Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Przepis na : śniadanie

Młode liście rzodkiewki, olej, prażone pestki słonecznika to pyszne trio, które tworzy delikatne pesto. Aby nadać mu lekko kwaskowego posmaku użyłam marynowanych plastrów rzodkiewki. Jeżeli takowej nie posiadacie, możecie dodać odrobinę soku z cytryny lub ulubionego octu. Takie pesto to zdrowe i doskonałe smarowidło do chleba, dodatek do zup czy sosów. Może również być dobrym sosem do mies z grilla.    Składniki: -40 g młodych liści rzodkiewki wraz z łodyżkami -30 g prażonych ziaren słonecznika -100 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.