Zimna zupa bez gotowania, to właśnie hiszpańskie gazpacho wywodzące się z Andaluzji. Chłodnik pomidorowy w połączeniu ze słodkim arbuzem. Ugasi pragnienie i schłodzi organizm w upalne
ProstePesto.plPlacuszki cukiniowe w nowej odsłonie z marchewką i sosem czosnkowym. Zdrowa przekąska warzywna w wersji wegetariańskiej. Szczególnie poleca się na lunch w pracy lub przekąskę w
ProstePesto.plZanim zaczniesz wprowadzać zmiany we wnętrzu domu, musisz opracować plan dekoracji. Może chcesz udekorować zupełnie nowy pokój rodzinny, a może remontujesz pustą sypialnię, gdy dziecko jest
ProstePesto.plGotować może każdy, ale umiejętność gotowania smacznych i zdrowych potraw jest nie lada wyzwaniem. I dlatego nie o każdym można powiedzieć, że umie gotować. Umiejętność gotowania
ProstePesto.plNajlepszy i najzdrowszy dżem truskawkowy, bez dodatku cukru żelującego i konserwantów. Jest tak pyszny, że można zajadać go samodzielnie, łyżeczką prosto ze słoika. Doskonale pasuje do
ProstePesto.plBranża gastronomiczna może okazać się świetnym sposobem na biznes. Dziedzinę tę przede wszystkim charakteryzują bardzo duże możliwości. Możemy otworzyć klasyczny bar, restaurację czy kawiarnię, jednak takich
ProstePesto.plSoczyste polędwiczki z kurczaka duszone w sosie śmietanowym z porami i cebulą dymką. Obiad przygotujesz szybko i bez zbędnych ceregieli. Danie smacznie komponuje się z tradycyjnym
ProstePesto.plW tradycyjnym przepisie na Saltimcocca alla Romana, zamiast rozmarynu, znajdują się listki świeżej szałwii. Jeśli masz w ogrodzie dostęp do szałwii, spróbuj także tego rozwiązania. {"@context
ProstePesto.plSałatka owocowa z soczystych czerwonych owoców w wersji dla dorosłych. Mocno schłodzone zimne owoce, polane słodkim sosem miodowo – alkoholowym. Idealne zwieńczenie weekendu spędzonego na tarasie
ProstePesto.plJeśli znasz tradycyjne prażone ziemniaki po cabańsku , spróbuj także tej regionalnej potrawy pieczonej w sreberku na grillu lub w piekarniku. Pieczonki pieczone na grillu, to doskonałe
ProstePesto.plPrzygotowujesz tylko jedno proste danie, a dowodem może być ogromny bałagan, którego czyszczenie trwa dłużej niż czas gotowania. Kuchnie wymagają regularnego czyszczenia i konserwacji. Niezależnie od
ProstePesto.plAromatyczne krzaki bzu, rozrastające się tak, że potrafią przypominać małe drzewo, możemy spotkać wszędzie. W parkach i na skrajach łąk, na skwerach czy w lasach. Szeroko
ProstePesto.plKapary stają się coraz bardziej popularnym dodatkiem do wielu potraw, a ich rosnąca popularność nie powinna dziwić. Kapary kuszą ciekawym smakiem, a że przy okazji mają
ProstePesto.plKarczochy cieszą się wielkim powodzeniem wśród miłośników kuchni śródziemnomorskiej, warto jednak zwrócić uwagę na ich rosnącą na całym popularność. Jakie czynniki sprawiły, iż zdrowa dieta coraz
ProstePesto.plzieleni i kości słoniowej. Tymczasem połowę ostatniego pęczka tych pięknych warzyw zamieniam w przepyszną, zieloną pastę. Aromatyczne smarowidełko, pełne szparagowych historii i ich głębokiego smaku oparłam o przepis klasycznego pesto bazyliowego. Zmniejszyłam ilość ziół, dodając w ich miesce podwójną porcję szparagów, a potem zmiksowałam na gładko z oliwą, orzechami i odrobiną parmezanu. Wspaniała na kanapki, chrupiące grzanki(...)jako pesto do makaronu :) Świeży, szparagowy smak wzmocniony ziołami i aromatycznym czosnkiem sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych warzyw i mięs. Naprawdę warto zmiksować tych kilka składników i ostatni raz w sezonie rozpłynąć się w szparagowych pysznościach, dopóki jeszcze można je dostać :) Do zjedzenia od razu lub do zamrożenia w porcjach. Pasta ze szparagów Potrzebujesz: 250g zielonych szparagów
Kuchnia w Słońcu Skąpana