pesto - 3241 przepisów (strona:122/217)

Polędwiczki wieprzowe z pesto bazyliowym 124

Zwiększamy nieco kaliber serwowanych ostatnio przepisów. Po słodkich deserach i przekąskach pora na żelazo i sporą ilość kalorii. Poznajcie polędwiczki z bazyliowym pesto. Liczymy na długą i owocną „znajomość” 30 min składniki: polędwiczka wieprzowa 200 g sól pieprz majeranek oliwa z oliwek 2 łyżki masła krzaczek bazylii parmezan 1 pomidor malinowy 1 mozzarella (kulka) wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy(...)czasie na wierzchu każdego z kawałków układamy pomidora, a na nim pasek mozzarelli. Przykrywamy i dusimy przez ok 5 kolejnych minut, zmniejszając nieco ogień. Mamy teraz czas na przygotowanie pesto. Przepis znajdziecie TUTAJ . Nasza propozycja to mięsko w towarzystwie zielonych brokułów. Danie, jak z włoskiej restauracji, do tego szybkie i nieco wykwintne. Palce lizać

Ania i Marcin gotują
Spaghetti z jarmużowym pesto 95

false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. W tym czasie szykujemy pesto. Jarmuż, oliwę, orzechy, parmezan blendujemy kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron dokładnie mieszamy z pesto. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Hummus z pesto z pietruszki. 153

Kolejny przepis na krem z ciecierzycy czyli popularny hummus .Jako ,że bez dodatków smakuje raczej nijako podaję wam moją ulubioną – na razie – wersję z pesto pietruszkowym. Składniki: 250 g gotowej ciecierzycy z puszki 3 łyżki pasty tahini mały ząbek czosnku sok z cytryny do smaku(...)łyżki oliwy szczypta soli odrobina lodowatej wody,dodajemy podczas miksowania Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki krem .Jeśli konsystencja jest za gęsta dodajemy odrobinę wody. Pesto pietruszkowe: Pęczek natki pietruszki ,posiekać 50 ml oliwy z oliwek 50 g lekko podprażonych migdałów 2 łyżeczki soku z cytryny ząbek czosnku sólo ,pieprz Wszystkie składniki umieścić w kielichu

Ladylaura.
Zoodle alla Alfredo – makaron z cukinii w sosie light 216

trzeba dosolić, dopieprzyć. Wrzucamy do sosu podsmażoną cukinię, całość dokładnie mieszamy, chwilkę razem gotujemy. Rozkładamy porcje na dwa głębokie talerze, dodajemy do każdej porcji po 3-4 łyżeczki świeżego pesto, posypujemy dużymi wiórkami sera. SKŁADNIKI na dwie porcje 3 młode cukinie, razem około 950-1000g 2 duże ząbki czosnku 2 pełne łyżki mąki pszennej 350ml mleka(...)tłuszczu 90g masła (podzielone na 2 porcje – 30g i 60g) 2/3 szklanki startego parmezanu, Pecorino Romano albo Grana Padano 1 łyżeczka suszonego tymianku lub 2 łyżeczki listków świeżego pesto Genovese i wiórki twardego sera do podania sól pieprz

Karo in the Kitchen
Pieczone ziemniaki z zielonym pesto 166

Coś w sam raz na szybki i bezproblemowy obiad. To co Polacy uwielbiają, ziemniaki, które idealnie skomponował się z zielonym pesto. Post Pieczone ziemniaki z zielonym pesto pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne

Pancook
Pierś z kurczaka w pomidorach 197

dużą zawartość witaminy C poprawiają naszą odporność. Dzięki zawartemu w nich błonnikowi pozytywnie wpłyną na trawienie. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek

Fit&Fast Kitchen
Pieczone buraki w sosie pomaranczowym na pesto z lisci 154

buraki wyjąć i wymieszać z pozostałym sokiem pomarańczowym , gdy tego jeszcze ciepłe. Wystudzić buraki do temperatury pokojowej. Skropić więcej oliwy z oliwek w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem. Pesto z buraków-liści Do miksera włożyć liście buraków ,dolać pozostałą oliwę(...)cytryny, czosnek i łyżkę orzechów. Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać więcej oliwy z oliwek w razie potrzeby.  Pieczone buraki  na  pesto z liści

w mojej kuchni
Restauracje w Poznaniu: Słodka&Ostra 175

pomocą. Po rozmowie z nim decydujemy się na polędwiczki wieprzowe z puree z groszku z młodymi ziemniakami, kalafiorem i brokułem, tortellini z ricottą i szpinakiem z młodymi warzywami z pesto oraz spaghetti arrabiata dla dzieci. Do picia zamawiamy domową lemoniadę. Spory plus dla lokalu, że bez najmniejszego problemu potrawę dla dzieci zgadzają się rozłożyć na dwa talerze (nie wszędzie(...)przeraziły jej nawet rozbrykane maluchy:) Potrawy, które kosztowałyśmy: Polędwiczki wieprzowa confit, puree z groszku, młody ziemniak, kalafior, brokuł (cena: 26zł) Tortellini z ricottą i szpinakiem, młode warzywa z pesto  (cena: 19zł) Spaghetti arrabiata (cena: 20zł) Domowa lemoniada (cena: 8zł) Koszt porcji: między 18zł, a 34zł Ogóródek:  jest zdecydowanym atutem tego miejsca. Kącik dla dziecka: obecny zarówno

Kolizje Smaków
Wegańska pizza ze szparagami, białym sosem i karmelizowaną cebulką. 197

która dodaje słodyczy i idealnie komponuje się ze szparagami. Reszta dodatków tak naprawdę zależy od Was – moim ‚must have’em’ jest awokado i pomidorki koktajlowe. Można też dodać pesto i dowolne zielone dodatki (ja dodałam kiełki słonecznika). Bon Appetit!   Wegańska pizza ze szparagami Składniki Na sos z nerkowców 70g nerkowców moczonych przez 3-4 godziny(...)Reszta dodatków (można modyfikować) Ciasto na pizzę z tego przepisu ( klik ) 6 szparagów 1/2 dojrzałego awokado 5-6 pomidorków koktajlowych lub 5 plasterków większego pomidora Opcjonalnie: garść kiełków słonecznika pesto wegański ser Sposób przygotowania Przygotowujemy spód z tego przepisu. Składniki na sos łączymy ze sobą w malakserze, aż do powstania jednolitej konsystencji. Cebulę przekrajamy na pół i kroimy

Fill The Bowl
Hot dog ze szparagami panierowanymi w panko, mozzarellą z sałatką z pomidorów i brzoskwini z rukolą i świeżymi ziołami 246

takiej formie! Składniki: 1 bagietka, 1 mozzarella buffala, 1 pęczek zielonych szparagów, zmielona panierka panko, 1 jajko, mąka, olej do smażenia, szczypior, świeża bazylia, rukola Sos: 2-3 łyżeczki pesto bazyliowego, 2 łyżki majonezu, 6 łyżek jogurtu naturalnego, Sałatka: ok. 350 g kolorowych pomidorków koktajlowych, 1 dojrzała brzoskwinia, 1 średnia cebula czerwona, świeża bazylia, suszone płatki chili, oliwa, sól(...)zarumienienia. Tak usmażone szparagi należy wyłożyć na talerz z ręcznikiem kuchennym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.  Sos przygotuj w miseczce, do której należy nałożyć jogurt naturalny, majonez i pesto bazyliowe, a następnie dokładnie wymieszać. Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki, przekładamy do miski. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę, brzoskwinię myjemy i kroimy

Plate of Joy
Łosoś w czerwonym pesto z piekarnika 157

Łososia umyć, wysuszyć i zdjąć skórę. Doprawić solą, pieprzem.   Wymieszać razem śmietanę lub jogurt, czerwone pesto. Wylać na dno żaroodpornego naczynia, na górę rozłożyć łososia. Obsypać przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 20 minut. Dodatkowo obsypać szczypiorkiem. Jeżeli chcecie więcej sosu można na koniec podlać delikatnie wodą

Kuchnia Pokoleń
Paszteciki z ciasta francuskiego 193

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego 2 łyżki oleju z oliwek  pół cebuli sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na patelni(...)dodatkiem 2 łyżek oleju z oliwek zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i przez chwilę razem przesmażyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ostudzić poczym wymieszać z  twarogiem dodać pesto z grzybów oraz sól i pieprz do smaku. Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego pozostawiając go na papierze. Posmarować całym przygotowanym nadzieniem poczym zwinąć w roladę dokładnie, ale nie za ciasno. Pokroić

zielonacukinka
Pesto z pomidorow i bazylii 133

pomarańczową czyli z suszonych pomidorów.  Potem powstały bułki ale o nich będzie jutrzejszy post. Pomysł na pesto podpatrzyłam w czerwcowej KUCHNI. Bez zmian oczywiście się nie obyło. Pesto z pomidorów i bazylii 80 g suszonych pomidorów z zalewy 2 czubate łyżki nasion słonecznika, uprażonych 2 łyżki startego sera typu Bursztyn 10 g listków bazylii 1 ząbek czosnku

Dzieje kuchennej Wiewióry