pasztet - 4150 przepisów (strona:181/277)

Pasztet jarski 136

Jeśli gustujecie w jarskich pasztetach to ręczę Wam, że ten też będzie Wam smakował. Akurat na czasie, bo do jego wykonania użyć trzeba dyni. Jest bardzo smaczny, chociaż moja "nadworna degustatorka" stwierdziła, że z selera jest dużo lepszy. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 164

kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy pełnoziarnisty albo gryczany lub z grochu. Podajmy go z sosem warzywnym. Bacówka proponuje szeroki wybór dań garmażeryjnych i makaronów, przygotowanych z wyselekcjonowanych składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z selera i pieczarek 152

Przepis na idealny pasztet z selera i pieczarek . Czytaj więcej

Biały fartuszek
Sałatka z papryki na zimę 233

mojej zimowej spiżarni.Jest przepyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna. Świetnie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek do obiadu. Ja ją wręcz uwielbiam jeść z  domowym pasztetem . Gorąco polecam jej zrobienie. Składniki : 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg papryki zielonej 0,5 kg papryki pomarańczowej  0,5 kg papryki żółtej 1 kg cebuli Zalewa

Gosia gotuje
Pasztet z pestek dyni i soczewicy 111

Jesteś tym co jesz"  słyszę  w prasie, radiu, telewizji. Dlatego to przygotowałam pasztet z pestek dyni i czerwonej soczewicy. Do tego  suszone pomidory i odrobina chrzanu. Wysłuchałam wykładu w sieci na temat pestek dyni i soczewicy. Pomidory wykazują właściwości przeciwutleniające, a właściwie likopen  w nich zawarty.  Ważne, by spożywane przez nas pokarmy wzmacniały zarówno ciało

AZgotuj!
Konfitura z fig (dżem figowy) 254

dłuższego czasu miałam ochotę na hummus - smarowidło z ku... Syrop z pigwy + nalewka Syrop z pigwy to smak mojego dzieciństwa. Jako dziecko codzi... Sos żurawinowy do mięs i pasztetów Sos żurawinowy jest wprost stworzony do wszelkich mięs, pasz... Post Konfitura z fig (dżem figowy) pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pasztet z cukinii 268

Sama nie wiem czy nazwać to pasztetem z cukinii czy babka z cukinii? Nie wiem bo za równo na zimno jak i na ciepło jest obłędna, a na drugi dzień przygotowałam ją w wersji podsmażanej na maśle na chrupko i też zrobiła furorę. Także wersja podania jest dowolna i sądzę, że Wam posmakuje.  Porcja na duża blachę keksową Składniki

Niezły Młynek
Domowe sposoby na przeziębienie i wzmocnienie odporności 132

Oprócz dodawania go do mleka podczas infekcji czy przeziębienia, warto jeść go profilaktycznie. Świetnie smakuje pokrojony w cienkie plasterki i dodawany do kanapek na przykład z wędlina czy z pasztetem. Polecam Wam także prostą sałatkę ziemniaczaną z czosnkiem . Woda z miodem i imbirem Imbir oskrobać ze skórki, posiekać drobno lub zetrzeć na jarzynowej tarce. 1/2 łyżeczki dodać do ciepłej wody

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta kanapkowa z wątróbki po wenecku 150

Fegatini alla Veneziana, czyli wątróbka po wenecku, to pyszna i delikatna pasta kanapkowa z wątróbki i sardynek, podawana z oliwkami. W smaku przypomina pasztet i taką też ma strukturę. SKŁADNIKI 500 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka (115 g) sardynek w oliwie z oliwek 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki sól, świeżo

Passions hobbies life
Pieprz 177

duszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania

Pomysłowa kuchnia
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 605

zdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona suszona. Schab pieczony z boczkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukinia marynowana z papryką w marynacie curry 164

mnie na działce jej nie brakuje. Polecam zatem jej zrobienie na zimę. Ja najbardziej ją lubię w wersji słodko-kwaśnej. Idealnie się sprawdza na kanapkach z domowym pasztetem czy jako sałatka do obiadu. Składniki  na 4 słoiki: 3 małe cukinie 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 4 niedużę gałązki kopru Marynata: 2 szklanki wody  1 szklanka octu

Gosia gotuje
O kurcze pieczone 2 ! "Rosół z pieczonej kury." Wywar. Bulion z pieczonego kurczaka. 118

około godziny. 7. Dopraw sosem sojowym i w miarę potrzeby solą i pieprzem 8. Gotowy wywar przecedź przez sito lub gazę. Kości wyrzuć. Warzywa dodaj do talerzy, zrób sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników do zjedzenia rosołu z pieczonego kurczaka

U Fiolki
Leczo z cukinią i białą fasolą 201

minerały takie jak: fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, wit. A, B. PP. Smakuje wybornie, jest delikatna i wspaniale komponuje się nie tylko w takich warzywnych daniach, także w pasztetach, ciastach, sałatkach. Na pewno urozmaici każde danie. W składzie tylko niezbędne potrzebne składniki. Taką fasolę możecie kupić w Żabce, Lewiatanie, Groszku, Livio. Polecam produkty Jamar i bawełnianą torbę - idealną na zakupy

Zasmakuj Kuchni
Ciecierzyca duszona z warzywami 134

Przeprowadzka do mieszkania z nieczynnym piekarnikiem rozleniwiła mnie w kuchni już totalnie. Tęsknię za wege pasztetami do śniadania, za tartami i aromatycznymi krajankami. Ale.. słoneczna pogoda napełniła mnie ostatnio energią i zapałem do.. dań jednogarnkowych i przeprosin z zupami :-) Składniki -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -ok 250g szpinaku -1 bulwa kopru włoskiego -400g ciecierzycy z puszki

Zielona Kuchnia