pesto - 2741 przepisów (strona:119/183)

Kluseczki serowe ze szpinakiem 112

Gotowe kluseczki gotować partiami w osolonym wrzątku, moje były małe więc gotowałam  krótko do wypłynięcia. Kluseczki można podawać od razu polane roztopionym masłem czy też z ulubionym pesto. U mnie podane w wersji odgrzewanej z dodatkiem liści szpinaku i suszonych pomidorów. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić kluski, smażyć aby się przyrumieniły. Gdy kluski się przyrumienią dodać liście

Monia miesza i gotuje
Makarony spaghetti z czarnego ryżu, brązowego i gryki – Terrasana 145

też osobom nie przepadającym za zbyt intensywną gryką. Szkoda tylko, że tych batatów tutaj nie czuć… Podsumowanie: Mamy mieszane uczucia, bo koniec końców każdy makaron z dobrym sosem czy pesto jest pyszny i zje się z przyjemnością. Te ostatecznie też nam smakowały podane zarówno na wytrawnie jak i słodko, ale nie tego się spodziewałyśmy. Wersję z dzikiego ryżu oraz

Candy Pandas
PRZEPISY NA OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY NA PONAD DWA TYGODNIE! 154

MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM.  PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO

SMYKWKUCHNI
PESTO Z RUKOLI I MIGDAŁÓW 101

PESTO Z RUKOLI I MIGDAŁÓW SKŁADNIKI; - 300 g rukoli - 1/2 szklanki migdałów sparzonych bez skórki - 1/3 szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz Palce lizać

SMYKWKUCHNI
Włoska sałatka lunchowa z makaronem, pieczonymi pomidorkami i szpinakiem 177

bazylii i szpinaku (większe liście szpinaku można porwać na mniejsze kawałki). Przed jedzeniem słoik kilka razy odwrócić, a po otwarciu składniki delikatnie wymieszać. Smacznego! Zamiast oliwy możesz użyć gotowego pesto bazyliowego (najlepiej jest wymieszać je z makaronem przed przełożeniem do słoika). Dodając je możesz pominąć już orzeszki i bazylię. Jeśli masz ochotę, sałatkę możesz wzbogacić kostkami fety lub mozzarellą

Even Better Food
Stromboli czyli zwijana pizza, zapraszam po przepis 174

pizzę   stąd 0,5 szklanki sosu pomidorowego  10 plasterków salami  10 plasterków szynki  1 mozzarella  10 plasterków żółtego sera kilka suszonych pomidorów 2 łyżki pesto bazyliowego  sól, pieprz, oregano  jajko+ jedna łyżka mleka    Ciasto przygotowujemy wg powyższego przepisu i cienko je wałkujemy. Na nim układamy wszystko według tego jak mamy

Kuchnia na wzgórzu
Pasta z natki marchewki, jajek i sera 109

pyszna i aromatyczna, polecam do makaronu lub do kanapek, jako dip do warzyw i do czego jeszcze tam chcecie. Nie warto wyrzucać natki marchewki bo można z niej wyczarować pesto takie albo takie , a może takie , polecam. Warunek natka nie może być stara i zwiędła, wybieramy młode, jędrne listki. Pasta z natki marchewki, jajek i sera. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Muszle nadziewane kurczakiem i brokułami 240

Węglowodany: 189 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 841,3 kcal Białko: 50,5 g Tłuszcze: 29 g Węglowodany: 94,5 g Sprawdź również ten przepis – makaron z pesto .   Artykuł Muszle nadziewane kurczakiem i brokułami pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Najlepszy krem ze świeżych pomidorów 139

ogniu około 35 minut, aż pomidory będą bardzo miękkie i zaczną się rozpadać. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cynamonu. Krem możemy podać z kwaśną śmietaną, pesto bazyliowym, prażonymi orzechami lub ze śmietanką kokosową (wtedy będzie wegańskie). *,** – jeśli nie macie świeżego majeranku i oregano, to wtedy dodajcie po ½ łyżeczki suszonych ziół. Post Najlepszy krem

ladykitchen
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 137

czerwonej cebuli grillowane tofu z chutney z mango i pomidora z sosem winegret z curry pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym placki z ciecierzycy krewetki z azjatyckim pesto papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą) sandacz z rusztu pieczone marchewki grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy sos sos z musztardy sos z pestek dyni i chili rozmarynowe

Moja pasja smaku
Łosoś teriyaki z bok choy i shiitake 160

ryżem. Próbowaliście kiedyś shiitake ? Są to jedne z najsmaczniejszych grzybów jakie jadłam. Od dawna przyrządzam i jadam ryby z grzybami . Zachęcam również do wypróbowania przepisu na łososia z pesto lub łososia po azjatycku . Łosoś teriyaki Składniki: na 4 porcje 700 g fileta z łososia sok z połowy limonki 4 bok choy 250 g shiitake 100 ml jasnej

codojedzenia
Olej konopny - właściwości i działanie 174

mięsa i nabiału jest mało. Może być dodatkiem do sałatek, makaronów, kasz czy nawet samego chleba. Olejem konopnym z powodzeniem można zastąpić masło. Jest smacznym składnikiem słynnego sosu pesto. Specyficznego smaku doda zupom, ale dopiero na sam koniec gotowania.  Olej konopny ma wiele dobrych i korzystnych właściwości dla organizmu. Dlatego warto zacząć go stosować i szybko odczuć jego

My Chcemy Jeść
Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 159

propozycja na pyszny, prosty i bardzo szybki obiad. Jeśli chodzi o użyty makaron jest to bavette. Swym kształtem przypomina grube, spłaszczone spaghetti. Idealnie łączy się z sosami, czy z pesto. Sprawdza się również idealnie w potrawach z owocami morza, czy rybami. Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 2 duże porcje Składniki: około 250 g makaronu spaghetti

PatiGotuje
Surówka z brokuła i jabłka 161

serem feta i prażonym słonecznikiem, polaną sosem czosnkowym, pyszne kremowe zupy brokułowe . Natomiast Kotlety z brokułów, ryżu i sera są rewelacyjne. Jadamy też surowe brokuły, najczęściej w postaci tzw. pesto, zmiksowane z prażonym słonecznikiem i olejem, albo pod postacią dzisiejszej surówki z brokułem i jabłkiem i sosem, czasami z samego jogurtu, czasem też z dodatkiem majonezu. Jeśli jesteście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN 167

Gotowanie na żywo w kuchni Dzień Dobry TVN . Trema mnie nie zjadła! Ugotowałam m.in. zupę pomidorową z pieczoną papryką, przygotowałam sałatkę z listkowanej brukselki z pesto bazyliowo-jabłkowym, zmiksowałam koktajl szpinakowo-jabłkowy z melisą oraz koktajl jagodowo-jabłkowy z limonką. Artykuł GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN pochodzi z serwisu

Looking for Cooking