Pasta jajeczna to bardzo szybka i prosta do zrobienia pasta. Można ją zrobić wieczorem, aby rano była idealnym smarowidłem na kanapki. Bardzo dobrze sprawdzi się jako farsz np. do jajek wielkanocnych czy kruchych babeczek. Aby pasta jajeczna wyszła idealnie, najważniejszą rzeczą jest odpowiednie ugotowanie jajek na twardo. Można do niej dodać dodatki takie jak: posiekany szczypiorek, startą rzodkiewkę lub żółty ser. Atutem takiej pasty jest to, że można ją dowolnie modyfikować, tworząc nowe kompozycje smako... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl