Pistacjowa Nutella z białą czekoladą. Brzmi rozkosznie i wierz mi że tak smakuje. Aksamitne pralinki Lindt z białą czekoladą rozpuszczone w kąpieli wodnej i wymieszane z
ProstePesto.plLikier morelowy z nutą Amaretto o głębokim, słodkawym smaku. Likier jest gotowy po ponad 5 miesiącach od rozpoczęcia przygotowań. Ale właściwie przygotowuje się sam, leżakując w
ProstePesto.plNie wiem jak wy, ale dla mnie, jedną z moich ulubionych sałatek jest sałatka z pora i szynki. Dlatego też gdy natknąłem się na przepis na
ProstePesto.plMięso mielone wołowo – wieprzowe z dodatkiem czerwonej papryki i zieleniny, uformowane w rulon i nabite na szpikulec. Szaszłyki bałkańskie to urozmaicona wersja tradycyjnych mielonych kotletów
ProstePesto.plNalewka wiśniowa domowej produkcji z aromatyczną, korzenną nutą przypraw. Jedna z najlepszych nalewek na długie jesienne i zimowe wieczory, doskonała na rozgrzanie przełyku i ciała. Smakuje
ProstePesto.plPrzepięknie prezentujące się, urocze tartaletki na ciasteczkowym spodzie bez pieczenia. Ciastka z musem z owoców leśnych, dekoracją z ubitej śmietanki kremówki i świeżych owoców. Prawdziwe jadalne
ProstePesto.plPrzedstawiamy uniwersalny przepis na domowy majonez z różnymi wariancjami. Tylko z żółtkiem lub z całym jajkiem. Z olejem rzepakowym lub oliwą. Z musztardą różnych gatunków, z
ProstePesto.plNalewka jarzębinowa o wciągającym, lekko goryczkowym posmaku. Im dłużej leżakuje, tym nabiera głębi smaku i zyskuje więcej walorów. Owoce jarzębiny warto zbierać już końcem września i
ProstePesto.plSałatka obiadowa z tartych buraków, jabłka i marchewki w zalewie octowej. Tradycyjny przepis na sałatkę z burakami ćwikłowymi do słoików. Bogactwo zdrowia i naturalnych składników. (adsbygoogle
ProstePesto.plDla wszystkich czytelników uwielbiających swojszczyznę i prostotę. Swojski smalec ze skwarkami z boczku i karmelizowaną cebulką. Smalczyk wieprzowy to doskonałe smarowidło do świeżo upieczonego, białego chleba
ProstePesto.plUczciwie przyznajemy – trochę późno piszemy o domowych lodach. Ale nic to nie szkodzi. Lody można jeść przez cały rok. Zwłaszcza domowe i takie odświeżające jak
ProstePesto.plIstnieje wiele sposobów na przygotowanie barszczu ukraińskiego, ale nasz jest wyjątkowy, chociaż nieco pracochłonny, bo na jego przygotowanie potrzeba 4 godziny i 25 minut. Jednak jego
ProstePesto.plNiemożliwie wciągający smak słonej fety, zapieczone w miodzie i figach. Wpływ wysokiej temperatury zapewnia idealną smarowną konsystencję, przypominającą pastę. Feta w nowej odsłonie z pewnością zaskoczy
ProstePesto.plSurówka to surowe warzywa z sosem i przyprawami. Najzdrowsza forma, dzięki której warzywa zachowują najwięcej cennych wartości odżywczych. Surówka Colesław to jedna z najsmaczniejszych surówek obiadowych
ProstePesto.plNajlepszy, mój ulubiony przepis na sos teriyaki. Cząstki pomarańczy dodają głębi smaku, a syrop klonowy pożądanej słodyczy. Pierś kurczaka duszona w sosie japońskim teriyaki przyrządzisz w
ProstePesto.pl