pesto - 3241 przepisów (strona:89/217)

Zdrowotne zalety białka roślinnego 69

Białka są makroskładnikiem odżywczym niezbędnym dla naszego organizmu. Spełniają one ważne funkcje, a ich spożywanie jest zalecane codziennie. Istnieją jednak dwa rodzaje białka: zwierzęce i roślinne

ProstePesto.pl
Żurek z tłuczonymi ziemniakami 63

Żurek na bogato z puree ziemniaczanym, swojską białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Żur na zakwasie, bardzo aromatyczny, czosnkowy z nutą majeranku. Najlepiej ugotować od

ProstePesto.pl
Żywność zawierająca kolagen 64

Kolagen to białko występujące w naszym organizmie, główny składnik kości, skóry i stawów. Z biegiem lat ilość kolagenu w naszym organizmie zmniejsza się, dlatego tracimy elastyczność

ProstePesto.pl
Mini drożdżóweczki z serem albo dżemem 63

Po drożdżówki sięgamy głównie w podróży czy na wycieczce. Czasami można sobie pozwolić na trochę słodkości. Drożdżówki wykonane są z pysznego ciasta ze słodkim nadzieniem. Można

ProstePesto.pl
Sałatka z brokułem i surimi 61

paluszki surimi- 10 sztuk łyżka majonezu, łyżka jogurtu greckiego Ser pleśniowy- u mnie w roladce sos żurawinowy (u mnie domowy) sos balsamiczny- u mnie żurawinowy (od lat używam Octim) pesto – przyprawy: odrobina soli i pieprzu Robimy! Najpierw układamy rukolę Następnie układamy różyczki brokuł. Następnie układamy krążki sera Na krążki wykładamy sos żurawinowy. W tym celu w małym garnuszku(...)celu mieszamy w miseczce majonez z jogurtem i szczyptą soli i pieprzu i dorzucamy posiekane paluszki surimi. Na koniec polewam całość sosem balsamicznym I nakładam kleksy świeżego pesto Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Sałatka z brokułem i surimi first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Korzyści zdrowotne fermentowanej żywności 66

Fermentacja żywności to proces przetwarzania żywności, który możemy nazwać „kontrolowanym psuciem żywności”. Fermentacja konserwuje żywność w tym mięso warzywa i owoce. To najstarsza technologia polegająca na

ProstePesto.pl
Utrata apetytu: różne możliwe przyczyny 74

Utrata apetytu (hiporeksja) może być spowodowana chorobą układu pokarmowego lub wynikać z przyczyn psychologicznych. Utrata apetytu: o czym dokładnie mówimy? Mała uwaga dotycząca słownictwa. W języku

ProstePesto.pl
Tradycyjny żydowski czulent 76

Tradycja żydowska może nam dostarczyć wielu inspiracji do przygotowywania smacznych potraw. Potrawy te mogą nieznacznie różnić się w zależności od regionu czy lokalnej tradycji, ogólne zasady

ProstePesto.pl
Żywność zawierająca więcej wapnia niż mleko 66

Są zdania, które były powtarzane i słyszane tak często, że nie zastanawiamy się już nawet nad tym, czy są one prawdziwe, czy nie, po prostu je

ProstePesto.pl
Wskazówki, jak podczas diety nie liczyć kalorii 57

Kiedy mówimy o utracie wagi, pierwszą rzeczą, która przychodzi nam na myśl jest “chodzenie głodnym” i aby to zrobić często ważymy nasze jedzenie, aby

ProstePesto.pl
Pokarmy, które dbają o Twoje trawienie 59

W dzisiejszym społeczeństwie, w którym tempo życia zmieniło się diametralnie, mamy tendencję do zaniedbywania naszej diety, jedzenia szybko i prawie bez zastanowienia, jakby to była zwykła

ProstePesto.pl
Co należy jeść, jeśli uprawiasz sport? 61

Uprawianie sportu jest zdrowym nawykiem, który stanowi część piramidy zdrowia wraz z dobrą dietą, odpowiednim nawodnieniem i odpoczynkiem. Ale co powinnam jeść, jeśli uprawiam sport, jak

ProstePesto.pl
Odkryj Buddha bowl! 71

Niezależnie od tego, czy masz konta na portalach społecznościowych, czy nie, miski z kolorowym jedzeniem, które zalewają te aplikacje, są obecne w naszym codziennym życiu. A

ProstePesto.pl
Surówka colesław z kapusty pekińskiej 61

Świeża surówka obiadowa Colesław. Nieco inna niż tradycyjna, stworzona z kapusty pekińskiej zamiast standardowego użycia główki surowej białej kapusty. Urozmaicona słodkimi ziarnami kukurydzy z puszki, możesz

ProstePesto.pl