pizza)  z pieczarkami i szpinakiem Składniki: oliwa 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 500 g pieczarek 100 g szpinaku szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz ciasto na pizzę z  tego przepisu 250 g startej mozzarelli do pizzy lub 2 kulki mozzarelli po 125 g żółtko do posmarowania wierzchu suszone oregano

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza z patelni 108

łyżeczka Sos i dodatki: koncentrat pomidorowy - 170 g oregano suszone - 2 łyżki kiełbasa cienka - 1 pętko cebula - 1 szt tłuszcz do smażenia pieczarki - 450 g sól i pieprz ser żółty - 200 g keczup do polania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagnieść ciasto. Wyrabiać ciasto ze 3 minuty, podzielić na 3 równe części, rozwałkować na placki.  Dostosowując wielkość(...)razem z solą i pieprzem, przez kilka minut. Patenię rozgrzać, wysmarować tłuszczem,  położyć placek, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia spodu, przewrócić ciasto na drugą stronę, posmarować koncentratem, posypać oregano. Rozłożyć na koncentracie talarki kiełbasy, pieczarki z cebulę i starty żółty ser ( u mnie jest ser w pastrach bo nie miałam innego ) Przykryć patelnię pokrywką i smażyć do rozpuszczenia

Kuchnia Danusi
Rolada francuska z kurczaka i ... 156

powstała pyszna i ładnie wyglądająca rolada ... francuska. Możecie swoje rolady urozmaicać różnym farszem z różnymi dodatkami.          Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g podwójnego   fileta z kurczaka 300 g pieczarek 200 g żółtego cera ½ małej puszki kukurydzy (odsączonej) 1 średnia   cebula po   pół czerwonej i żółtej papryki 1 jajko 1 ząbek czosnku(...)stron. Wyjęłam z patelni do miseczki. Roztopiłam pozostałe masło wrzuciłam cebulę. Zeszkliłam ją. Dodałam czosnek i za chwilę wrzuciłam pieczarki. Podsmażyłam. Posoliłam, oprószyłam pieprzem. Dodałam zioła prowansalskie i bazylię. Wymieszałam.   Całość przełożyłam do miseczki.   Ciasto wyjęłam z lodówki żeby się ogrzało. Rozwinęłam go  na desce nie zdejmując papieru. Na całej jego powierzchni rozłożyłam porcje mięsa

Kuchnia u Krysi
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 189

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 150 g sera sól, pieprz pesto bazyliowe 2 ciasta francuskie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy, kiedy prawie będzie gotowy dorzucamy pokrojone w kostkę paprykę oraz pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego

Moje-pitraszenie
PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM FETA. 142

siebie i podają ręce. Nikt nie jest sobie obcy, nikt nikomu wrogiem.   PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM FETA. /własny;/ 12 sztuk opakowanie ciasta francuskiego 250 g mrożonego szpinaku 200 g pieczarek 1 cebula 12 plastrów szynki drobiowej opakowanie (300g) sera typu feta jajko Cebulę siekam, szklę na maśle. Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam wraz z cebulą(...)podsmażam. Dodaję do niego  pokruszony ser typu feta, staram się go nieco roztopić, rozkruszyć. Do tego wrzucam pastę pieczarkową, wszystko razem przesmażam, po czym zostawiam do lekkiego przestygnięcia. Ciasto dzielę na 12 kwadratów. Na każdym układam plaster szynki, kleksa z powstałego nadzienia. Zawijam ładne pakieciki: sklejam naprzeciwległe rogi, składam jak kopertę. Dokładnie sklejam brzegi. Układam na blasze wyłożonej papierem

W kuchni Karmel-itki
Zawijana pizza z warzywami i kurczakiem 88

wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ opakowania mieszanki warzyw na patelnię Hortex, 3 pieczarki, 100 g fety, 5 łyżek startego żółtego sera Sos: 2 łyżki ketchupu,        2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min.w(...)okrągłą blachę, smarujemy ketchupem wymieszanym z koncentratem. Ciasto przecinamy na środku na 8 części (jak na zdj).  Układamy pokrojonego kurczaka, warzywa, cienko pokrojone pieczarki i pokruszoną fetę.  Posypujemy żółtym serem.  Trójkąty pociętego ciasta zakładamy pod brzeg ciasta. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15-20 minut.  Podajemy z ulubionym sosem

słodki bratek
Mięsny placek z warzywami i pieczarkami w cieście francuskim -powstał z tego taki szybki obiad 114

wymyślił ja w każdym razie pozmieniałam składniki . składniki 25 dag mięsa zmielonego -ja dałam z indyka 25 dag fileta z kurczaka oczyszczonego i drobno pokrojonego 25 dag pieczarek usmażonych już 1 opakowanie ciasta francuskiego -rozłożyć je i troszkę rozwałkować -przyciąć do wymiarów tortownicy 24 cm ,ja przekroiłam na połowę i wyłożyłam jedną część tortownicy i z 2 częścią tak samo(...)parmezan przygotowanie Mięso usmażyć na patelni fileta i mielone z przyprawami. Pieczarki wcześniej usmażyć. To co mamy już usmażone dajemy do miski .Do miski dodać marchewkę ,cukinię ,sos sojowy ,i pozostałe składniki można jeszcze dodać ser żółty ,jajko Tortownicę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia a potem ciastem francuskim wyłożyć do srodka dać mięso zakryć pozostałym ciastem francuskim i posypać parmezanem

Moje Wyroby
PIZZA SZYNKOWO - CZOSNKOWA 112

razem przygotowałam pizzę z szynką, pieczarkami i sosem czosnkowym. Po zapieczeniu z serem wyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Polecam .                                                     Składniki ciasta na dużą blaszkę :  3-4 szklanki mąki 1/2 szklanki ciepłego mleka(...)Pozostawiamy je nakryte ściereczką aż podwoi swoją objętość.Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy i posypując blat mąką rozwałkowujemy okrąg na wielkość dużej blaszki ( użyłam blaszkę z piekarnika ). Ciasto smarujemy ketchupem, na to rozkładamy cebulę, pieczarki, szynkę i część kukurydzy. Majonez mieszamy ze śmietaną, cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Sosem smarujemy pizzę, na to wysypujemy tarty ser i resztę kukurydzy

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki z mielonego mięsa i pieczarek 155

śmietany 80g sera żółtego np gouda 1 jajko sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego lub przyprawa uniwersalna 1 op. ciasta francuskiego dobrej jakości Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na łyżeczce masła z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy aż do odparowania całej wody, jaką puszczą pieczarki. Na osobnej patelni podsmażamy mięso. Gdy mięso(...)pieczarki z cebulą osiągną temperaturę pokojową łączymy wszystko razem w misce. Dodajemy starty na dużych oczkach tarki ser żółty, śmietanę oraz jajko. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego/przyprawą uniwersalną lub inną ulubioną mieszaną ziół. Gdy mamy przygotowany farsz wyjmujemy z lodówki ciasto francuskie. Rozwijamy je i dzielimy na 12 kwadratów. Formę na muffinki natłuszczamy masłem

Smaki Na Talerzu
Pizza farmerska 127

Pizza farmerska to połączenie pieczarek, prawdziwej wiejskiej kiełbasy, jajek na twardo, domowych kiszonych ogórków i polskiej cebuli. Taka kompozycja smaków sprawia, że potrawa nabiera rustykalnego charakteru i jest bardzo sycąca. Do tego mocno czosnkowy sos własnej roboty i całość smakuje wyśmienicie. Składniki: Ciasto: 5g suchych drożdży 300g mąki na pizzę włoską typ ,,0’’ 180ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy(...)oczkach, a czerwoną cebulę pokroić w piórka. 6.  Ciasto na pizzę rozwałkować na kształt krążka o średnicy 40 cm, zagnieść brzegi do środka, całą powierzchnię ciasta posmarować sosem pomidorowym, ułożyć plastry kiełbasy, pieczarki, jajka, ogórki, cebulę, oprószyć oregano, solą, pieprzem i na końcu posypać żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 337

który ostatecznie stwierdza, że Jemu to ZAWSZE lepiej wychodzi :)))  A potem w ogóle przejmuje robienie pizzy, pizzerenek dla dzieci, ruloników z kapustą, pierożków z pieczarkami, bułek, słodkich rolad i innych wariacji w temacie ciasta drożdżowego, bo po prostu to lubi - :* Ok, ciasto przykrywamy i odstawiamy na chwilę w jakieś ciepławe, nieprzewiewne miejsce (np. przy kaloryferze) i teraz produkujemy(...)układamy sklejeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Pieczemy "do rumianości" ;) Dla lepszego koloru można dosypać do ciasta sproszkowanej słodkiej papryki. Zamiast bułek można produkować ruloniki (wycina się kwadraty np. pojemniczkiem na żywność;)) a zamiast ruloników z kapustą: DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z PIECZARKAMI (nie, to nie będzie przekąska na następny dzień, ponieważ wszystko zostanie pożarte!) czyli wracamy do wycinania kółek i nadziewamy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE