Problemy z jedzeniem u dzieci powszechnie postrzegane są przez otoczenie raczej jako fanaberie, nieporadność rodziców, brak wychowania, próby zwrócenia na siebie uwagi itd. Jednak nie zawsze
ProstePesto.plAby być aktywnym, lepiej się odżywiać, a nawet rozpieszczać swoją skórę. Te gadżety ułatwiają nam osiągnięcie celów związanych z dbaniem o siebie. W ostatnich miesiącach bardziej
ProstePesto.plUrządzamy w domu przyjęcie i zdecydowaliśmy się przyrządzić danie w piekarniku. Istnieje kilka symboli piekarnika, których nie możemy znaleźć podczas jego użytkowania. I choć ten, który
ProstePesto.plRyba po grecku to potrawa, na którą składają się smażone kawałki lub filety rybne w sosie warzywnym. Danie to można podawać zarówno na ciepło, jak i
ProstePesto.plDla niektórych karp w galarecie to przysmak, bez którego uroczysta kolacja nie byłaby taka sama. Ryba w takiej odsłonie ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników
ProstePesto.plPasta jajeczna to bardzo szybka i prosta do zrobienia pasta. Można ją zrobić wieczorem, aby rano była idealnym smarowidłem na kanapki. Bardzo dobrze sprawdzi się jako
ProstePesto.plZbliżają się święta Bożego Narodzenia , czyli powoli musimy myśleć nad prezentami. Nie ma się co oszukiwać – większość z nas każdego roku ma ten sam problem. Zastanawiamy
ProstePesto.plSos czosnkowy jest to aromatyczny, biały sos , którego bazą jest jogurt naturalny lub śmietana. Gdy doda się jogurt to sos jest nieco lżejszy niż ten robiony
ProstePesto.plProziaki jest to rodzaj chleba sodowego, który pochodzi z Podkarpacia i jest starym elementem kuchni polskiej . Składają się z mąki pszennej lub o pszenno-żytniej, jajek
ProstePesto.plWykwintne danie obiadowe w formie pieczonego kurczaka po prowansalsku. Obiad elegancki i wyjątkowy, sprawdzi się na niedzielne odświętne menu. Pałki kurczaka pieczone z piórami cebuli i
ProstePesto.plBarszcz czerwony jest to zupa popularna w krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Przyrządzana jest na wywarze z buraków i kości oraz zaprawiana kwasem burakowym . Może występować
ProstePesto.plEfektowne kanapeczki ze śledziem ala matias i rozetką z kremowego serka barwionego naturalnie sokiem z buraka. To jedna z najpiękniej prezentujących się przystawek jaką ostatnio udało
ProstePesto.plNadszedł sezon na długie i chłodne wieczory. Oznacza to, że parujące zupy, zapiekanki i ciepłe desery o wiele częściej trafiają do naszego jadłospisu, zapewniając nam rozgrzanie
ProstePesto.plDomowe nalewki warto przyrządzać z kilku powodów – smakują znacznie lepiej niż alkohole dostępne w sklepach, możemy przygotować je w różnych i ulubionych wersjach smakowych, wzmacniają
ProstePesto.plChociaż w ostatnim czasie z coraz większym zaangażowaniem przygotowujemy domowe posiłki, odkrywamy nowe smaki i wzbogacamy swoje kulinarne umiejętności, wciąż niewiele mówi się o kuchni ludowej
ProstePesto.pl