pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:56/302)

Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą 76

piersi kurczaka to pomysłowy wariant na przygotowanie mięsa kurczaka inaczej. Drobno posiekane w kosteczkę piersi kurczaka, tarta mozzarella, słodka i soczysta kukurydza oraz pieczarki po zmieszaniu z ciastem przypominającym ciasto naleśnikowe – z jajek i mąki, pozwalają na stworzenie wykwintnych smażonych placuszków. Wyglądem kojarzą się z plackami ziemniaczanymi albo placuszkami cukiniowymi. Ich największą zaletą poza smakiem jest to, że zarówno(...)Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 12 kotecików Przygotowanie 10 min. Smażenie 20 min. Kalorie 210 kcal Kotleciki siekane z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek, słodkiej kukurydzy i tartej mozzarelli. Przepyszny pomysł na mięso z kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 niewielkie filety z piersi kurczaka pół puszki słodkiej kukurydzy (najlepiej Bonduelle) 10 kapeluszy pieczarek

ProstePesto.pl
I heart you! 145

środek i brzegi. Dlatego dzisiaj pizza z serowym pysznie wypływającym brzegiem. Jakoś tak wyszło, że wersja trochę śniadaniowa... salami, ser, jajko. Pizza od serca  ciasto na pizzę plasterki salami paski papryki kilka pieczarek 2 jajka starty ser żółty czosnek granulowany sos bianco Z ciasta za pomocą formy wycięłam serce. Lekko podwinęłam brzegi, chowając w nie ser. Spód wysmarowałam sosem

bastalena
Chrzanowa tarta wytrawna z białą kiełbasą i suszonymi pomidorami 178

chrzan, bulion warzywny, suszone pomidory, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie rózgą. W tym czasie obieramy i kroimy w plasterki białą kiełbasę, pieczarki i cebule. Kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki siekamy. Po 30 minutach w lodówce wyjmujemy ciasto, wałkujemy placek o wielkości naszej blachy do tarty(...)wykładamy nim tartę lekko uklepując. Widelcem nakłuwamy ciasto przed włożeniem do piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy, ale nie studzimy. Na podpieczone ciasto wylewamy 1/2 masy chrzanowej, posypujemy kukurydzą, cebulą i połową pieczarek. Następnie wylewamy drugą część masy serowej, wyrównujemy. Teraz wykładamy białą kiełbasę pokrojoną w plasterki i pozostałe pieczarki. Wkładamy do piekarnika, który cały czas się nagrzewał

Życie zaczyna się w kuchni
Chrzanowa tarta wytrawna z białą kiełbasą i suszonymi pomidorami 134

chrzan, bulion warzywny, suszone pomidory, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie rózgą. W tym czasie obieramy i kroimy w plasterki białą kiełbasę, pieczarki i cebule. Kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki siekamy. Po 30 minutach w lodówce wyjmujemy ciasto, wałkujemy placek o wielkości naszej blachy do tarty(...)wykładamy nim tartę lekko uklepując. Widelcem nakłuwamy ciasto przed włożeniem do piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy, ale nie studzimy. Na podpieczone ciasto wylewamy 1/2 masy chrzanowej, posypujemy kukurydzą, cebulą i połową pieczarek. Następnie wylewamy drugą część masy serowej, wyrównujemy. Teraz wykładamy białą kiełbasę pokrojoną w plasterki i pozostałe pieczarki. Wkładamy do piekarnika, który cały czas się nagrzewał

Życie zaczyna się w kuchni
Pizza ze szpinakiem i kurczakiem + przepis na ciasto idealne 147

chęcią do tego przepisu wracamy :) Pizza, z wykorzystaniem tego ciasta, pojawiła się u nas w weekend. Tym razem w wersji kurczakowo-szpinakowej. 'pizza ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem' + przepis na ciasto idealne Składniki: * ciasto idealne: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 op drożdży instant (7g) - 200ml mleka - 50 ml przegotowanej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy

