pesto - 2741 przepisów (strona:91/183)

Ryba z pesto i pomidorkami 147

Błyskawiczny sposób na zdrową rybkę dla całej rodziny. Przepis z najnowszej książki pt. "Rodzinna kuchnia Lidla" z moimi modyfikacjami. Składniki: 700 g filetu z dorsza lub sandacza 5 łyżek pesto bazyliowego lub pomidorowego kilka małych pomidorków sól(...)świeżo mielony pieprz łyżka oliwy Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Umyte i osuszone filety oprószyć solą. Dno naczynia żaroodpornego posmarować oliwą, ułożyć na nim filety. Wierzch ryby posmarować pesto i obłożyć plastrami pomidorków. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Upieczone filety oprószyć świeżo mielonym pieprzem lub (jak w oryginalnym przepisie) listkami świeżej bazylii

wyzwania kuchenne
Filety kurczaka ze szparagami i serem 123

zaskoczymy naszych domowników eksplozją kolorów, smaków i zapachów. Składniki (dla dwóch osób) 1 filet z kurczaka (ok 350 g) 4 zielone szparagi 3 łyżki startego sera cheddar 2 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet myjemy, oczyszczamy i kroimy(...)dwie części. Każdą cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na środek każdej układamy po 2 szparagi, posypujemy startym serem, zwijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, zapiekamy 25 min w temp 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Burgery rybne 164

kotletów). Serek może być naturalny lub w różnych wariantach smakowych. Dzięki temu za każdym razem kotlety rybne smakują inaczej. Tym razem zostały odświeżone limonką i zaromatyzowane kremowym serkiem z pesto i rukolą. Do tego dochodzi świeża rukola, słodko-kwaśna i jednocześnie pikantna salsa oraz pasta z awokado. Tak właśnie(...)powstają moje ulubione burgery rybne. A jaki jest Wasz sposób? Składniki na 6 dużych burgerów: 600g mielonego mięsa z białej ryby (u mnie dorsz) 1 opakowanie serka kremowego Apetina “Pesto i Rukola” 1 łyżeczka skórki otartej z limonki 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, kolendra, mięta (w dowolnych proporcjach) sól 5 łyżek bułki tartej rozmieszane z 6 łyżkami wody

Pełny talerz
Pesto z zielonego groszku 89

Pesto z zielonego groszku jest doskonałym źródłem składników mineralnych tj. wapnia, magnezu, żelaza, sodu, potasu, cynku, błonnika pokarmowego oraz witamin: A, C, E, K, z grupy B i kwasu foliowego. Ciekawostką dla osób zmagających się z cholesterolem jest to, że zawarty w zielonym groszku kwas nikotynowy pomaga w redukcji cholesterolu. Składniki: puszka zielonego groszku lub szkl. mrożonego pęczek świeżej(...)wcześniej musimy go ugotować, natomiast z puszki odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy czosnek, bazylię, oliwę i wszystko razem miksujemy na gładką konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pesto z zielonego groszku jest doskonałym dodatkiem np. do pieczywa i makaronu. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Torcik naleśnikowy z serem i rukolą 156

intensywny smak. Już widziałam w myślach jak smażę zielone naleśniki i przygotowuję z nich zielony torcik naleśnikowy z serem i rukolą. Zielone naleśniki z rukoli posmarowałam kremowym serkiem Pesto i Rukola, według mnie to idealne połączenie smakowe. Smak serowego nadzienia wzmocniłam o świeżą rukolę. Jeśli szukacie innych przepisó na naleśniki, to znajdziecie je poniżej: – naleśniki z parówką i serem(...)naleśnikowe? 1 szklanka mąki pszennej 70 g świeżej rukoli 1 szklanka wody gazowanej 1 jajko szczypta soli olej rzepakowy do smażenia naleśników farsz: 3 opakowania serka kremowego Arla Apetina Pesto i Rukola świeża rukola pomidorki koktajowe Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Świeżą rukolę miksujemy w blenderze ze szklanką wody gazowanej i jajkiem, wlewamy zmiksowaną masę do miski i dodajemy stopniowo przesianą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone bataty z Apetiną i suszonymi pomidorami 356

Pieczone ziemniaki wypełnione kremowy i aromatycznym farszem z dodatkiem serka Apetina o smaku pesto i rukoli. Smak wzbogaciłam suszonymi pomidorami(...)oliwkami i parmezanem co idealnie zgrało się ze słodyczą batatów. Zdrowe, sycące i pyszne danie na wegetariański obiad lub ciepłą kolację. 2 słodkie ziemniaki bataty 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 4 połówek suszonych pomidorów 1 garść czarnych oliwek 1 łyżeczka tartego parmezanu 1 łyżka prażonych ziaren słonecznika sól pieprz czarny oliwa spod suszonych pomidorów świeża rukola Ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami 150

wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na przykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek

Fit&Fast Kitchen
KREMOWE OBIADLOVE! 161

przygotowania tego dania ;-) PRZEPIS NA OBIAD INDYK W KREMOWYM SOSIE Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ PODANY NA WŁOSKIM MAKARONIE SKŁADNIKI NA DANIE: - 2 golonki z indyka - 1 opakowanie serka Apetina Pesto-Rukola - 400 g boczniaków - 1 cebula czerwona - 4 ząbki czosnku - świeża rukola (2 garście) - oliwa z oliwek - 150 ml śmietanki 36% - sól, biały pieprz - makaron włoski Przygotowanie składników: - indyka(...)instrukcji na opakowaniu. Na drugiej patelni przesmaż na oliwie z oliwek boczniaki, z dadatkiem soli i pieprzu. Podnieś pokrywkę z patelni z indykiem, dodaj śmietankę i kremowy serek Apetina Pesto-Rukola, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj sos i wyłącz gaz /płytę grzewczą.  Na talerz wyłóż ugotowany makaron, polej obficie kremowym sosem z indykiem, dodaj przesmażone boczniaki, posyp

SMYKWKUCHNI
Parówki w cieście francuskim 120

Polecam! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 parówek połowa słoiczka pesto pomidorowego jajko mak do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie w rulon, a końcówki ciasta zlepiając w formę cukierka w papierku. Przygotowane porcje smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy w piekarniku

Pyry na Gaz
Sałatka z mozzarellą, jarmużem i rukolą 165

kula sera mozzarella 5 liści jarmużu garść rukoli 5 pomidorów rzymskich 1/2 czerwonej cebuli 12 czarnych oliwek 3 ząbki marynowanego czosnku (przepis znajdziesz  tutaj ) 3 łyżeczki zielonego pesto oliwa z oliwek chilli 2 łyżki soku z cytryny świeżo mielona sól 2 łyżki pestek słonecznika Sposób wykonania: Mozzarellę kroimy w średniej wielkości kostkę. Liście(...)jarmużu obrywamy z twardych łodyg, rukolę rwiemy na małe kawałki. Pomidory kroimy w ósemki, oliwki na połówki a cebulę w drobną kostkę. Czosnek szatkujemy.  Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy pesto, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Oprószamy solą. Na patelni lekko prażymy pestki słonecznika. Przed podaniem posypujemy nimi sałatkę

Qchnia po prostu
Francuska gwiazda 119

ciasta francuskiego. Z racji szybkości i łatwości wykonania doskonale nadaje się na przyjęcie sylwestrowe czy karnawałowe albo spotkanie ze znajomymi. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pasztet 2-3 łyżki pesto jajko mak do posypania Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy dwa identyczne koła. Jedno z kół układamy(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na nim cienką warstwę pasztetu (pasztet można wcześniej podgrzać kilka sekund w mikrofalówce, będzie łatwiej się rozsmarowywał), a następnie nakładamy warstwę pesto. Równo rozsmarowujemy. Nakładamy drugie koło z ciasta francuskiego. Ciasto nacinamy nie do końca tworząc cztery równe części. Każdą z ćwiartek dzielimy na cztery części. Każdy z powstałych trójkątów obracamy delikatnie

Pyry na Gaz
Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta 181

Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka ( przepis tutaj ). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 garści świeżych liści szpinaku baby garść startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku 1/2 świeżej, ostrej czerwonej papryczki 1 szalotka ok. pół pęczka natki pietruszki  sól, pieprz do smaku 2 miski(...)pieczarek usunąć nóżki. Z liści szpinaku oderwać łodyżki, a liście drobno pokroić. Do miski dodać szpinak, stary ser mozzarella, drobno posiekaną szalotkę. Wymieszać. Do drugiej miski dodać ser ricotta, pesto, drobno posiekaną, ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kapelusze pieczarek najpierw nadziać mieszanką z serem ricotta, na wierzch ułożyć szpinak z mozzarellą. Przełożyć

gutfut
Sałatka z sałaty, łososia wędzonego i pesto 93

salat, wędzony łosoś, zielone pesto, pomidor, pestki słonecznika i dyni, sól, pieprz. Przygotowanie: Na patelni podprażyć pestki dyni i słonecznika.  Do miski przełożyć sałaty, łososia, pokrojonego pomidora, pesto, ostudzone pestki dyni i słonecznika, sól, pieprz i wymieszać

Państwo Wojtczuk gotują
Sałatka z makaronu, suszonych pomidorów, mozzarelli i oliwek 147

makaron, mix sałat, suszone pomidory, czarne oliwki, mozzarella, pesto zielone, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron ugotować, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojone oliwki i suszone pomidory, mozzarelle, zielone pesto, posolić i popieprzyć do smaku i wymieszać. Można dodać również trochę oliwy ze słoika z pomidorami suszonymi. Na koniec dodać sałatę i znów wymieszać

Państwo Wojtczuk gotują
Buraczane spaghetti z boczniakami 139

ukochanej/ukochanemu podczas kolacji walentynkowej. Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraka Fit&Easy 200 g boczniaków 4-5 plasterków szynki dojrzewającej około 100 g sera camembert 2 łyżki zielonego pesto ( możecie przygotować sami - PRZEPIS ) 3 łyżki oliwy łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Boczniaki oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić(...)minuty.  Odcedzić. Ser camembert pokroić w nieduże kawałki, szynkę porwać na nieduże kawałeczki. Na półmisku lub talerzach ułożyć buraczane spaghetti, następnie ułożyć kawałki sera camembert, szynkę oraz boczniaki. Pesto wymieszać z 2 łyżkami oliwy ( ma być dość płynne ) i polać danie. Danie smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

kolorowotorcikowo