surówką z sałat i sosem winegret. Danie jest expressowe w wykonaniu. SKŁADNIKI : 4-5 pojedynczych piersi z kurczaka 1 mozzarella 2 pomidory pesto bazyliowe sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek SAŁATA : 1 opakowanie mixu sałat 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka soku z cytryny(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, cukier do smaku PRZYGOTOWANIE : Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy. Piersi smarujemy w nacięciu pesto bazyliowym. W środek nacięcia wkładamy plaster pomidora i kawałek mozzarelli. Naczynie żaroodporne smarujemy pestem, na to układamy piersi z kurczaka, polewamy odrobiną oliwy i zapiekamy w piekarniku około 30-40 minut
Kulinarne Fantazje MarioliESKALOPKI WIEPRZOWE Z SOSEM BAZYLIOWYM Składniki: 6 plastrów wieprzowiny np schabu sól pieprz kolorowy 2 łyżki mąki 1 łyżeczka ulubionej mieszanki przyprawowej do mięs 100 ml bulionu 2 łyżki pesto bazyliowego 4 łyżki sera mascarpone 2 łyżki oliwy i 1 łyżka masła Jak zrobić eskalopki wieprzowe z sosem bazyliowym: Plastry wieprzowe delikatnie rozbijamy młotkiem do mięsa. Mięso nacieramy pieprzem(...)rozgrzanej na patelni oliwie z masłem podsmażamy plastry z obu stron po pół minuty a następnie podlewamy bulionem, przykrywamy przykrywką i gotujemy jeszcze 7-10 minut. Mascarpone łączymy z pesto i podgrzewamy lekko (nie można zagotować!). Gorące eskalopki podajemy w towarzystwie sosu. Artykuł Eskalopki wieprzowe z sosem bazyliowym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota Smakujemożna wszystko wymieszać i cieszyć się super świeżą sałatką. Jaka sałatka sprawdzi się na pikniku? Polecamy sałatę lodową z arbuzem, fetą i dressingiem miętowym! Pieczone talarki z selera z pesto jarmużowym i łazanki z młodej kapusty – nowoczesne podejście do piknikowych klasyków Pieczone talarki z selera są prostym, ale zarazem wyrafinowanym daniem, które z pewnością zaskoczy twoich gości. Delikatny(...)smaku seler nabiera głębi po upieczeniu, a dodatek domowego pesto z jarmużu wprowadza świeżość i ziołową pikantność. Dla poszukiwaczy oryginalnych wegańskich przepisów! Łazanki z młodej kapusty to propozycja bardziej tradycyjna. To danie może stanowić samodzielny posiłek. Jest łatwe w transporcie i można je podawać na zimno, co jest dużym atutem podczas letnich wyjazdów. Grillowane przysmaki – opcje dla miłośników gotowania
BlendmanKuchnia polska słynie m.in. z pysznych, mniej lub bardziej skomplikowanych ciast i wypieków. Niektóre z nich są znane na cały świat. Które spośród nich można uznać
ProstePesto.plCydr to kultowy napój o historii sięgającej wiele wieków wstecz. Często kojarzony jest z relaksem i przyjemnymi chwilami spędzonymi w towarzystwie. Jeśli chcesz cieszyć się smakiem
ProstePesto.plDzisiaj zdradzę mój ulubiony przepis na mięciutkie klopsiki w sosie cebulowym. Klopsiki smakują najlepiej jeśli do ich przygotowania użyjesz zarówno mięsa mielonego wieprzowego jak i mielonej
ProstePesto.plBeza jako wypiek ma długą historię. Początkowo była popularna w kuchni francuskiej, z czasem rozprzestrzeniła się na inne kraje. Nazwa “beza” pochodzi od francuskiego słowa baiser
ProstePesto.plMój ulubiony przepis na kruche ciasteczka. Ciasteczka wychodzą kruche i delikatne, mają maślano – orzechowy smak, ciasto z łatwością się wałkuje i pozwala na wykrawanie kształtu
ProstePesto.plkostki masła do roztopienia się masła, przestudzić, lekko wkruszyć drożdże i wymieszać. Dodać do mąki i zagnieść ciasto. Ciasto musi być luźne. Odstawić do podrośnięcia na około 40 min. Pesto 1/2 kostki masła rozpuścić. Pietruszkę, szpinak i obrany czosnek zbledować. Dodać roztopione masło 3 szczypty soli i pieprz. Wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować na grubość(...)placki. Na jeden placek przełożyć pesto i rozłożyć na całym placku, posypać startym serem, przykryć drugim plackiem. Podzielić na pół i kroić paski (szerokość na 2 palce). Po 2 paski układać na sobie, zwijać świderki. Piec w 180 C na termoobiegu przez 20 min. Autor przepisu: Magda The post Paluchy serowo-czosnkowo-ziołowe first appeared on Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyPyszny pieczony łosoś ze szpinakiem, cukinią, małymi pomidorkami oraz serem feta. Pyszny, zdrowy i szybki obiad. Składniki: 400 g łososia lub pstrąga tęczowego (waga bez skóry), 4 łyżeczki pesto, 2 garści świeżego szpinaku, 200 g małych pomidorków, pół cukinii, 25-30 g sera feta, sól, pieprz Przygotowanie: Filet dzielimy na 4 części. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy szpinak(...)pokrojoną w plastry cukinię. następnie rybę - dodajemy szczyptę soli praz pieprzu, smarujemy pesto - na każdy kawałek po łyżeczce. Dodajemy pomidorki oraz pokruszony ser feta. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut
Lena GotujePrzepis na soczystego kurczaka pieczonego w marynacie z majonezu i śmietany. Piekłam już niegdyś mięso z kurczaka w marynacie jogurtowej oraz w marynacie miodowo – musztardowej
ProstePesto.plKrucha i delikatna polędwiczka wieprzowa duszona w sosie musztardowym. Przygotowanie polędwiczki wieprzowej według poniższego przepisu zajmuje niewiele czasu. Płat polędwiczki wystarczy pokroić w plasterki, następnie podsmażyć
ProstePesto.plObłędne zielone placuszki śniadaniowe z dodatkiem świeżego szpinaku baby. Poniższe placuszki przygotujesz na bazie kefiru lub jogurtu naturalnego. Użyj do nich koniecznie szpinaku baby, który jest
ProstePesto.plKrucha i delikatna polędwiczka wieprzowa duszona w sosie musztardowym. Przygotowanie polędwiczki wieprzowej według poniższego przepisu zajmuje niewiele czasu. Płat polędwiczki wystarczy pokroić w plasterki, następnie podsmażyć
ProstePesto.pl