CookYourself
Wiosenna pizza z mango i kiełbasą chorizo 104

oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 100g kiełbasy chorizo w plastrach 1/2 mango 1/2 czerwonej papryki 150g pieczarek 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 80g żółtego sera gouda 120g sera mini mozzarella sól morska pieprz 2 łyżki masła szczypta suszonej bazylii Wykonanie: 1. Ciasto Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, oliwę, sól, suszoną(...)tarce o dużych oczkach. 4. Czerwoną paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę, mango obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. 5. Ciasto pizzy wysmarować sosem pomidorowym, ułożyć: pieczarki, żółty ser, kiełbasę chorizo, kukurydzę, mango, paprykę, czerwoną cebulę, posypać mini mozzarellą, solą, pieprzem i bazylią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez około

Szalona Kuchnia Eweliny
Najlepsze pierogi na Wigilię 395

obok uszek, przygotowała pieczone pierogi. Nie pamiętam, skąd wzięła przepis, ale wiem, jaką były dla nas wszystkich niespodzianką. Nigdy jeszcze takich pierogów nie jadłam! Farsz z pieczarek i jajek zamknięty w krucho-drożdżowym cieście. Od pierwszego kęsa się w nich zakochałam - ten smak bije na głowę wszystko! Ich przygotowanie jest dość czasochłonne (jak to z pierogami bywa), ale smak wynagradza(...)powtórek w kolejnych latach, takie są pyszne. Pieczone pierogi z pieczarkami Babci Leny Składniki: (na 35-40 sztuk) farsz: 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 łyżka masła 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki bułki tartej sól pieprz ciasto: 425 g mąki pszennej 115 g creme fraiche (18%) 125 g zimnego masła 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli dodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wigilia grzybowa, czyli dlaczego mikołaj jest czerwony 104

francuskojęzycznej części świata, zrobiłem danie na styl francuski. Taka kuchnia fusion.  Składniki: - mąka - pieczarki - natka pietruszki Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto i smażymy z niego naleśniki. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Dodajemy do nich pokrojonej natki i takim farszem nadziewamy naleśniki. Forma zawijania dowolna :) Pierniki grzybki Składniki: - 1,5 szklanki mąki - pół szklanki cukru

Kryzysowa Książka Kucharska
Szplitry ze szinkōm (Ciasteczka na bazie ciasta półfrancuskiego z szynką ;) ) 159

nawet chciała sie takego słōnego sprōbować, ale problym bōł taki, że jak żech już je tam upiyk, [11] to wszyske mi zarozki zezarli [12] Co potrza?   Ciasto: 25 dkg biołego przepresowanego syra 25 dkg masła 25 dkg mōnki Nadziynie: 30 dkg szynki 50 dkg pieczarkōw połra gałōnzek rozmarynu, abo 3 łeżki [13] suchego Wciepcie tyn syr, masło i mōnka(...)bydzie miało yno połra milimetrōw, to wejście nōż i potnijcie to na 8 abo 10 cm kwadraty. Do środka kołżdego kwadrata wrołźcie tyn rulōnik ze szinki ze pieczarkami i dwa boki tego ciasta złōżcie do środka. Dobrze to sklejcie, żeby Wōm sie te szplitry niy łotwarły [26] i połōżcie na blacha. Jak już jōm mołcie połno [27] , to dejcie

Chop w kuchni
Ziemniaczane kulki z pieczarkami 137

płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka śmietany kremówki 30% 1 łyżka klarowanego masła do smażenia sól , pieprz do smaku Pieczarki drobno siekamy . Cebulę obieramy i kroimy jak pieczarki ,drobniutko . Czosnek wyciskamy praską . Wszystko podsmażamy na maśle , razem z miodem , gałką i solą . Jak już wszystko zmięknie i się zrumieni , przekładamy do miski . Dodajemy kremówkę , doprawiamy pieprzem i rozdrabniamy blenderem(...)jogurt . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całość wyrabiamy na gładkie , nieco kleiste ciasto . Łyżką nabieramy porcję ciasta , lekko rozpłaszczamy i kładziemy na niej łyżeczkę farszu z pieczarek . Formujemy kulki , obtaczając każda w bułce tartej . Ciasto nie będzie się tak dotkliwie lepić, jeśli ręce przetrzecie oliwą przed formowaniem . Uformowane kule schładzamy w lodówce przez godzinkę , żeby się utwardziły . Smażymy na rozgrzanym , głębokim oleju

Ogrodnik w podróży
Krokiety z pieczarkami 87

grzybami, a uwielbiają pieczarki. Dla nich będzie to idealna alternatywna wersja tradycyjnych krokietów. Te zrobione przeze mnie są naprawdę bardzo duże krokiety ze sporą ilością pieczarek i podwójną panierką. Ja oczywiście bardzo lubię grzyby, jak i pieczarki A Wy co wolicie grzyby, czy pieczarki? Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: Ciasto na naleśniki: 4 jajka(...)każdego naleśnika wykładając po dwie duże łyżki pieczarek. Panierować dwukrotnie w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Smażyć na oleju. Krok po kroku: 1. Pokroić pieczarki 2. Podsmażyć posiekaną cebulę 3. Dodać cebulę do pieczarek i dusić całość 4. Doprawić farsz solą i pieprzem 5. Zmiksować składniki na ciasto 6. Upiec naleśniki 7. Zwinąć krokiety 8. Opanierować i usmażyć

KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori 235

cukrem, następnie zalewamy je wodą. Mieszamy wszystko dokładnie, i odstawiamy do wyrośnięcia na około 20 minut. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy  i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy i kroimy(...)kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Kurczaka podsmażamy na oliwie. Odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę również podsmażamy. Składniki farszu dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy koła o średnicy mniej więcej 6-7 cm i faszerujemy.   Oczywiście wielkość pierogów jest dowolna, możecie zrobić również mniejsze. Smażymy na głębokim

Mania Gotowania
Krusztadki z pieczarkami. 374

krusztadki są kruche , z wyczuwalnym interesującym  ziołowym smakiem ziół ogrodowych ,pyszne ciepłe i zimne. Ciasto. 6-7 łyżek mąki 8 dag sera twarogowego 4-5 łyżek smalczyku roślinnego z ziołami ogrodowymi  Smakowita Pajda Szczypta proszku do pieczenia i soli Nadzienie. 10 pieczarek 2łyżki startego sera(...)łyżeczka smalczyku Sól, pieprz do smaku Przesianą mąkę posiekać nożem ze smalczykiem z ziołami ogrodowymi, zmielonym twarożkiem i proszkiem do pieczenia ,zagnieść ciasto. Wyłożyć ciastem małe ,karbowane foremki i upiec w temp.180stop. Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na smalczyku roślinnym z ziołami ogrodowymi, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dno upieczonych krusztadek nałożyć trochę startego sera, pieczarki

Kulinarny karnet Christophera
Pierogi bezglutenowe 88

ciecierzycy oraz mąki ryżowej będą strzałem w dziesiątkę? Ciasto jest elastyczne i miękkie, świetnie się klei, ale trzeba pamiętać, że jest to jednak ciasto bezglutenowe. Ciasto bezglutenowe nie ma takiej elastyczności jak klasyczne ciasto! Rozwałkowując placek na pierogi, pamiętajcie, że musi być odrobinę grubszy od klasycznego w przeciwnym razie, ciasto będzie się rozpadało i pękało. Sklejone surowe pierogi przykryjcie ściereczka(...)Przygotowanie farszu Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę oraz pieczarki smażyć kilka minut na dużym ogniu do chwili, kiedy cała woda z pieczarek odparuje, smażyć jeszcze chwilę do przyrumienienia grzybów, wyłączyć i troszkę przestudzić. Do miski malaksera włożyć 3/4 smażonych pieczarek dodać ciecierzycę, zmiksować masę przełożyć do miski dodać pozostałe pieczarki, posiekaną zieleninę

SprawdzonaKuchnia.pl
bułki z farszem pieczarkowym 150

ledwie zdążyłam schować jedną, żeby zrobić zdjęcie w przekroju.  *wyszło mi 7 dużych bułek Składniki: na ciasto: 500 g mąki 50 g smalcu 50 g cukru 1 mała łyżeczka soli 30 g drożdży 1 szklanka letniej wody na nadzienie: 400 g pieczarek 1 duża cebula 1 kiełbasa 150 g boczku wędzonego 1 ząbek czosnku sól pieprz na wierzch(...)pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kostkę, cebulę w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Kiełbasę pokroić w kostki. Wszystkie składniki razem smażyć aż woda z pieczarek się wysmaży, doprawić i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 7 części. Każdą rozwałkować, na środek nakładać farsz i zlepiać ciasto formując bułki. Ułożyć je na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem. Ser zetrzeć na drobnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia