pesto - 3241 przepisów (strona:83/217)

Wskazówki, jak uniknąć wzdęć po jedzeniu 77

Czasami po zakończeniu jedzenia czujemy się ciężcy i wzdęci, co powoduje duży dyskomfort fizyczny. Aby pomóc Ci w rozwiązaniu tego dokuczliwego problemu, chcemy przedstawić kilka wskazówek

ProstePesto.pl
Gołąbki bez zawijania 88

Gołąbki bez zawijania to pomysł na bardzo szybki obiad. Składniki pokrywają się z tradycyjnymi gołąbkami, jedyna różnica to wkrojona do mięsa poszatkowana kapusta. Gołąbki bez zawijania

ProstePesto.pl
Zupa rakowa z grzankami 84

Zupa rakowa jest to bardzo rzadko spotykana i rozpowszechniona dzisiaj zupa, ze względu na niską dostępność tego produktu. Jest bardzo smaczna, aromatyczna i pełna witamin i

ProstePesto.pl
Chrupiące kotlety ziemniaczane 82

Kotlety ziemniaczane to charakterystyczna potrawa dla kuchni polskiej, którego głównym składnikiem są ziemniaki, z którego sporządza się ciasto. Na Podkarpaciu są popularne takie z serem twarogowym

ProstePesto.pl
Tradycyjne ogórki konserwowe 101

Ogórki konserwowe jest to produkt spożywczy, który otrzymuje się dzięki marynowaniu i wekowaniu ogórków w zalewie, która składa się z wody, octu, cukru i soli kuchennej

ProstePesto.pl
Chrupiąca Focaccia 107

Focaccia jest to potrawa pochodząca z kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, które jest podstawą pizzy, bez sera i sosu pomidorowego, samo ciasto. W każdym regionie Włoch

ProstePesto.pl
Włoska Frittata 90

Frittata jest to włoskie danie, które składa się z jajek. Wyglądem przypomina omlet lub jajecznicę, tylko jest wzbogacona o dodatkowe składniki, takie jak: wędliny , sery lub

ProstePesto.pl
Kremówka papieska z Wadowic 93

Kremówka papieska inaczej nazywane napoleonką, jest to w Polsce ciastko, które składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego i może być przekładane bitą śmietaną, kremem śmietankowym

ProstePesto.pl
Czernina czyli czarna polewka 103

Czernina inaczej nazywana czarną polewką, to specyficzna polska zupa, ponieważ jej głównymi składnikami są rosół i krew kaczki, gęsi lub królika, czasem także prosiaka. W staropolskim

ProstePesto.pl
Odpustowe kokosanki 94

Kokosanki czyli inaczej ciasteczka kokosowe, które są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Są łatwe i szybkie do zrobienia oraz nie potrzebują dużo składników, wystarczą

ProstePesto.pl
10 rzeczy, których trzeba spróbować w Gruzji 86

Gruzja z roku na rok przyciąga coraz więcej polskich turystów. Niesamowite wysokogórskie krajobrazy, egzotyczna kultura, wybrzeże Morza Czarnego, wyraźny oddech historii czy niskie ceny są niewątpliwie

ProstePesto.pl
Wielkopolskie pyry z gzikiem 106

Pyry z gzikiem jest to danie kuchni wielkopolskiej, które przygotowuje się głównie w czasie postu i składa się z ziemniaków ugotowanych w mundurkach i gziku. Gzik

ProstePesto.pl
Chleb wieloziarnisty z suszonymi pomidorami 122

Chleb wieloziarnisty z suszonymi pomidorami to swojego rodzaju eksperyment własny. Będąc gdzieś w trasie natknąłem się na niego w jakimś dyskoncie. Tak mi zasmakował, że musiałem

ProstePesto.pl
Caponata czyli sycylijski gulasz 88

Caponata to danie pochodzące z kuchni sycylijskiej, które jest odmianą gulaszu warzywnego. Bazą jest posiekany smażony bakłażan, gotowana sałatka warzywna i seler naciowy. Gulasz ten doprawiony

ProstePesto.pl
Bliskowschodnia zupa z soczewicy 88

Zupa z soczewicy jest popularna na całym Bliskim Wschodzie oraz w niektórych krajach europejskich np. Węgrzech czy Niemczech. To danie wegetariańskie, którego głównym składnikiem jest soczewica

ProstePesto.pl