Ciasto ucierane z żurawiną i pomarańczowym lukrem

Ciasto ucierane z żurawiną i pomarańczowym lukrem

Ciasto ucierane z żurawiną i pomarańczowym lukrem

Żurawina i lukier pomarańczowy kojarzą mi się z wypiekami w chłodne dni i klimatem zbliżających się świąt. Do świąt zostało jeszcze mnóstwo czasu, jednak naszła nas ochota na ciasto żurawinowe. Miękkie, o lekko kwaśnym smaku żurawiny, zrekompensowanym przez słodką lukrową polewę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z żurawiną i cytrusową polewą 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 16 kawałków Przygotowanie 20 min. Pieczenie 45 min. Kalori... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.