Kurz ma niefortunną tendencję do powrotu bardzo regularnie. Czasami jest to nawet konieczne, by robić to codziennie. Rzeczywiście, oprócz nieestetycznego wyglądu, kurz jest źródłem alergii, a
ProstePesto.plCoraz więcej osób zdaje sobie sprawę ze szkodliwego wpływu cukru na zdrowie. Poza próchnicą, otyłością czy nadpobudliwością biały cukier przyczynia się do zakwaszenia organizmu, niszczy błonę
ProstePesto.plZachęcani sukcesem programów telewizyjnych takich jak “Top Chef”, “Master Chef” czy “A Near Perfect Dinner”, pragniemy też być mistrzami w
ProstePesto.plThai red curry z czerwoną pastą curry, mleczkiem kokosowym i krewetkami. Pożywna, pikantna zupa przygotowana na wzór przepisów azjatyckich, orient na wyciągnięcie ręki. Zupa o kremowej
ProstePesto.plKapusta do obiadu z jaką raczej się nie spotkałeś, gdyż jest to kapustka z zasmażanej chrupiącej kalarepy. Delikatna kalarepka znakomicie spełnia się w tym wydaniu, w
ProstePesto.plSoczysty schab bez kości i jędrne kluseczki śląskie ziemniaczane. Danie obiadowe często goszczące na polskich stołach, chętnie przygotowywane przez polskie panie domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Schab
ProstePesto.plFilety śledziowe w aromatycznej marynacie z przyprawą curry, musztardą i gorczycą. Currysill to specjał śledziowy pochodzący z kuchni szwedzkiej. Śledziki matjas zanurzone w sosie majonezowo musztardowym
ProstePesto.plNajprawdziwsze amerykańskie naleśniki na bazie jogurtu naturalnego, polane szczodrze złocistym syropem klonowym. Jogurtowe pancakes ułożone w charakterystyczną naleśnikową wieżę, udekorowane świeżymi malinami. Rozkoszne śniadanie dla małych
ProstePesto.plGruziński chlebek w kształcie łódeczki wypełnionej nadzieniem z kilku rodzajów sera i półpłynnym żółtkiem. Adżarskie chaczapuri to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni gruzińskiej. Chaczapuri występuje
ProstePesto.plKandyzowane skórki cytrusów. Skórki z cytryn i pomarańczy gotowane w syropie cukrowym, posłużą jako dodatek do lukrowania pączków i sernika. Słodkie cytrusowe zesty, uwielbiane przez jednych
ProstePesto.plNajlepszy patent na cytryny w słodkim syropie cukrowym, z korzennymi przyprawami i rozgrzewającym imbirem. Słoiczek cytryn warto przygotowywać co kilka dni w zimowym sezonie. Posłużą jako
ProstePesto.plRozpływający się, zapieczony w piekarniku ser Camembert urozmaicony słodkimi subtelnymi dodatkami. Camembert na ciepło z miodem, konfiturą żurawinową, czerwoną porzeczką i orzechami. Rozkoszna przystawka na ciepło
ProstePesto.plBiełucha to zupa zaliczana do potraw regionalnych, pochodzących z Beskidu Śląskiego. Sycąca zupa na wywarze z wędzonego boczku, zabielona kwaśnym mlekiem, maślanką i kwaśną śmietaną, serwowana
ProstePesto.plNajlepsze, mistrzowskie śniadanie gotowe w 10 minut. Jaja sadzone smażone z plasterkami chrupiącej szynki i szczypiorkiem. Jajka wręcz doskonałe za sprawą ściętego białka i półpłynnego lejącego
ProstePesto.plSałatka hot – dogowa z parówkami, ogórkiem konserwowym i prażoną cebulką. Hot dog w formie sałatki na bazie sałaty lodowej z sosem musztardowym. Pomysł na sałatkę
ProstePesto.pl