Jeżeli czujesz się źle, ciężko, a twój układ trawienny ma się nie najlepiej, jedz produkty fermentowane. Kiszenie warzyw i owoców to czynność powszechnie znana, ale niedoceniana
ProstePesto.plChyba nie ma osoby, która nie lubią naleśników. Ich słodką odsłonę uwielbiają dzieci. Krokiety z dowolnym, wytrawnym farszem to danie docenione przez dorosłych. Naleśniki w różnych
ProstePesto.plMarchewka była dawniej lekarstwem na grypę i przeziębienie. Doskonałym pomysłem jest zrobienie domowego syropu na kaszel właśnie na bazie tego warzywa. Większość specyfików na kaszel zawiera
ProstePesto.plMimo nieskomplikowanego składu, przygotowanie idealnych faworków wymaga zastosowania kilku pomocnych rad. Wszystkie wskazówki znajdziecie poniżej, poczynając od odpowiednich proporcji przepisu, na tłuczeniu ciasta wałkiem skończywszy. Chruścik
ProstePesto.plGołąbki pieczone w piekarniku z pikantnym pomidorowym sosie na bazie pomidorów z puszki i bulionu. W swoim wnętrzu skrywają mięso mielone, szklistą cebulką i biały ryż
ProstePesto.plOd czasu do czasu dobrze zjeść dobrego fast – fooda, szczególnie w zdrowszej domowej wersji. Przyznaję że kebab z poniższego przepisu to coś obłędnie doskonałego, szczególnie
ProstePesto.plPoniedziałek : Kurczak pieczony w kaszy gryczanej Wtorek : Żurek z maślanki bez zakwasu z pesto Środa : Placki ziemniaczano-gryczane z mięsem i kapustą Czwartek : Spaghetti al ragu Piątek : Gnocchi z twarogu w sosie pomidorowym Pięć obiadów na pięć roboczych dni tygodnia, każdy inny, a jednak coś je łączy:) Jeśli czytujesz Niedzielnego Kucharza to wiesz co, jeśli jesteś tu pierwszy(...)której specjalnie przygotowaliśmy więcej trafił do pojemnika i do lodówki. ( Zobacz przepis ) Zanim przejdziemy do środy najpierw dwa słowa o wtorku , kiedy ugotowaliśmy Żurek z maślanki bez zakwasu z pesto Zupa, z której jesteśmy autentycznie dumni. Powstała jako kopia żurku, który zjedliśmy w Zakopanem, wzbogacona o patenty ściągnięte dwóch blogów. Strawa pyszna, zdrowa i elegancka. Żurek od początku
Niedzielny kucharzleniwe podaliśmy z sosem marinara, czyli dość długo duszonym sosem pomidorowym. Lekko kwaskowe kluseczki rewelacyjnie smakują z równie kwaskowym sosem. Pierogi leniwe a la gniocchi świetnie smakują też z pesto wszelkiego rodzaju, albo, jak klasyczne gniocchi, przysmażone na maśle z szałwią. Jak zrobić kluski? To dobre pytanie. Jak zrobić kluski, żeby były mięciutkie, ale równocześnie sprężyste? Zawsze to powtarzamy(...)garnku sporą ilość wody. Gotuj kluski partiami. Krótko – 40-60 sekund od wypłynięcia na powierzchnię wystarczy. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj podsmażone na maśle, z sosem pomidorowym lub dowolnym pesto. Artykuł Gniocchi z twarogu, czyli pierogi leniwe pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPomysły na sałatki są nieskończone. Miksowanie i łączenie składników oferuje wiele możliwości i wyśmienitych efektów końcowych, przeważnie zakończonych kulinarnym sukcesem. Sałatki możesz przygotować ze wszystkiego co
ProstePesto.plChleb piwny z dodatkiem białego piwa lager. Bez żmudnego wyrabiania, ciasto chlebowe wystarczy wymieszać łyżką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia na całą noc. Rano godzinka w
ProstePesto.plLetnie pierogi na słodko nadziewane jagódkami leśnymi, koniecznie polane roztopionym masłem i kwaśną śmietaną z cukrem. Cienkie ciasto sprawia że pierożki są miękkie. Warto popracować nad
ProstePesto.plStek jest królem talerza. Najszlachetniejsze gatunki mięs stosowane w przygotowaniu steków i ściśle określone zasady przyrządzania sprawiają, że stek zawsze smakuje idealnie. Z jednej strony przygotowanie
ProstePesto.plGotowana marcheweczka z zielonym groszkiem, zagęszczona zasmażką mączną na maśle. Niektórzy nie przepadają za gęstą marchewką i groszkiem, gdyż kojarzy im się ze stołówkowym szkolnym jedzeniem
ProstePesto.plW sezonie jesienno zimowym restauracje proponują specjalne, sezonowe menu. W tymże menu nie może zabraknąć zimowej rozgrzewającej herbaty, z aromatem korzennych przypraw, cytrusów i imbiru. Jeśli
ProstePesto.plPonieważ nie każdy ma szczęście posiadać nowoczesną lodówkę z technologią “no-frost”, rozmrażanie jest często obowiązkiem. Klasyczna metoda wymaga średnio 24 godzinnego unieruchomienia urządzenia
ProstePesto.pl