Mój sprawdzony, najlepszy przepis na biszkopt do tortu. Biszkopt wychodzi perfekcyjny, puszysty i wysoki. Nie kruszy się, dobrze chłonie nasączenie. Wykonanie biszkoptu nie wymaga oddzielania żółtek od białek, ubijamy całe jajka z drobnym cukrem (nie mylić z cukrem pudrem!). Biszkopt nie zawiera w składzie proszku do pieczenia ani mąki ziemniaczanej. Jest bardzo stabilny, nie upada po upieczenia, piecze się bardzo równo. Biszkopt najłatwiej upiec w wysokim rancie cukierniczym. Ja korzystam z rantu regulowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl