pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:51/302)

Pizza domowa 163

maki 1 lyzeczka cukru 1 plaska lyzeczka soli   Dodatki 4 plasterki szynki 0,5 kg pieczarek 2 cebule 40 g sera papryka ketchup Drożdże rozpuścic w ciepłej wodzie , dodac sól i cukier. Następnie dodac mąkę i wyrobic. Ciasto pozostawic na 4o minut(...)wyrobic , rozwałkowac i wylozyc na blache.  Szynke pokroic. Pieczarki , umyc, obrac, pokroic i usmażyc . Cebulę  pokroic w talarki i zeszklic na patelni. Ciasto smarujemy koncentratem.  Rozcieńczyc z małą ilością wody. Kładziemy kolejno pieczarki , cebulke , szynke , starty żółty ser. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 C i pieczemy ok.30 minut . Po upieczeniu ja posypałam pokrojoną świeżą papryką

Słodkości i nie tylko
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 139

jajka sól, pieprz bułka tarta i olej do smażenia FARSZ 1  100g sera żółtego zioła prowansalskie 100g dowolnej szynki FARSZ 2 200g pieczarek 1 mała cebula mały ząbek czosnku łyżeczka masła sól, pieprz do smaku CIASTO Wodę oraz mleko wlewamy do garnka, dodajemy masło lub margarynę oraz sól-zagotowujemy. Do gotującej się wody z mlekiem dodajemy mąkę i mieszamy(...)grubych oczkach, szynkę kroimy na małe paseczki, całość posypujemy ziołami prowansalskimi. FARSZ 2  Cebulkę kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, dodajemy pokrojone drobno pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi.  Panierujemy w jajku wymieszanym z sola

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem. 38

Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem. Kurczak , roszponka i ser mozzarella w cieście francuskim – idealna przystawka , przekąska a nawet obiad . Twoja rodzina pokocha nadziewane ciasto francuskie . Jest to danie bardzo łatwe do zrobienia i co najważniejsze, wszystkim smakuje! Powiem Ci, że roszponka i kurczak świetnie pasują do siebie, spójrz tylko na to zdjęcie. Jest to moja propozycja na zbliżające się(...)oregano. Wymieszaj odłóż na bok. Pierś z kurczaka umyj, pokrój w grube paski i przypraw solą oraz pieprzem. Odłóż na bok. Ciasto francuskie rozwiń. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym, posyp startym serem mozzarella i połóż plasterki pieczarek, na całości rozłóż listki roszponki. Na koniec rozłóż paski kurczaka. Zacznij zwijać roladę od krótszego boku. Na końcach złącz mocno ciasto. Posyp suszoną

Zdrowy Styl Joanny
Co zamiast uszek do Wigilijnego barszczu? // Kulebiaczki drożdżowe z pieczarką 204

mama zamiast uszek serwowała mini pierożki. Ja jako wielbicielka ciasta drożdżowego, podzielę się z Wami świetnym pomysłem na dodatek do barszczu- kulebiaczki drożdżowe z pieczarką. Wykonanie drożdżowych kulebiaczków nie jest trudne. Niech Was nie odstrasza ciasto drożdżowe., wiem wiem wymaga trochę czasu, musi wyrosnąć itd… Warto, serio. Zaletą takich kulebiaczków z pieczarką jest możliwość ich wcześniejszego przygotowania, a następnie(...)przykrywam patelnie pokrywką, żeby nieco nam wszystko zaparowało, następnie doprawiam solą i pieprzem. Smażymy, aż wyparuje woda z pieczarek.  Jeśli uznasz, że farsz jest zbyt „wodnisty” moższ dodać odrobinę kaszy manny, która wchłonie wilgoć.  Składniki na ciasto drożdżowe: 100 g masła 350 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 35 g cukru + 1 łyżeczka

Rusty Fork
Pizzerinki 135

koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny. nadzienie; sos pomidorowy ogórek pomidor kiełbasa żółty ser oliwki  pieczarki  przyprawa do pizzy  Ciasto podzielić na 15 kawałków, uformować kulki , a następnie każdą kulkę rozwałkować na placek wielkości ok 12 cm.  Każdy posmarować sosem pomidorowym i ułożyć nadzienie. Posypać żółtym

Gotowanie jest łatwe
PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE 428

szkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 100 g sera gouda, kilka plastrów salami, kilka suszonych pomidorów, 2 łyżki kukurydzy, 4-5 pieczarek Sos:  sos pomidorowy WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier, 1 łyżkę mąki oraz ½ szkl. ciepłej wody. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min.w ciepłe miejsce. Do podrośniętych drożdży dodajemy(...)suszonych pomidorów oraz jajko, wyrabiamy. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem.  Salami kroimy na mniejsze kawałki, pomidory suszone w paski, pomidora i pieczarki w plastry, a żółty ser ścieramy na tarce. Tak przygotowane składniki układamy na pizzy. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni

słodki bratek
francuskie babeczki z pieczarkami,szpinakiem,porami,mięskiem gotowanym,pietruszką z chilli nadziane... 149

sztuka, mięso wieprzowe bez kości 50 dag, Kucharek - uniwersalna 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek, papryczka chili 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ciasto francuskie 1 rolka, ser żółty 15 kostek, sos pomidorowy - ile potrzeba pieczarki pokroić w pół talarki i na oleju gorącym je podsmażyć do pieczarek dodać pokrojoną cebulę i mieszając zeszklić następnie dodać pokrojone drobno pory(...)śniej ugotowane w wywarze do zupy/ następnie doprawić do smaku kucharkiem, dodać zmiksowaną natkę pietruszki razem z papryczką chilli z pestkami i podsmażać wszystko mieszając z 5 minut rolkę ciasta rozwinąć i podzielić na 15 kwadratów - każdy wkładać do foremek silikonowych do ciasta nakładać czubatą łyżkę nadzienia i na wierzch wcisnąć kostkę sera żółtego /użyłam królewski/ piec w 200C

W Mojej Kuchni Lubię
ROLADA PIECZARKOWA 421

łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 5 łyżek Oleju Polskiego Rzepakowego 1 łyżeczka soli Farsz: 2-3 cebule 500 g pieczarek 2-3 łyżki Oleju Polskiego Rzepakowego sól, pieprz zioła prowansalskie Dodatkowo: 50 g sera żółtego 1 jajko majeranek Wykonanie: Ciasto: Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. W 100 ml ciepłego mleka rozpuszczamy cukier oraz pokruszone drożdże. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy(...)zeszklenia. Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli. Smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi. Studzimy. Rolada: Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt. Wykładamy połowę farszu pieczarkowego i rozsmarowujemy go równomiernie po całej powierzchni

Kuchnia MagdaLeny
Pizza polska z PRLu :-) (bezglutenowa) 191

wygląda ciasto po godzinie wyrastania. 7. Ciasto odrobinę rozpłaszczamy i przekładamy na blachę wysmarowaną olejem. Jeszcze raz odkładamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na pół godziny do podrośnięcia.  8. Kroimy kiełbasę w plasterki i smażymy ją na złoto, następnie dodajemy do niej pokrojoną cebulę, jeszcze chwilę smażymy. 9. Następnie smażymy pieczarki (ja wszystko smażę(...)oliwie, ale każdy może użyć tłuszczu według własnego uznania), solimy je, pieprzymy i sypiemy oregano (ziół nie znano w PRLu, ale dla mnie pieczarki nie obędą się bez oregano). 10. Po upływie pół godziny ciasto jest już odpowiednio podrośnięte. Na tarce o grubych oczkach ścieramy odrobinę żółtego sera. 11. Następnie układamy warstwę z usmażonej kiełbasy z cebulą. 12. Następnie układamy

Kawa z mlekiem
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 593

paluszki krabowe ; 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych, surimi 1 jajko + bułka tarta olej do smażenia          ślimaczki francuskie ; 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g pieczarek 1 mała cebula 1/2 część czerwonej papryki sól, pieprz, oregano do smaku 150 g sera żółtego tartego          koszyczki z tortilli(...)strony na złoto. Wykładamy na talerz, przecinamy na pół i układamy na paterze. Ślimaczki francuskie - pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy farsz i zwijamy jak roladę. Kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada serowa z pieczarkami i filetem z kurczaka 62842

obieramy, kroimy na małe plasterki. Podsmażamy, aż zmiękną. 3. Filety pokroić na podłużne paski, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na rumiano na oliwie. 4. Na ciepłe ciasto serowe rozkładamy równomiernie pieczarki, następnie fileta. Całość zwijamy w roladę. Przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 170'C. 5. Posypujemy odrobiną sera na ostatnie 5 minut

Tagebuch po polsku
WYTRAWNA TARTA DROŻDŻOWA z warzywami (orkiszowa, wegańska) 132

Jednak w pierwszej kolejności przyciągnie nas wyglądem – przypomina kwitnący kolorowy ogród. Ciasto zrobiłam z mąki orkiszowej. Jest ono lekko drożdżowe. Nadzienie to warzywa i pieczarki. Dokładne proporcje oraz wykonanie znajdziesz poniżej, zapraszam // Składniki: Ciasto: 100 g mąki orkiszowej 40 g mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka soli łyżeczka bazylii 30 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru ok. 110 ml ciepłej wody

Via Gusto
Drożdżowe bułeczki z kurczakiem 305

dwoma nadzieniami – pieczarkowym i nazwanym przeze mnie a’la pizzowym.   Składniki na 13-15 sztuk:   Ciasto: 0,5 kg mąki 50g świeżych drożdży Ok. 200 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko Farsz: 20 dag pieczarek 30 dag piersi z kurczaka Po ¼ żółtej i czerwonej papryki Mała puszka kukurydzy Kilka plastrów sera żółtego Ketchup(...)wyrośnięcia. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć na   odrobinie oleju Cebulę pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Posolić i popieprzyć. Usmażyć do odparowania wody. Ciasto podzielić na około 15części. Rozciągnąć mniej więcej na długość dłoni. Nakładać farsz i dobrze skleić, tak aby powstały podłużne lub okrągłe bułeczki. I farsz : pieczarki

Fabryka pomysłów
Pierogi z soczewicą i pieczarkami 70

sól, pieprz olej do gotowania i smażenia Sposób wykonania: Ciasto: Mleko zagotowujemy, dodajemy masło i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól i mleko. Mieszamy ręką do połączenia składników. Następnie ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy miękkie, jednolite i elastyczne ciasto.  Gotowe Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Farsz: Soczewicę płuczemy(...)dodajemy do niej posiekany czosnek oraz pokrojone w drobną kostkę pieczarki. Smażymy całość do momentu aż woda z pieczarek wyparuje a one zaczną się rumienić. Łączymy z soczewicą, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. W dużym garnku podgrzewamy wodę z dodatkiem soli i 2 łyżek oleju. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i po kolei wałkujemy je na stolnicy

Qchnia po prostu