pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:64/302)

KROKIETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM 124

sprzed ładnych kilkunastu lat z nieistniejącej już budki, przy nieistniejącym już kinie "Odra" w Opolu. SKŁADNIKI:      ciasto 1 1/2 szklanki mleka  1 szklanka wody  mąka   2 żółtka szczypta soli farsz 800 g. pieczarek 2 cebule sól pieprz sos sojowy 1 łyżka oleju ser żółty (ostry - starty) mleko bułka tarta olej do smażenia(...)zrobić: Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą, dosypując taką ilość mąki, aby ciasto nie było zbyt gęste. Smażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić. Pieczarki obrać i pokroić ( w zależności od upodobań, ja lubię jak są pokrojone grubiej, ale można też je zetrzeć na tarce). Pieczarki dołożyć do zeszklonej cebulki i podsmażać

Kuchnia w opałach
Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami 142

rozmiar na tzw "jeden kęs". Są to innymi słowy małe krokieciki w wersji wegetariańskiej z farszem pieczarkowym. Składniki na ciasto naleśnikowe: 10 dag mąki 1 jajko 1/8 litra mleka 1/8 litra wody gazowanej sól Składniki na nadzienie: 25 dag pieczarek 1 bułka 1 cebula sól do smaku pieprz(...)smaku 1 łyżka tłuszczu Składniki na panierkę: 1 jajko ½ szklanki bułki tartej olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać.  Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem

Tradycyjna Kuchnia
Przepis #106 Pełnoziarniste perogi z soczewicą i pieczarkami 200

soczewicę i postanowiłam z niej zrobić coś dobrego. Dlatego wymyśliłam, że użyję jej jako farszu do pierogów ale aby nie było zbyt mdło dodałam podsmażone pieczarki a całość przyprawiłam wędzoną papryką . W połączeniu z ciastem pierogowym do którego użyłam pszennej mąki pełnoziarnistej smakują wyśmienicie:) Spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na jednego pieroga (bez sosu): 63 kcal(...)Najpierw przygotowujemy farsz. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Delikatnie przyprawiamy solą. Następnie usmażone pieczarki  z cebulą łączymy z soczewicą i przyprawiamy do smaku. Ciasto Na stolnicę/blat wysypujemy mąkę a następnie wbijajmy do niej jako. Wlewamy olej oraz wodę. Całość dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na kilka części. Każde

Health-Fit-Life
Krokiety z pieczarkami i zieloną soczewicą 335

panierką. Doprawiłam je podsmażoną cebulą i majerankiem. Zachęcam do zrobienia :) Składniki farszu: 3 duże cebule 1,5 czubatej łyżeczki majeranku sól pieprz olej 1 kg pieczarek 100 g zielonej soczewicy (polecam Skworcu ) Składniki ciasta na naleśniki: 250 g mąki 2 jajka 2 łyżki oleju 350 ml mleka Pozostałe składniki: 2 jajka + sól + pieprz około szklanki bułki tartej olej(...)podsmażamy do całkowitego odparowania wody z pieczarek.  Soczewicę gotujemy do miękkości, w osolonej wodzie. Trwa to około 30 minut.  Łączymy pieczarki z soczewicą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie krokietów: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksujemy chwilę mikserem. Ciasto będzie dość rzadkie i łatwo usmażymy cieniutkie naleśnik. Na gorącą patelnię wylewamy chochelkę ciasta, rozprowadzamy je równomiernie, przechylając patelnię

Smak mojego domu
Pizza z mielonym mięsem 165

szklanki letniej wody Dodatkowo: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 150 g żółtego sera 100 g pieczarek Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 1 łyżeczka oregano Suche produkty na ciasto mieszamy ze sobą. Dolewamy olej i rozpuszczone z letniej wodzie drożdże. Wyrabiamy gładkie, jednolite ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy(...)patelni. Dokładamy mielone mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz oregano.  Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.   Połową sera obsypujemy spód ciasta. Następnie wykładamy mięsny farsz, pokrojone w półplasterki pieczarki i resztę sera. Pizzę zapiekamy w 210*C przez 15 minut

VioletoweKucharzenie
Krokiety z pieczarkami i serem 216

czystym czerwonym barszczem w filiżance. Świetne danie na imprezy, zawsze się sprawdzają i są szybkie w przygotowaniu. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Farsz: 700 g pieczarek 120 g startego żółtego sera 2 cebule sól pieprz Dodatkowo: masło klarowane do smażenia 2 jajka bułka tarta do panierowania sól(...)ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię posmarowaną delikatnie tłuszczem  wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Farsz Pieczarki zetrzeć na tarce Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. Smażyć do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Do farszu dodać starty

O kuchni z uczuciem
Tarta z pieczarkami 193

Farsz: 1 duży por (lub 2 mniejsze) 2 ząbki czosnku 1 mała cebula (opcjonalnie) 250g białych pieczarek 2 jajka 150ml śmietany (użyłam creme fraiche) 1 łyżka natki pietruszki (użyłam też trochę szczypiorku i odrobinę tarragonu) sól, pieprz papryka w proszku (opcjonalnie) Przygotowanie ciasta: Mąkę wsypać do miski, dodać dużą szczyptę soli, wlać roztrzepane jajko, oliwę i wodę. Dokładnie wymieszać(...)folią aluminiową, można ją wysypać grochem, fasolą lub specjalnymi kuleczkami do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podpieczone ciasto wyjąć zdjąć folię. Spód tarty wyłożyć przesmażonymi porami, na nich ułożyć pieczarki, wszystko zalać mieszaniną jajka i śmietany. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut lub aż wypełnienie się zetnie. Podawać na ciepło

Codzienne Gotowanie
Rolada serowa z polędwiczką i pieczarkami 358

strzał w dziesiątkę. Mięsko jest mega kruche, soczyste i aromatyczne, a ciasto jak zawsze pyszotka. Polecam wypróbować!     Składniki: Ciasto serowe: 3 jajka ok 300g żółtego sera ( użyłam sera gouda ) 3 łyżki majonezu Farsz: 1 polędwiczka wieprzowa 350g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz     *** Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Ostrym nożem odcinamy(...)PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada serowa z polędwiczką i pieczarkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pizza z miłością 214

bazylii Szczypta chili Farsz do takiej pizzy może być dowolny, skomponowany według naszych gustów i upodobań. Naszą propozycję przedstawiamy poniżej: Na farsz: 300g pieczarek 200g żółtego sera 3 parówki Oregano Łyżeczka masła Łyżka oleju Przygotowanie ciasta:  Drożdże rozpuszczam w ciepłej wodzie. Uważamy by nie była zbyt ciepła bo zabijemy drożdże i pizza nie urośnie. Na blat wsypujemy mąkę, dodajemy(...)się rumienić nieco solimy. Podsmażamy i zdejmujemy z gazu. Parówkę kroimy w kostkę. Żółty ser trzemy na tarce na dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto lekko wałkujemy i układamy w pożądany kształt. Następnie smarujemy sosem, posypujemy parówkami i pieczarkami. Wierzch obsypujemy żółtym serem i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na około 220 stopni na 15 minut. Smacznego. I mały kucharz przy pracy

Kolizje Smaków
Jajka przepiórcze w cieście francuskim 249

ferworze przygotowań zaoszczędzić kilkanaście minut. :)  Czas przygotowania: 35 minut (w tym czas pieczenia około 15min) Ilość porcji: 16 Składniki: 15 jajek przepiórczych ( opakowanie) Opakowanie ciasta francuskiego XXL ( niecałe 400g) 350g pieczarek cebula natka pietruszki łyżka masła sól Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. W tym celu umieszczamy je w garnku z zimną wodą i gotujemy 3 minuty od momentu wrzenia(...)myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu i smażymy cebulę. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki. Całość solimy i smażymy do momentu odparowania całej wody. Ugotowane jajka delikatnie obieramy ze skorupek. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i wałkujemy. Kroimy na piętnaście kwadratów tej samej wielkości. Nakładamy na nie powstały farsz pieczarkowy. Na jego środku układamy

Kolizje Smaków
Pizza z salami i mozarellą 124

Jedynie czas oczekiwania na jego wyrośnięcie może wydawać się trochę długi ale zapewniam, że warto poczekać :) Smacznego! :) Ciasto: 3 szkl mąki op. suchych drożdży jajko płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli łyżka oliwy szkl mleka Dodatki: 10 plasterków salami kulka mozzarelli 4 pieczarki pół czerwonej cebuli łyżka koncentratu pomidorowego 100g startego sera żółtego oregano(...)przyprawa do pizzy oliwa z oliwek Ciasto: W większej misce wymieszać suche składniki. Dodać jajko, oliwę i mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić na ok  45-60 min.  w ciepłe miejsce aż podwoi objętość. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Przesmażyć na 2 łyżkach oliwy, lekko posolić. Cebulę pokroić na cienkie półplasterki. Wyrośnięte ciasto zagnieść i wyłożyć

Smakołyki Asi
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 217

bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą

Codziennik Kuchenny
PIZZA SEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 314

kokosa. Bazę stanowi mega proste ciasto, którego używam w znanej Wam już i bardzo popularnej roladzie serowej z mięsem mielonym bądź z kurczakiem i pieczarkami . Składniki – pizza serowa: Składniki na „ciasto”: 4 jajka 30 g (2 łyżki) majonezu dobrej jakości lub gęstej tłustej śmietany z dodatkiem przypraw (u mnie majonez) 350 g dobrej jakości żółtego sera(...)momentu roztopienia się sera. Najlepiej kroić na kawałki, gdy pizza serowa jest chwilkę przestudzona – ok 3 minut. Pizza serowa świetnie komponuje się także z innymi dodatkami jak pieczarki, boczek, szynka, oliwki oraz sosami np. czosnkowym, BBQ czy pomidorowym. U mnie zawsze jest serwowana z zieleniną czyli rukolą, roszponką i bazylią. Smacznego! — BTW samego spodu pizzy

Ola la LCHF
ORKISZOWE PIEROGI z soczewicą, pieczarkami i papryką 245

Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego pierogi z mąką orkiszową, ale do ciasta możesz użyć też samej mąki pszennej. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem // CIASTO Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 łyżki oleju(...)okręgi lub kwadraty. Do każdego nałóż nadzienie i dokładnie zlep końce ciasta. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju lub oliwy. Co jakiś czas mieszaj. Gotuj około 3 – 4 minuty (czyli mniej więcej minutę od momentu wypłynięcia).   NADZIENIE Składniki: 150 g czerwonej soczewicy 300 g pieczarek 1 duża / 2 małe papryki (u mnie zielone) 1 cebula woda

Via Gusto
sylwestrowe przekąski w jednym miejscu :-) 1089

wieczór  pizzerniki   kliknij pizza twist  kliknij tortilla z dodatkami  kliknij chlebki z farszem   kliknij pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami  kliknij pizza na cienkim cieście  kliknij krążki cebulowe   kliknij hamburgery  kliknij kebab w domowej picie  kliknij

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku