Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu

Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu

Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu

Składniki: 1 filet łososia pesto z natki pietruszki (przepis znajdziesz tutaj ) 2 ząbki czosnku  10 szt topinamburu 1 łyżeczka sezamu pieprz,  sól Marynata do łososia: 1 łyżka oleju ryżowego sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy,  sól 2 ząbki czosnku  Przygotowanie:   Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.