Obłędnie czekoladowa torpeda, tak w skrócie opisałabym to brownie. Brownie z prawdziwej gorzkiej czekolady, z orzechami pekan i sosem karmelowym własnej roboty. Wilgotne ciasto czekoladowe z
ProstePesto.plObowiązkowa propozycja dla bobasa w trakcie rozszerzania diety. Jajecznica ma miękką konsystencję, jest przygotowana w zdrowy sposób na parze w kąpieli wodnej. Pomidor malinowy urozmaica konsystencję
ProstePesto.plKażdy z nas ma czasem ochotę na trochę słodkości. Warto spróbować bułeczek twarogowych, które są niezwykle pyszną przekąską. Idealnie pasują do kawy bądź herbaty. Twaróg czyli
ProstePesto.plCantuccini to pyszne włoskie ciasteczka, o niepowtarzalnym smaku. Jest to wyśmienity dodatek do kawy czy herbaty. Głównym składnikiem cantuccini są migdały, które można dodać w całości
ProstePesto.plGdy mamy dużo jabłek można z nich zrobić mnóstwo pysznych dań. Najczęściej pieczemy tradycyjną szarlotkę z cynamonem. Wiele osób woli przygotować pyszne, puszyste racuchy z jabłkami
ProstePesto.plNie przepadam za suszonymi figami, które jeszcze do niedawna były jedyną ogólnodostępną formą fig w naszych polskich sklepach. Na szczęście od niedawna, na przestrzeni kilku ostatnich
ProstePesto.plDelikatny twarożek kanapkowy z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym to propozycja na naturalną pastę kanapkową dla niemowlaka rozpoczynającego swoją przygodę z jedzeniem. Twarożek z drobno startą rzodkiewką
ProstePesto.plDojrzały w słońcu melon cantaloupe i suszona na wietrze szynka Prosciutto Di Parma to unikatowa kompozycja doceniana przez podniebienia smakoszy z całej Europy. Przekąska melonowa z
ProstePesto.plPrzepis na nasze ulubione śniadaniowe placuszki. Odkąd rozpoczęłam rozszerzanie diety córeczki, przetestowałam i sprawdziłam wiele naleśnikowych przepisów. Przepis jest sprawdzony wielokrotnie, placuszki zawsze się udają. Nie
ProstePesto.plПіца – це страва з багатовіковою історією. Вважається, що піца з’явилася на світ в Італії приблизно в шістнадцятому сторіччі. Сьогодні прийнято звертати більше уваги
ProstePesto.plprzemycenie większej ilości warzyw. Lista zakupów 300 g fasolki szparagowej 200 g zielonego groszku 100 g szpinaku 1 cukinia 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 2 łyżki pesto 200 g makaronu Krok pierwszy: na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie podsmażamy na niej cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Po chwili dodajemy mrożone warzywa – fasolkę i groszek(...)cukinię i podsmażamy kolejne 5-6 minut. W trakcie smażenia można podlewać warzywa odrobiną wody z gotującego się makaronu. Krok trzeci: gdy warzywa będą już miękkie, na patelnię dodajemy pesto i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy ugotowany makaron. Podlewamy 1/3 kubka wody z makaronu i mieszamy całość. Smacznego! Minimum przypraw i sosu
Proste-przepisy.plKuchnia ukraińska sięga korzeniami XVIII i XIX wieku, kiedy narodowość ukraińska zaczęła się formować. Jest bogata i zróżnicowana, a swój charakter zawdzięcza wpływom kultur polskich, rosyjskich
ProstePesto.plPewnie zdajesz sobie sprawę jak ciężko znaleźć w sklepach wędlinę z dobrym składem. Nawet w dobrej masarni niekiedy ciężko o szynkę bez konserwantów, gdyż to właśnie
ProstePesto.plPrzepyszna pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki. Pasta jajeczna na kanapki z tuńczykiem w sosie własnym oraz dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasolki z puszki. Domowa pasta
ProstePesto.plKażda pani domu wie, jak ważne jest odpowiednie wyposażenie kuchni. Jednym z podstawowych akcesoriów, niezbędnych podczas przygotowywania ulubionych dań są garnki i patelnie. Duży asortyment tego
ProstePesto.pl