pesto - 3241 przepisów (strona:110/217)

Gazpacho – chłodnik arbuzowo pomidorowy 93

Zimna zupa bez gotowania, to właśnie hiszpańskie gazpacho wywodzące się z Andaluzji. Chłodnik pomidorowy w połączeniu ze słodkim arbuzem. Ugasi pragnienie i schłodzi organizm w upalne

ProstePesto.pl
Placki z cukinii i marchwi z sosem czosnkowym 96

Placuszki cukiniowe w nowej odsłonie z marchewką i sosem czosnkowym. Zdrowa przekąska warzywna w wersji wegetariańskiej. Szczególnie poleca się na lunch w pracy lub przekąskę w

ProstePesto.pl
Plan zmiany dekoracji w mieszkaniu 80

Zanim zaczniesz wprowadzać zmiany we wnętrzu domu, musisz opracować plan dekoracji. Może chcesz udekorować zupełnie nowy pokój rodzinny, a może remontujesz pustą sypialnię, gdy dziecko jest

ProstePesto.pl
Dookoła świata. Dania i smaki Australii 67

Gotować może każdy, ale umiejętność gotowania smacznych i zdrowych potraw jest nie lada wyzwaniem. I dlatego nie o każdym można powiedzieć, że umie gotować. Umiejętność gotowania

ProstePesto.pl
Dżem truskawkowy bez konserwantów 83

Najlepszy i najzdrowszy dżem truskawkowy, bez dodatku cukru żelującego i konserwantów. Jest tak pyszny, że można zajadać go samodzielnie, łyżeczką prosto ze słoika. Doskonale pasuje do

ProstePesto.pl
Dlaczego śniadaniownia to świetny biznes? 95

Branża gastronomiczna może okazać się świetnym sposobem na biznes. Dziedzinę tę przede wszystkim charakteryzują bardzo duże możliwości. Możemy otworzyć klasyczny bar, restaurację czy kawiarnię, jednak takich

ProstePesto.pl
Kurczak duszony w sosie porowym z cebulą dymką 93

Soczyste polędwiczki z kurczaka duszone w sosie śmietanowym z porami i cebulą dymką. Obiad przygotujesz szybko i bez zbędnych ceregieli. Danie smacznie komponuje się z tradycyjnym

ProstePesto.pl
Saltimbocca kurczak z prosciutto i rozmarynem 146

W tradycyjnym przepisie na Saltimcocca alla Romana, zamiast rozmarynu, znajdują się listki świeżej szałwii. Jeśli masz w ogrodzie dostęp do szałwii, spróbuj także tego rozwiązania. {"@context

ProstePesto.pl
Sałatka owocowa z sosem alkoholowo miodowym 76

Sałatka owocowa z soczystych czerwonych owoców w wersji dla dorosłych. Mocno schłodzone zimne owoce, polane słodkim sosem miodowo – alkoholowym. Idealne zwieńczenie weekendu spędzonego na tarasie

ProstePesto.pl
Prażone ziemniaki pieczone w sreberku na grillu 205

Jeśli znasz tradycyjne prażone ziemniaki po cabańsku , spróbuj także tej regionalnej potrawy pieczonej w sreberku na grillu lub w piekarniku. Pieczonki pieczone na grillu, to doskonałe

ProstePesto.pl
Szybkie porady dotyczące konserwacji kuchni 80

Przygotowujesz tylko jedno proste danie, a dowodem może być ogromny bałagan, którego czyszczenie trwa dłużej niż czas gotowania. Kuchnie wymagają regularnego czyszczenia i konserwacji. Niezależnie od

ProstePesto.pl
Cuda natury. Bez czarny. Krótka charakterystyka 98

Aromatyczne krzaki bzu, rozrastające się tak, że potrafią przypominać małe drzewo, możemy spotkać wszędzie. W parkach i na skrajach łąk, na skwerach czy w lasach. Szeroko

ProstePesto.pl
Cuda natury. Kapary. Co warto o nich wiedzieć? 85

Kapary stają się coraz bardziej popularnym dodatkiem do wielu potraw, a ich rosnąca popularność nie powinna dziwić. Kapary kuszą ciekawym smakiem, a że przy okazji mają

ProstePesto.pl
Poradnik. Karczochy w zdrowej diecie co dnia 89

Karczochy cieszą się wielkim powodzeniem wśród miłośników kuchni śródziemnomorskiej, warto jednak zwrócić uwagę na ich rosnącą na całym popularność. Jakie czynniki sprawiły, iż zdrowa dieta coraz

ProstePesto.pl
Przepyszna pasta ze szparagów 67

zieleni i kości słoniowej. Tymczasem połowę ostatniego pęczka tych pięknych warzyw zamieniam w przepyszną, zieloną pastę. Aromatyczne smarowidełko, pełne szparagowych historii i ich głębokiego smaku oparłam o przepis klasycznego pesto bazyliowego. Zmniejszyłam ilość ziół, dodając w ich miesce podwójną porcję szparagów, a potem zmiksowałam na gładko z oliwą, orzechami i odrobiną parmezanu. Wspaniała na kanapki, chrupiące grzanki(...)jako pesto do makaronu :) Świeży, szparagowy smak wzmocniony ziołami i aromatycznym czosnkiem sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych warzyw i mięs. Naprawdę warto zmiksować tych kilka składników i ostatni raz w sezonie rozpłynąć się w szparagowych pysznościach, dopóki jeszcze można je dostać :) Do zjedzenia od razu lub do zamrożenia w porcjach. Pasta ze szparagów Potrzebujesz: 250g zielonych szparagów

Kuchnia w Słońcu Skąpana