Makaron z tuńczykiem, cytryną i natką pietruszki

Makaron z tuńczykiem, cytryną i natką pietruszki

Makaron z tuńczykiem, cytryną i natką pietruszki

Makaron z tuńczykiem z puszki urzekł mnie od pierwszego kęsa, kiedy to moja mama przygotowała go po raz pierwszy kilkanaście lat temu. Przepis podobno podejrzała w telewizji śniadaniowej, ale było to tak dawno temu, że szczegółów już nie pamiętamy. Udało mi się odtworzyć ten makaronowy specjał, tak jak go zapamiętałam. Otrzymany efekt jest zadowalający i dokładnie taki sam jak przeszło 10 lat temu. Wybierając puszkę tuńczyka, staraj się nie sugerować atrakcyjną i niską ceną. Nie wybieraj najtańszego, ale sięg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.