Nie przepadam za suszonymi figami, które jeszcze do niedawna były jedyną ogólnodostępną formą fig w naszych polskich sklepach. Na szczęście od niedawna, na przestrzeni kilku ostatnich lat, pojawiły się w sklepach świeże pękate owoce figowe. Figi są niezwykle wartościowymi owocami, zarówno pod względem wartości odżywczych jak i uniwersalnych możliwości wykorzystania ich w kuchni. Dzisiaj przygotowałam figi w wersji wytrawnej, na gorąco z piekarnika, z dodatkiem sera owczego długodojrzewającego, miodu i orzechów. Przepis... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl