pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:50/302)

Paszteciki z kapustą i pieczarkami na Sylwestra 353

Przedstawiam Wam przepis na paszteciki z kapustą i pieczarkami , które świetnie nadają się do podania w Sylwestrową Noc :-) Polecam podawać je z czerwonym barszczem na ciepło. Szczególnie smakują kiedy wróci się z dworu po północy, wtedy ciepły barszczyk i ciepły pasztecik smakują świetnie! :-) Składniki: Składniki i przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz  TUTAJ  . Jedyną modyfikacją ciasta jest dodanie(...)farsz: 1/2 kg kapusty kiszonej 1/2 kg pieczarek 1,5 łyżki masła pieprz, sól, vegeta opcjonalnie grzyby leśne, lub proszek grzybowy Wykonanie: Przygotowujemy ciasto z  TEGO  przepisu. Na patelni rozgrzewamy masło. Pieczarki kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż odparuje z nich woda.  Następnie szatkujemy kapustę kiszoną i dodajemy do pieczarek i smażymy około

Anielska Kuchnia Ani
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KIEŁBASKAMI I PIECZARKAMI + FILMIK 117

FARSZ :  500 g kiełbasek pysznych lub innych 250 g pieczarek podsmażonych sól, pieprz do smaku 100 g sera tartego  1 łyżka ketchupu 1 jako do posmarowania pasztecików sezam do posypania(...)ciasto. Nakrywamy je ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, doprawiamy solą i pieprzem, podpiekamy na odrobinie oleju aż płyny odparują. Studzimy, do pieczarek dodajemy ser i ketchup, mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, ponownie zagniatamy. Rozwałkowujemy na podłużne pasy na które nakładamy masę pieczarkową i kiełbaski w małych odstępach. Przecinamy ( pokazane na filmiku ) i zwijamy . Układamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pizzerki 169

podanych składników na ciasto wychodzi mniej więcej 10 okrąglutkich pizzerek. Ciasto 30g drożdży 270ml letniej wody  450g mąki pszennej 3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli Sos  4 łyżki przecieru pomidorowego  2 łyżki oliwy zioła prowansalskie (wedle uznania) Dodatki 4 cebule 20 dag pieczarek 20 dag ulubionej wędliny  30 dag żółtego sera pieprz, oregano(...)czasie przygotowujemy sos, poprzez połączenie przecieru z oliwą i ziołami prowansalskimi.  Następnie kroimy cebulę w pióra i podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy pokrojone w talarki pieczarki, szynkę kroimy w plastry. Ciasto podzielić na równe części, każdą część kolejno spłaszczyć, posmarować sosem, ułożyć dodatki: odsączoną cebulkę z pieczarkami, szynkę, przyprawy. Na sam koniec każdą pizzerkę posypać startym na tarce

Kuchenne aromaty
Domowa pizza 174

Składniki: ciasto 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki letniej wody 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 ½ łyżeczki soli Sos do pizzy Keczup koncentrat pomidorowy dodatki starty ser gouda pokrojona szynka pieczarki uduszone z cebulą na maśle kukurydza z puszki oregano(...)tymianek majeranek Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrobić ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę. Keczup wymieszać z koncentratem pomidorowym w stosunku 1:1 i wyłożyć na ciasto. Na sos dodać uduszone pieczarki z cebulą, to posypać ziołami, następnie dodać szynkę kukurydzę. Piec w dużej temperaturze ok 15 minut. Po wyłączeniu piekarnika posypać serem i zamknąć piekarnik na minutę

Pychotkaaa
Polędwiczka z pieczarkami w cieście 13

Prosta w przygotowaniu, krucha polędwiczka wieprzowa otulona farszem pieczarkowym, boczkiem wędzonym i ciastem francuskim. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ? 1 duża polędwiczka wieprzowa ? 1 płat ciasta francuskiego ? 300 g pieczarek ? 8 cienkich plastrów wędzonego boczku ? 1 cebula ? zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku ? 3 łyżki oleju Wykonanie: ? Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. ? Cebulę pokroić w drobną(...)kostkę i podsmażyć na oleju. ? Dodać pieczarki starte na tarce, przyprawić solą i pieprzem i poddusić, aż woda się odparuje. Dodać zioła prowansalskie do smaku. Pieczarki wystudzić. ? Na folii spożywczej ułożyć plastry boczku jeden obok drugiego na szerokość polędwiczki. Boczek powinien lekko zachodzić za siebie. ? Na boczku rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym boku polędwiczkę, po czym zrolować, zawinąć

To co kocham
Polędwiczka z pieczarkami w cieście 88

wieprzowa otulona farszem pieczarkowym, boczkiem wędzonym i ciastem francuskim. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 1 duża polędwiczka wieprzowa • 1 płat ciasta francuskiego • 300 g pieczarek • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku • 1 cebula • zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oleju Wykonanie: • Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. • Cebulę pokroić(...)szerokość polędwiczki. Boczek powinien lekko zachodzić za siebie. • Na boczku rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym boku polędwiczkę, po czym zrolować, zawinąć w folię i wstawić na conajmniej godzinę do lodówki. • Po tym czasie rozwinąć płat ciasta francuskiego i zawinąć w niego rulon z lodówki. Docisnąć

To co kocham
Lepimy pierogi 212

przygotować ciasto na pierogi? Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem

Moja smaczna kuchnia
Cebularze na bogato z pieczarkami i serem w sosie pomidorowym. 164

Ostatnio Żonie Mej strasznie smakowały cebularze, które robiłem. Dziś mieliśmy gości i tak postanowiliśmy je podać jako przekąskę, ale w wersji bardziej na bogato z pieczarkami. Czego użyliśmy? Do ciasta: -3 kubki mąki pszennej TYP550 -50 gram świeżych drożdży -kubek maślanki podgrzanej, ok 39 stopni -łyżeczka cukru -łyżeczka soli Mąkę przesiewamy z solą. Drożdże rozkruszamy, zasypujemy cukrem i zalewamy maślanką(...)Przelewamy zaczyn do mąki i wyrabiamy ciasto i układamy na elastyczną kulę. Odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Do nadzienia: -8 cebul -sok pomidorowy z przetartych pomidorów -100ml śmietany 12% -dwie łyżki masła klarowanego -sól, pieprz -oregano -sos sojowy Masło topimy, pokrojone w wiórki cebule wrzucamy na patelnie. Dodajemy posiekane w plastry pieczarki, solimy, pieprzymy i dorzucamy posiekane oregano

BaRepas
Pizza wegetariańska z sałatką 115

wegetariańska DEGA 20 dag startego sera żółtego 20 dag pieczarek Ketchup 2 kulki mozzarelli Ciasto przygotowujemy z podanych składników, opis znajdziecie np. tutaj :  https://tiny.pl/t6w34  Gotowe ciasto smarujemy sałatką, kolejno wykładamy ser żółty, polewam go delikatnie ketchupem. Na ketchup rozkładam plasterki obranych pieczarek. Na wierzchu układam pokrojoną mozzarellę. Pizzę piekę w nagrzanym piekarniku (200 st. C 25 minut

Takie tam pichcenie
Odrywana (ślimaczkowa) pizza 127

można odrywać. składniki: 375 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży duża szczypta soli duża szczypta cukru 200 ml letniej wody 1 łyżka oleju do ciasta 100 g papryki 1 cebula 5-6 pieczarek 200 g żółtego sera olej do smażenia Mąkę wymieszać z solą i cukrem. W letniej wodzie rozpuścić drożdże, dodać do mąki. Wszystko wymieszać dodać olej(...)pokroić paprykę i cebulę w kostkę a pieczarki i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni przesmażyć cebulę z papryką i pieczarkami, wystudzić. Do wystudzonych warzyw dodać połowę startego żółtego sera i wymieszać. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt. Na cieście rozłożyć przesmażone warzywa i zwinąć w roladę. Pokroić na plastry o grubości

Monia miesza i gotuje
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 212

Obie mąki oraz sól przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, łączymy z mąką. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce około 30 minut. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki drobno(...)kroimy lub trzemy na tarce na dużych oczkach. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju, podsmażamy na nim cebulę. Do lekko zezłoconej, dodajemy pieczarki, smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i odkładamy do przestudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy niezbyt cienko (nie podsypujemy mąką). Szklanką wykrawamy kółka i wylepiamy foremki do babeczek (ja swoich foremek nie smarowałam tłuszczem, ciasto

