Zakwas żytni z mąką żytnią razową to jeden z najważniejszych składników, jaki potrzebujemy do wypieku chleba. Dzięki zakwasowi z mąki żytniej upieczesz różnorakie chleby, zarówno biały
ProstePesto.plWiejski, tradycyjny chleb na prawdziwym zakwasie żytnim. Pachnący chleb, długo zachowujący świeżość. Sprężyste wnętrze i chrupiąca skorupka. Połączenie mąki pszennej i pełnoziarnistej. Drukuj Chleb czeski na
ProstePesto.plTłuściutkie mięso ze świńskich golonek jest odbierane dość kontrowersyjnie. Z jednej strony zawiera olbrzymią ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest tłuste i co za tym idzie wydaje
ProstePesto.plCukinie można przygotować na wiele sposobów, tym razem proponujemy bardzo prosty przepis, przy którym nie ma wiele pracy. Frytki (lub talarki) z cukinii nadają się świetnie
ProstePesto.plTatar ze śledzika a’la Matjas z warzywami, jabłkiem i sosem miodowo – musztardowym. Sałatka ze śledzia podana na chrupiącej grzance zapieczonej z masłem. Niezawodna
ProstePesto.plO kulturze można by mówić wiele, ale ma ona swoje różne odmiany. To co w jednym kraju wypada, w innym może być uznawane jako coś negatywnego
ProstePesto.plTematy tabu, czyli inaczej mówiąc tematy zakazane. To coś, co mimo wszystko istnieje jeszcze w polskich rodzinach. W niektórych z nich, nie potrafią ludzie rozmawiać o
ProstePesto.plPrzygotowywanie posiłków to czynność wykonywana od zarania dziejów. Co prawda, że posiłki człowieka pierwotnego różniły się bardzo od tych przygotowywanych na przykład w starożytności. A potrawy
ProstePesto.plEkologia, czym ona jest? Okazuje się, że chodzi głównie o to, aby nie niszczyć przyrody. A także samemu sobie, swojego zdrowia przy okazji. Jak można to
ProstePesto.plPrawdziwy boom na Wirtualną Rzeczywistość zaczął się mniej więcej w 2012 roku. Ale teraz przeżywa ona prawdziwy rozkwit na polskim rynku. Aby móc doświadczyć tego zjawiska
ProstePesto.plKotleciki jajeczne z dużą ilością zieleniny: natki pietruszki i świeżego szczypiorku, smażone na maśle klarowanym. Chrupiąca, złocista panierka i jajeczne wnętrze sznycli. Sznycle z jajek to
ProstePesto.plKluseczki śląskie bez dziurki, przygotowane ze zmielonych ziemniaków i buraka. To właśnie burakowi zawdzięczają swój różowy wygląd. Kluski podane z sosem pieprzowym z dodatkiem soku z
ProstePesto.plSakiewki z ciasta francuskiego zapieczone z figami i serem camembert, z subtelnym dodatkiem pokruszonych orzechów włoskich i miodu. Rarytas wśród przekąsek i przystawek. Ser camembert podczas
ProstePesto.plHaluszki to najpopularniejsze danie kuchni słowackiej, dostępne praktycznie na każdym kroku w tamtejszym rejonie. Haluszki to nic innego jak kluski ziemniaczane otulone sosem z owczego sera
ProstePesto.plIndyjskie czerwone curry w sezonowej wersji z dodatkiem cząstek dyni Hokkaido. Hinduskie przyprawy dominujące w jednogarnkowym specjalne, z mnóstwem warzyw i kawałkami kurczaka. Drukuj Dyniowe curry
ProstePesto.pl