pesto - 3241 przepisów (strona:100/217)

Chleb piwny na zakwasie z dodatkiem piwa 144

Chleb piwny z dodatkiem białego piwa lager. Bez żmudnego wyrabiania, ciasto chlebowe wystarczy wymieszać łyżką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia na całą noc. Rano godzinka w

ProstePesto.pl
Pierogi z jagodami leśnymi polane śmietanką 88

Letnie pierogi na słodko nadziewane jagódkami leśnymi, koniecznie polane roztopionym masłem i kwaśną śmietaną z cukrem. Cienkie ciasto sprawia że pierożki są miękkie. Warto popracować nad

ProstePesto.pl
Przepis jak zrobić idealny stek z patelni 90

Stek jest królem talerza. Najszlachetniejsze gatunki mięs stosowane w przygotowaniu steków i ściśle określone zasady przyrządzania sprawiają, że stek zawsze smakuje idealnie. Z jednej strony przygotowanie

ProstePesto.pl
Pesto wegańskie z płatkami drożdżowymi 49

wpływem Jadłonomii), wcisnęłam je gdzieś w kąt i o nich zapomniałam. Przy okazji ostatniej krzątaniny kuchennej, wpadły mi się w ręce, postanowiłam więc z nich coś zrobić. Stanęło na pesto. Wiadomo, że nic nie zastąpi smaku parmezanu, ale te płatki naprawdę mają lekko serowy posmak. A dziś wyczytałam, że owe płatki są bardzo bardzo zdrowe. Git, będą kupowane. Składniki(...)łyżek oliwy extra virgin sól pieprz Słonecznik prażymy do zrumienienia. Umytą natkę wrzucamy do blendera. Dodajemy do niej obrany czosnek i resztę składników, blendujemy (nie za dokładnie). Artykuł Pesto wegańskie z płatkami drożdżowymi pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Babeczki piernikowe z czekoladą i orzechami 82

Pierniczkowo – kakaowe świąteczne babeczki oblane mleczną czekoladą Milka i posypane kawałkami orzechów. Grudniowy wypiek pachnący korzenną przyprawą i gorzkim kakao, wymarzony wypiek w okresie przedświątecznych

ProstePesto.pl
Zawijany makowiec krucho – drożdżowy 96

Zawijanka z makiem, rodzynkami, migdałami, orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką pomarańczową. Świąteczny makowiec w bogatej wersji, spora ilość masy makowej zawinięta w cienkie krucho – drożdżowe

ProstePesto.pl
Dlaczego warto jeść rzodkiewkę co dnia? 76

Jest popularnym dodatkiem do kanapek, chętnie dodajemy ją też do surówek i sałatek. Chrupiąca rzodkiewka z pewnością stanie się wartościowym dodatkiem do naszej diety – bez względu

ProstePesto.pl
Fluorestencyjna marynowana cebulka 92

Czerwona cebulka marynowana w słodkiej zalewie octowej z korzennymi przyprawami. Marynowana cebula na kanapkę lub do sałatki, przepyszny dodatek o wciągającym smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

ProstePesto.pl
Zupa pieczarkowa z muszelkami makaronu 84

Pieczarkowa zupa gotowana na bazie swojskiego bulionu na włoszczyźnie i drobiu, zakłócona śmietanką kremówką nadającą łagodnej konsystencji. Sycąca za sprawą dodatku makaronu w postaci drobnych muszelek

ProstePesto.pl
Tęczowa babka z kisielem, makiem i gorzkim kakao 89

Tęczowa, wielokolorowa babka z dodatkiem maku, gorzkiego kakao i owocowego kisielu. Babka z jaką nigdy wcześniej się nie spotkałaś, w przekroju widać kolorowe zygzaki z ciasta

ProstePesto.pl
Chcesz mieć odporność? Oto wsparcie 90

Silny układ odpornościowy to cenny skarb, o który w okresie jesienno-zimowym warto zadbać jeszcze lepiej. W jaki sposób można to zrobić? Najlepszym sposobem na wzmocnienie

ProstePesto.pl
Domowy zakwas żytni na żurek 77

Podstawą udanego żurku jest dobry jakościowo zakwas. Zakwas żytni na żur powstaje w procesie kiszenia mąki żytniej, z czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Bazą zakwasu

ProstePesto.pl
Marchewka z groszkiem zasmażana 139

Gotowana marcheweczka z zielonym groszkiem, zagęszczona zasmażką mączną na maśle. Niektórzy nie przepadają za gęstą marchewką i groszkiem, gdyż kojarzy im się ze stołówkowym szkolnym jedzeniem

ProstePesto.pl
Zimowa herbata z cytrusami, miodem i imbirem 84

W sezonie jesienno zimowym restauracje proponują specjalne, sezonowe menu. W tymże menu nie może zabraknąć zimowej rozgrzewającej herbaty, z aromatem korzennych przypraw, cytrusów i imbiru. Jeśli

ProstePesto.pl
Jak szybko rozmrozić lodówkę? Porady 72

Ponieważ nie każdy ma szczęście posiadać nowoczesną lodówkę z technologią “no-frost”, rozmrażanie jest często obowiązkiem. Klasyczna metoda wymaga średnio 24 godzinnego unieruchomienia urządzenia

ProstePesto.pl