Smaki Na Talerzu
Domowa pizza na spodzie z mąką pełnoziarnistą 159

zdjęcia ;) Dodatki możecie oczywiście dobrać wedle uznania. Składniki: ciasto: 300g mąki pszennej typ 450 200g mąki pszennej pełnoziarnistej 3/4 łyżeczki soli 280ml ciepłej wody 2 łyżeczki drożdży instant 2 łyżki oleju sos pomidorowy: 150g przecieru pomidorowego 3-4 łyżki wody 2 łyżeczki oregano dodatki: 25-30 dag żółtego sera 30 dag pieczarek 2 czerwone cebule 25 dag pomidorków koktajlowych oregano(...)przygotowujemy sos pomidorowy do posmarowania spodu pizzy. Mieszamy przecier z wodą i oregano.  Następnie kroimy dodatki: pomidorki koktajlowe na pół, pieczarki w plasterki, cebulę w piórka. Ser ścieramy na tarce.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Kiedy ciasto zwiększy swoją objętość dzielimy je na 2 lub więcej części (wg. uznania) i wałkujemy dosyć cienko. Placki smarujemy przecierem i układamy

Ze smakiem i z pasją
Pizza domowa z salami 180

wystarczą. Ostatnio robiłam dwa rodzaje pizzy jedna z dodatkiem pikantnego salami, pieczarek i świeżej papryczki chili, a druga z boczkiem, pieczarkami i papryczką chili, oczywiście każda z sosem pomidorowym i żółtym serem mozzarella. Ważną kwestią, jeśli chodzi o cienkie ciasto, jest wybór mąki, najlepiej typ 00, ale jeśli takiej nie ma, sprawdza się również typ 405 lub 450. Uważam(...)brzeg i posypać pokrojonym w 1 cm kostkę serem mozzarella. Na serze poukładać plasterki salami lub boczku, a między nimi ułożyć pokrojone w plasterki pieczarki i kilka cienkich plasterków chili. Na ciasto nie kłaść zbyt grubej warstwy dodatków, gdyż po upieczeniu będzie ono zbyt mokre. Pizzę położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub specjalny kamień do pizzy i piec

Kuchcik gotuje
Rodzinna pizza z salami, z domowym sosem 108

płaska łyżeczka suszonej bazylii, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki, ½ płaska łyżeczka papryki wędzonej, ciasto: ok. 400 g mąki pszennej typ 00, 170 ml ciepłej wody, 20 g świeżych drożdży, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, pozostałe składniki: pieczarki pokrojone w plasterki, plastry salami o dowolnej wielkości, oliwki zielone, kukurydza gotowana, świeża rukola.   Przygotowanie(...)rozwałkowujemy krążek o średnicy ok. 45 cm. Przekładamy na blachę podsypaną mąką.   Rada: kształt pizzy jest dowolny, może być okrągła, kwadratowa, prostokątna itd. Składniki przygotowujemy zanim ciasto na pizzę będzie rozwałkowane. Pieczarki  krótko podsmażamy, kukurydzę, oliwki odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce.   Piekarnik nastawiamy na 240°C - 250°C. Na przygotowane ciasto nakładamy przygotowany

Moniki Smakołyki
Pizza z szynką i rukolą 171

plasterków (cienkie) 5 średniej wielkości pieczarek garść zielonych oliwek kilka słupków papryki żółtej (może być też czerwona, ilość dowolna) pół garści rukoli (jak najbardziej można użyć więcej) Mąki przesiać przez sito. Drożdże rozpuścić w  odrobinie letniej wody i dodać do mąki. Dodać także oliwę z oliwek oraz szczyptę soli. Wyrabiając ciasto stopniowo dodawać wody. Ciasto ma być gładkie, odchodzące(...)przyprawy. Wlać pomidory. Zagotować i dodać przecier oraz przyprawy wedle uznania. My zawsze dodajemy dosyć sporo ziół. Rozwałkowane ciasto położyć na blasze na papierze do pieczenia. Na ciasto kolejno nałożyć sos, pieczarki, szynkę, oliwki (połówki), paprykę i utarty ser. Piec 10 - 11 minut w temperaturze 250 stopni. Najlepiej sprawdzać, patrząc na stopień wypieczenia spodu pizzy. Na koniec posypać rukolą

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania