Ogórki konserwowe jest to produkt spożywczy, który otrzymuje się dzięki marynowaniu i wekowaniu ogórków w zalewie, która składa się z wody, octu, cukru i soli kuchennej. Do słoików lub zalewy dodaje się różne przyprawy m. in.: liście laurowe, ziele angielskie, pieprzu, baldachy kopru, nasiona gorczycy czy marchew. Do przyprawiania ogórków kiedyś używano również kopru włoskiego, majeranku i goździków. Ciekawostką jest fakt, że ogórki konserwowe zostały zarejestrowane przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi jako... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl