pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:58/302)

Zawijaski z pieczarkami 170

Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 700 g pieczarek 1/2 średniej cukinii 2 kulki mozzarelli 2 duże cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. … Czytaj dalej Zawijaski z pieczarkami

czarrna od kuchni
Pizza z chorizo 103

Składniki na ciasto: 25 dkg świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru, szczypta soli szklanka ciepłej wody 2,5 – 3 szklanki mąki 2 łyżki oleju Drożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy połowę wody i 1/2 szklanki mąki.Kiedy rozczyn urośnie dodajemy resztę wody, szczyptę soli, stopniowo mąkę a na koniec olej. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia lub umieszczamy powyższe składniki(...)chleba i włączamy na program „ciasto rosnące” Składniki na sos: 2 łyżeczki dobrego przecieru pomidorowego 4 łyżeczki dobrej jakości ketchupu 6 łyżek wody sól, pieprz, papryka słodka i ostra, przyprawa do pizzy, 2 łyżeczki cukru Wymieszać, zostawić na czas rozrostu ciasta. Po rozwałkowaniu ciasta posmarować całe ciasto. Składniki na farsz: pieczarki cebula papryka żółta i czerwona kukurydza

Kocham Czekoladę
INDYK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 118

soli, pieprzu i słodkiej papryki, odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę, dusimy. Następnie dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy do smaku. Ciasto dzielimy na 4 części, układamy filety, a na nich szpinak, kilka pasków papryki i starty ser żółty, Zawijamy w ciasto, smarujemy białkiem. Pieczemy

słodki bratek
Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu 125

proponuję Wam smakowite pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu. Świetna wytrawna przekąska na imprezę czy pomysł na lunch do pracy. Polecam Inną wytrawną propozycją przekąski z gotowego ciasta francuskiego to paszteciki z pieczarkami . Natomiast w wersji na słodko polecam ciasteczka z kremem i oowcami , z jabłkami , rabarbarem albo rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie

Lamarida.pl
8 przepisów dla kibica na mecz Polska-Niemcy 163

tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz

Słodkie okruszki
KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ 216

Tradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam

potrawyregionalne
Łosoś w cieście francuskim 134

wszystkich, którzy lubią CIASTO FRANCUSKIE - dziś proponuję je z dodatkiem łososia... CIASTO FRANCUSKIE Z PYSZNYM FARSZEM SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego łosoś wędzony kilka usmażonych, doprawionych pieczarek, kurek lub innych grzybów kilka pomidorów suszonych, różyczki z brokułów, zblanszowane w osolonej wodzie, pieprz, vegeta, odrobina czosnku, WYKONANIE: Piekarnik nastawić na 200 stopni, góra i dół. Ciasto rozwinąć z rolki(...)jest robić to od razu na macie do pieczenia czy tam papierze czy w formie, bo odpada potem przenoszenie  topiącego się ciasta. Na środku ułożyć łososia, posypać pieprzem i innymi przyprawami wg. uznania, Na to pieczarki, brokuły i pomidory, czosnek. Zawinąć, zakładając paski ukośnie na siebie, na przemian, jak na zdjęciu

Kuchnia Beaty
Cebularz lubelski 202

Dawno nie było drożdżowych wypieków, więc pora naprawić ten błąd ;-). Ponieważ moje starsze dziecko jest wielbicielem cebularzy, padło hasło: pieczemy cebularze, tylko, żeby nie były takie

Kulinarne przygody Gatity
Pizza całkiem smaczna na grubszym spodzie :) 206

więcej wody ale to już w trakcie się okazuję ) Dodatki : pomidory malinowe 2-3 sztuki pieczarki 8 szt papryka czerwona 1 szt keczup do pizzy oregano pół łyżeczki bazylia pół łyżeczki zioła prowansalskie pół łyżeczki  ser gouda 250 g    Wykonanie ciasta o średnim spodzie : Do misy wsypujemy odmierzone 400 g mąki pszennej . wsypujemy do niej szczyptę soli(...)wyrośnięcia na 15-30 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia i wałkujemy . Polewamy keczupem i posypujemy ziołami ( bazylia , oregano ,zioła prowansalskie)   Pieczarki kroimy w plasterki i rozsypujemy gęsto po cieście . Paprykę kroimy w paseczki i też rozsypujemy po cieście. Pomidora smażymy lub nie i kroimy w plasterki i kładziemy na pozostałe składniki. Pieczemy 20-25 minut

Różowa kuchnia
Domowa pizza 161

żółtko 3/4 szklanki wody sól 2 łyżki oleju Dodatki wg uznania. U mnie było: 2 szt. kiełbasy śląskiej 30 dag pieczarek 2 ogórki kiszone 25 dag sera żółtego (u mnie Filipek) oregano, bazylia ketchup Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: do miski przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, żółtko, wodę i rozkruszone drożdże. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia(...)półplasterki. Pieczarki pokroić w plasterki i dusić aż woda wyparuje. Ogórki pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto posmarować ketchupem (lub ulubionym sosem pomidorowym), posypać żółtym serem, rozłożyć kiełbasę, pieczarki, ogórki i posypać przyprawami. Najważniejsze: piec w 250 st. C przez 10-12 min. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Pizza farmera - dla mięsożerców 137

pizzy posmarowałam sosem pomidorowym przygotowanym na bazie koncentratu pomidorowego.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: ciasto na pizzę (przepis TUTAJ ) kilkanaście plasterków wędliny (cienko pokrojonej) 8 plastrów wędzonego, surowego boczku 1 mała puszka kukurydzy 1 duży ogórek małosolny 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 1 garść rukoli 200 g żółtego sera (startego na tarce o średnich oczkach) zioła(...)odrobiną soli oraz pieprzu. Wędlinę i boczek przekroić na dwie części. Ciasto na pizzę podzielić na 4 części. Każdy kawałek rozwałkować. Następnie ciasto posmarować sosem pomidorowym (omijając brzegi pizzy!) i na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki, wędlinę, boczek, ogórka małosolnego oraz kukurydzę. Całość posypać ziołami prowansalskimi i ewentualnie odrobiną pieprzu cayenne. Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 15-18 minut

Ugotować
Krokiety z pieczarami i serem żółtym 153

sera żółtego. Idealne jako przekąska na ciepła na nadchodzące Andrzejki. Podaję je z czerwonym barszczem. Składniki (na 10-12 naleśników) : Na ciasto: 2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli Na farsz: 500 g pieczarek cebula sól i pieprz 300 g sera(...)żółtego Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się do patelni. Smażymy cienkie naleśniki. Pieczarki i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni, dodając sól i pieprz. Ser ścieramy na grubej tarce. Na środek każdego naleśnika nakładamy po trochę pieczarek

e-PrzepisyKulinarne
Focaccia z pieczarkami, cukinią i pomidorem 119

Focaccia to moje ulubione włoskie pieczywo. Przygotowujemy je bardzo często. Podstawą jest zawsze ciasto drożdżowe z dodatkiem oliwy z oliwek. Tym razem przygotowałam focaccię w prostokątnej blaszce. Dodatkami była cukinia, drobniutkie pieczarki i pomidor rzymski. Nie zabrakło czarnuszki, grana padano i posiekanej natki z pietruszki oraz suszonego oregano! to Była prawdziwa uczta dla zmysłów! Focaccia z cukinią, pieczarkami(...)ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Ciasto ma podwoić swoją objętość. W tym czasie pomidora i cukinię kroimy na plasterki, a następnie w paski. Pieczarki, dokładnie oczyszczone dzielimy na mniejsze kawałki. Na wyrośnięte ciasto wykładamy warzywa. Oprószamy solą, do smaku. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200-200 st. C. Pieczemy przez 25 minut. Upieczone studzimy. Posypujemy posiekaną natką

Moja smaczna kuchnia
Bagietka z pieczarkami (zapiekanka). 212

niech sam spróbuje :) Składniki: Ciasto: 6g suszonych drożdży, 150ml ciepławej wody, 250g mąki pszennej chlebowej, 1/4  łyżki soli, 8g cukru. Farsz: 350g pieczarek, 200g startego sera żółtego, 1 cebula, sól, pieprz. Ponadto: olej. Przygotowanie: Ciasto: Do miski wsypać mąkę i odgarnąć ją na boki. W połowie ilości wody rozpuścić drożdże z cukrem i solą. Tak rozpuszczone składniki wylać(...)pusty środek miski i palcem okrężnymi ruchami łączyć z mąką. Powoli dodając resztę wody. Zagnieść ciasto (zagniatać ok.5min.). Uformować kulę, przykryć ściereczką i odłożyć do podwojenia swojej objętości (u mnie to trwało ok.1h10min.).  Farsz: Umyte i pokrojone pieczarki podsmażyć razem z pokrojoną w półksiężyce cebulą - na małej ilości tłuszczu.Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Ostudzić i wymieszać z serem

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania