pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:61/302)

Ai Cecinelli czyli rybna pizza 176

sól pieprz Pozostałe składniki: 200g wędzonego fileta z łososia 130g krewetek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 150g pieczarek 1 garść kukurydzy z puszki kilka czarnych oliwek 300g żółtego sera gouda sól pieprz oregano Wykonanie: 1. Ciasto Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, oliwę, sól, wodę i drożdże. Ciasto dokładnie(...)plasterki i ugotować w lekko osolonej wodzie. 4. Krewetki dokładnie umyć, tuńczyka odsączyć z zalewy, a wędzonego łososia pokroić na mniejsze kawałki. 5. Ciasto pizzy wysmarować sosem pomidorowym, ułożyć kawałki wędzonego łososia, pieczarki, tuńczyka, surowe krewetki, kukurydzę, oliwki i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 30-35 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Hit Gofry Ala pizza 104

Gofry Ala pizza Pokusa dla małych i dużych łasuchów pizzy. Składniki: ·        2 opakowania ciasta francuskiego ·        ½ cebuli ·        10 dag pieczarek ·        Sól ·        Pieprz ·        1 łyżeczka sosu(...)kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 3.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Następnie dodajemy pokrojoną szynkę. 5.    Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 6.    Wlewamy sos paprykowy 7.    Ciasto rozkładamy. 8.    Kroimy na 6 kwadratów każde ciasto, w sumie

Kulinarna Chwila
Ptysie z pieczarkami 37

roztrzepałam sobie jajka wcześniej). Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę przełożyć ciasto, po 1 łyżce ciasta na każdego ptysia. Piec 30 minut w 180 stopniach. Następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 120 stopni i piec kolejne 5 minut. Bardzo ważne, aby nie otwierać piekarnika w międzyczasie, ponieważ ciasta opadną! Farsz: Rozpuścić połowę masła, wsypać mąkę i dokładnie wymiesza. Całość zasmażyć przez(...)800px; } 1. Roztopić masło 2. Dodać mąkę 3. Energicznie wymieszać 4. Dodać roztrzepane jajko 5. Wymieszać ciasto 6. Przełożyć ciasto na papier i upiec ptysie 7. Zrobić zasmażkę do nadzienia 8. Dodać mleko 9. Zagotować ciągle mieszając 10. Dodać ser żółty 11. Poddusić pieczarki, dodać natkę i czosnek 12. Dodać masę serową 13. Całość wymieszać i doprawić do smaku

KuchniaWeDwoje.pl
Focaccia z dynią, pieczarkami i piersią kurczaka 118

podsmażam osolone i opieprzone - pierś kurczaka z dynią (pokrojone w kostkę). Odkładam i na tej samej patelni podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką. 3. Do miski z mąka przekładam wyrośnięty zaczyn, dodaje wodę oraz sól i zagniatam ciasto. W trakcie zagniatania dodaje oliwę. Odstawiam(...)ciepłe miejsce do podrośnięcia na 30-40 minut. 4. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagniatam i formuje na blaszce z papierem do pieczenia. 5. Wykładam na ciasto, dynie z kurczakiem oraz przesmażone pieczarki. Całość pieprze oraz oprószam paprykami. Odstawiam jeszcze do napuszenia na 10-15 minut. 6. Piekę w 190 stopniach przez 30-35 min. ( piekarnik gazowy ). Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pizza z kiełbasą i pieczarkami. 78

łyżeczki cukru. Farsz: 3x papryka czerwona, świeża ( może być żółta i pomarańczowa), 4 pomidory, 400g kiełbasy, 2 duże cebule, 350g pieczarek, Ponadto: 400g startego sera żółtego, 120-150g przecieru pomidorowego, łyżka oregano, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Ciasto: Składniki suche razem wymieszać. Dodać do nich składniki mokre i wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto uformować w kulkę, przykryć ściereczką i odstawić(...)posolić i popieprzyć. Przecier pomidorowy wymieszać z łyżką oregano. Gdy ciasto wyrośnie położyć na wysmarowanej lekko olejem blaszce i ręką uformować spód pizzy. Wierzch ciasta posmarować przecierem pomidorowym, i kolejno układać warstwy: kiełbasa z cebulą, pieczarki, pokrojona w kostkę papryka, pokrojone w plastry pomidory (ja parzę i ściągam skórkę), starty ser żółty. Piec w 220stopniach ok.15-25min. Pizzę poznać jest gotowa

W kuchni u Moniki
Bardzo serowa pizza 149

łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 czerwona cebula 4 plastry topionego serka Gouda 6 plastrów wędzonego sera 100 g sera camembert z ziołami 1 szklanka tartego parmezanu 7 pieczarek 3 łyżki keczupu łagodnego Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Wlewamy olej. Świeże drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do miski. Całość zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Odstawiamy w misce(...)przykrytej ściereczką na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na placek o średnicy 32 cm. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, granulowanym czosnkiem i suszoną natką pietruszki. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Pizzę smarujemy keczupem. Kolejno układamy plastry serka topionego, starty parmezan, pokrojone w plasterki pieczarki, usmażonego kurczaka, plastry czerwonej cebuli. Na wierzchu układamy plastry wędzonego

VioletoweKucharzenie
Naleśniki z parówkami i pieczarkami 169

pszenna 3 szkl · mleko 1,5 szkl · woda gazowana 1,5 szkl · jajka 3 szt · sól Parówki- 8 szt Cebula – 3 szt Pieczarki –30 dag Olej- 30 dag Pieprz Sól    Normal 0 21 Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jesli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut. Cebule i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić(...)udusić na oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.   Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy na druga stronę, układamy plasterek sera i smażymy. Usmażony naleśnik układamy na talerzu, nakładamy ciepły farsz z pieczarek i   podgrzaną parówkę i rolujemy, można podać polane keczupem

Camilla w kuchni
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 144

nigdy nie wyrzucała ziemniaków jeśli zostały jej z obiadu. Na drugi dzień robiła z nich kopytka lub smażyła pyszne kotleciki ziemniaczane. Ja tym razem z ciasta na kotleciki zrobiłam krokiety z farszem z pieczarek i żółtego sera. Wyszły pyszne i sycące. Rodzinka się nimi zajadała aż uszy się trzęsły ;) Krokiety podałam na talerzu "Scania" od Porcelany Bogucice. Na 5 dużych(...)krokietów: Ciasto ziemniaczane: 700 g ugotowanych ziemniaków jajko czubata łyżka maki pszennej czubata łyżka mąki ziemniaczanej Farsz: 300 g pieczarek mała cebula 2 plastry żółtego sera sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Farsz: Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulkę posiekać. Wszystko smażyć na łyżce oleju do czasu aż płyn wyparuje. Przyprawić

Smakołyki Asi
Pizza z patelni w dwóch wariantach 167

pizzę o średnicy 28 cm: ciasto: 20g drożdży (ok. 1/5 standardowego opakowania)  szczypta cukru  1,5 szklanki mąki pszennej  pół szklanki ciepłej (letniej) wody  2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki soli (lub ciut więcej, mało solę) Dodatki: Kilka plastrów salami lub szynki ½ małej czerwonej cebuli Kilka pieczarek 1 łyżka oleju 5 dag startego sera żółtego(...)gładką masę –ręcznie lub za pomocą robota, do momentu, kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, a ciasto stanie się elastyczne. Następnie przykryć miskę z ciastem ściereczką i odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić w plasterki. Podsmażyć na patelni, aby odparował z nich nadmiar wody, jakie puściły. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek o średnicy patelni

Fabryka pomysłów
Tarta na cieście francuskim z fetą 121

jedno z moich ulubionych dań z użyciem ciasta francuskiego. W słonej odsłonie świetnie sprawdzi się zarówno na szybką kolację na ciepło, jak i posiłek dla niespodziewanych gości. Tarta na cieście francuskim z fetą jest banalnie prosta, zobacz sama. Przepis na tartę na cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona(...)cieście francuskim z fetą , którą zazwyczaj przygotowuję ma jeszcze paprykę żółtą , ale tym razem jej po prostu nie miałam. Jeśli lubisz – dodaj też inne warzywa, np. pieczarki czy odsączoną kukurydzę. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłóż na blaszce do tarty , nakłuj je i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 5-8 minut. W tym czasie możesz podsmażyć boczek

Rozdomowiona
Faszerowane krokiety ziemniaczane 80

Faszerowane krokiety ziemniaczane Złociste klopsiki z ziemniaków w chrupiącej panierce, nadziewane pysznym farszem z mięsa mielonego i pieczarek. Obiad palce lizać!     Składniki: Ciasto ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 1 jajko 150g mąki pszennej Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, opcjonalnie 1 łyżka posiekanego koperku Farsz: 300g wieprzowego mięsa mielonego 100g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku Przyprawy: sól, pieprz, słodka

Blog z Apetytem
Naleśniki zapiekane z pieczarkami i jajkiem 112

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Naleśniki zapiekane z pieczarkami i jajkiem   Fantazyjne naleśniki z farszem z pieczarek, udekorowane jajkiem. Składniki na ciasto naleśnikowe: ·        2 szk. mąki pszennej ·        Szczypta soli oraz cukru(...)mleka Składniki na farsz: ·        6 plastrów sera żółtego ·        20 dag pieczarek ·        Olej do smażenia ·        Pieprz ·        Sól ·        Cebula Dodatkowo

Kulinarna Chwila
TURECKIE CHLEBKI PIECZONE /Bezglutenowe aromatyczne ciasto i wegetariańskie pyszne nadzienie. 188

Smaki i inspiracje zbieramy do worka, by je wymieszać z naszą filozofią kulinarną. Zapachniało i... paletę barw "w naszym stylu" władowałyśmy do aromatycznego, ziołowego ciasta bezglutenowego z czarnuszką. Nadziane na bogato - szpinakiem, cebulą, papryczkami, pieczarkami, pomidorkami i czosnkiem chlebki dostały smakową bombę, torpedę, rakietę (i nie wiemy jak jeszcze nazwać to COŚ) dzięki Ziarenkom i przyprawom. Było ostro, było bardzo(...)dzielimy na 6 równych części, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, podsypujemy stolnicę, formujemy prostokąty i wałkujemy, bardzo cienkie ciasto. Wykonanie farszu: na patelnię wlewamy olej, gdy się zagrzeje wrzucamy cebulę pokrojoną w półpiórka, następnie dodajemy pieczarki, paprykę i podsmażamy, na koniec dodajemy wypłukany, osuszony szpinak, chwilkę podsmażamy. Gdy farsz lekko przestygnie, dodajemy pokrojony w kostkę ser biały

Wypisz Wymaluj
Zakręcona Pizza 360

sprawdza się na imprezy, ponieważ bazą jest ciasto francuskie, to przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane niż może Wam się wydawać.  Składniki:   2 opakowania ciasta francuskiego 1 cebula 8 pomidorów koktajlowych 6 pieczarek 0,5 czerwonej papryki 100 g szynki pieczonej albo salami 150 g sera (użyłam goudy) sos 4 łyżki przecieru pomidorowego 4 łyżki wody 2 ząbki czosnku(...)smarujemy połową sosu, układamy na nim co tylko chcemy pamiętając o podzieleniu składników na dwie części. Ja użyłam, pieczarek, pomidorków przeciętych na ćwiartki, papryki pociętej w paski, szynki pieczonej, cebuli pociętej w piórka i startego sera. Następnie rolujemy ciasto w poprzek i tniemy na kawałki ok 2 cm. Układamy w tortownicy albo formie na tartę. Czynność powtarzamy z pozostałymi

Niezły Młynek