Odpadem przy robieniu kandyzowanej skórki pomarańczy, są cząstki pomarańczy. To trochę zabawne, bo zwykle sprawa ma się zupełnie na odwrót. Takie soczyste cytrusowe odpadki zjadamy ze
ProstePesto.plW okresie srogiej zimny łapiemy się wszelkich metod wzmocnienia odporności i zaradzenia czegoś na męczące przeziębienie. Z pomocą przychodzi stara jak świat receptura na syrop z
ProstePesto.plUlubione i najczęściej wybierane kiełki rzodkiewki. Zamiast kupować gotowe kiełki w sklepie, wyhoduj je samodzielnie w słoiku ze specjalnych nasion na kiełki. W 3 dni uzyskasz
ProstePesto.plZasmażana kapusta o apetycznym fioletowo – biskupim odcieniu. Fantastycznie pasuje do różnego rodzaju mięs serwowanych w trakcie obiadu, przepysznie uzupełnia posiłek. Udko kurczaka, pierś kaczki, kotlety
ProstePesto.plUzależnienie od śmieciowego jedzenia, chociaż może wydawać się nierealne, faktycznie istnieje. Badania wyraźnie pokazują, że ludzie naprawdę pragną niezdrowych posiłków, dlatego próba ich niejedzenia może być
ProstePesto.plSałatka obiadowa z zielonej sałaty, nadająca lekkości i soczystości daniom obiadowym. Pasuje zarówno do schabowego jak i kotlecików mielonych z puree ziemniaczanym. Sałatka z sałaty najlepiej
ProstePesto.plDrożdżówki z cebulką i makiem, mięciutkie drożdżowe ciasto z wytrawnym nadzieniem z karmelizowanej cebuli. Przepis pochodzący z Lubelszczyzny, pielęgnowany przez dziesiątki lat. Od 2007 roku tradycyjna
ProstePesto.plOd dziecka uwielbiałam drobiowe kurze serduszka, mając kilka lat pewnie nie zdawałam sobie sprawy skąd właściwie biorą się te serca. Myślę że gdyby nie przyzwyczajenie do
ProstePesto.plkoktajle z jarmużu, bo to warzywo o twardych, blaszkowatych liściach, których nie sposób zmiksować i zawsze w soku zostają niewielkie drobinki. Innym to nie przeszkadza, wiemy:) Uwielbiamy za to pesto z jarmużu, właśnie za to, że pozostają w nim wyraźnie wyczuwalne, nieprzemielone liście jarmużu, nadając charakteru i ciekawej tekstury sosowi (niedługo wrzucimy super prosty przepis na pesto
Niedzielny kucharzChoux au craquelin – pożądany deser w formie niewielkiego, okrągłego ptysia okrytego chrupiącą kruszonką, wypełnionego owocowym kremem. Prezentuje się rozkosznie, małe dzieło sztuki któremu ciężko się
ProstePesto.plPączki niegdyś były moją zmorą, zawsze coś poszło nie tak. A to okazywały się surowe w środku, a to tłuszcz zaczął się przypalać podczas smażenia i
ProstePesto.plObecnie na półkach jest tak wiele olejów kuchennych, że trudno wybrać taki, który będzie odpowiedni. Niektóre nadają się do smażenia, a inne najlepiej używać w postaci
ProstePesto.plWszystkie orzechy mają różne wartości odżywcze i oferują różne korzyści zdrowotne – dowiedz się, który orzech jest bogaty w wapń, który zapewni zastrzyk białka i ile
ProstePesto.plSałatki zawładnęły naszą kuchnią. Dziś nie potrafimy wyobrazić sobie obiadu bez sałatki lub surówki. Sałatki i surówki jemy także często na kolację, jako danie lekkostrawne lub
ProstePesto.plNiewielu jest na świecie ludzi, którzy pragnęliby być otyli. Można pokusić się o stwierdzenie, że 99,9 % populacji świata chce posiadać szczupłą sylwetkę. Pragnienie to dotyczy
ProstePesto.pl