Soczyste polędwiczki z kurczaka duszone w sosie śmietanowym z porami i cebulą dymką. Obiad przygotujesz szybko i bez zbędnych ceregieli. Danie smacznie komponuje się z tradycyjnym
ProstePesto.plW tradycyjnym przepisie na Saltimcocca alla Romana, zamiast rozmarynu, znajdują się listki świeżej szałwii. Jeśli masz w ogrodzie dostęp do szałwii, spróbuj także tego rozwiązania. {"@context
ProstePesto.plSałatka owocowa z soczystych czerwonych owoców w wersji dla dorosłych. Mocno schłodzone zimne owoce, polane słodkim sosem miodowo – alkoholowym. Idealne zwieńczenie weekendu spędzonego na tarasie
ProstePesto.plJeśli znasz tradycyjne prażone ziemniaki po cabańsku , spróbuj także tej regionalnej potrawy pieczonej w sreberku na grillu lub w piekarniku. Pieczonki pieczone na grillu, to doskonałe
ProstePesto.plPrzygotowujesz tylko jedno proste danie, a dowodem może być ogromny bałagan, którego czyszczenie trwa dłużej niż czas gotowania. Kuchnie wymagają regularnego czyszczenia i konserwacji. Niezależnie od
ProstePesto.plAromatyczne krzaki bzu, rozrastające się tak, że potrafią przypominać małe drzewo, możemy spotkać wszędzie. W parkach i na skrajach łąk, na skwerach czy w lasach. Szeroko
ProstePesto.plKapary stają się coraz bardziej popularnym dodatkiem do wielu potraw, a ich rosnąca popularność nie powinna dziwić. Kapary kuszą ciekawym smakiem, a że przy okazji mają
ProstePesto.plKarczochy cieszą się wielkim powodzeniem wśród miłośników kuchni śródziemnomorskiej, warto jednak zwrócić uwagę na ich rosnącą na całym popularność. Jakie czynniki sprawiły, iż zdrowa dieta coraz
ProstePesto.plzieleni i kości słoniowej. Tymczasem połowę ostatniego pęczka tych pięknych warzyw zamieniam w przepyszną, zieloną pastę. Aromatyczne smarowidełko, pełne szparagowych historii i ich głębokiego smaku oparłam o przepis klasycznego pesto bazyliowego. Zmniejszyłam ilość ziół, dodając w ich miesce podwójną porcję szparagów, a potem zmiksowałam na gładko z oliwą, orzechami i odrobiną parmezanu. Wspaniała na kanapki, chrupiące grzanki(...)jako pesto do makaronu :) Świeży, szparagowy smak wzmocniony ziołami i aromatycznym czosnkiem sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych warzyw i mięs. Naprawdę warto zmiksować tych kilka składników i ostatni raz w sezonie rozpłynąć się w szparagowych pysznościach, dopóki jeszcze można je dostać :) Do zjedzenia od razu lub do zamrożenia w porcjach. Pasta ze szparagów Potrzebujesz: 250g zielonych szparagów
Kuchnia w Słońcu SkąpanaAquafaba to nowoodkryta alternatywa dla białka jajek. Jest łatwo dostępna, można ją długo przechowywać w lodówce i zamrażalce, a do tego jest zupełnie za darmo, bo
ProstePesto.plSłońce prażące niemiłosiernie od samego rana oraz przyzwyczajenie do picia kawy o poranku. Jednak wypicie gorącej kawy podczas upałów to nic przyjemnego. Od razu jest nam
ProstePesto.plChrupiąca i soczysta surówka z talarków młodej marchewki. Pikantna i słodka jednocześnie, sprawdzi się samodzielnie lub jako surówka do obiadu. Połączenie podstawowych, ogólnodostępnych składników w niepowtarzalnej
ProstePesto.plPotrawy z ryb są bardzo popularne w Polsce. Śledź, łosoś i tuńczyk są jednymi z najczęściej spożywanych gatunków ryb. Ze słodkowodnych – sandacz, karp, szczupak czy
ProstePesto.plO tym, że zdrowa dieta nie może się obejść bez codziennej porcji owoców i warzyw, wie każdy z nas. A z jakich względów warto sięgnąć po
ProstePesto.plZaskakujący napój pietruszkowy z dodatkiem soku z cytryny i syropu z cukru trzcinowego. Miałam opory przed skosztowaniem zielonego napoju, ale kiedy już spróbowałam, to całkowicie przepadłam
ProstePesto.pl