pesto - 3241 przepisów (strona:85/217)

Bliskowschodnia zupa z soczewicy 66

Zupa z soczewicy jest popularna na całym Bliskim Wschodzie oraz w niektórych krajach europejskich np. Węgrzech czy Niemczech. To danie wegetariańskie, którego głównym składnikiem jest soczewica

ProstePesto.pl
Wątróbka drobiowa z cebulką 72

Wątróbka drobiowa zaliczana jest do podrobów i cechuje się łagodnym smakiem oraz znaczną ilością składników odżywczych. Zawiera dużo żelaza, białka i kwasu foliowego. Może być duszona

ProstePesto.pl
Zupa chlebowa z czerstwego pieczywa 112

Zupa chlebowa jest to doskonały pomysł na wykorzystanie czerstwego już pieczywa. Atutem jest to, że nie potrzeba wielu składników do jej przygotowania oraz jest smaczna, gęsta

ProstePesto.pl
10 potraw, których spróbować będąc w Portugalii 74

Portugalia jest krajem powszechnie uważanym za idealne miejsce na spędzenie wakacji. Gorąca, południowa atmosfera, setki kilometrów plaż i mnóstwo dodatkowych atrakcji turystycznych działają na turystów jak

ProstePesto.pl
Sernik z owocami leśnymi 69

Wystarczy tylko spojrzeć na ten uroczy serniczek, a już nie można mu się oprzeć. Wygląda tak bogato, dekoracja ze świeżych owoców to zawsze dobry wybór i

ProstePesto.pl
Jak robić tanio i oszczędnie zakupy? 67

Przez ostatnie miesiące mogliśmy zaobserwować niespotykany od dawna wzrost poziomu inflacji, który dotknął praktycznie wszystkie dziedziny gospodarki. Jedzenie, usługi, materiały budowlane, paliwo… Lista jest długa. W

ProstePesto.pl
Tempeh, czyli wzbogacenie dla kuchni wegańskiej 80

Inspiracja kulinarna prosto z Indonezji. Tempeh, czyli znakomite wzbogacenie dla kuchni wegańskiej. Azja Południowo-Wschodnia stanowi dla większości z nas obszar jeszcze nie do końca odkryty

ProstePesto.pl
Placuszki śniadaniowe z truskawkami 61

Śniadaniowe placuszki dla bobasa na bazie napoju roślinnego, bez dodatku jajek. Maleńkie placki smażone z kawałkami truskawek. Placki nie rozpadają się podczas smażenia, pod warunkiem że

ProstePesto.pl
Cebularz lubelski z kuchni żydowskiej 77

Cebularz pochodzi z kuchni żydowskiej i jest to tradycyjny produkt najbardziej popularny w województwie lubelskim. Jest to placek pszenny pokryty pokrojoną cebulą, która jest wymieszana z

ProstePesto.pl
Pulpety w sosie pomidorowym 71

Pulpety w sosie pomidorowym – można podawać je z kaszą, ziemniakami lub ryżem. Jest to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie oraz soczyste, delikatne i syte

ProstePesto.pl
Kartacze czyli cepeliny 75

Kartacze inaczej cepeliny, jest to rodzaj dużej, nadziewanej pyzy ziemniaczanej, popularnej w północno-wschodniej Polsce. Ma owalny kształt i długość od 10-12 cm lub 8

ProstePesto.pl
Flaki z mięsem drobiowym 74

Flaki – nazwa tej potrawy pochodzi z jednego z głównych składników, czyli z fragmentów żołądka wołowego, który jest oczyszczony i pokrojony w cienkie poprzeczne paski. Używa

ProstePesto.pl
Ukraińskie bliny 77

Bliny są to naleśniki drożdżowe przyrządzane z ciasta z mąki gryczano-pszennej lub gryczano-żytniej, które są tradycyjną potrawą dla kuchni białoruskiej, rosyjskiej i ukraińskiej. Mają

ProstePesto.pl
Frytki z cukinii jako alternatywa 63

Frytki z cukinii są bardzo smaczne, miękkie i delikatne. Można zjadać je samodzielnie z ulubionym sosem np. jogurtowym czy czosnkowym albo jako dodatek do potraw. Proste

ProstePesto.pl
Sernik z brzoskwiniami pod kruszonką 63

Sernik pieczony z brzoskwiniami. Kruchy spód, warstwa waniliowego sernika, soczyste brzoskwinie, delikatna beza i tarta kruszonka. Tyle cudownych warstw, mimo to sernik przygotowuje się łatwo, a

ProstePesto.pl