pasztet - 4176 przepisów (strona:181/279)

Jesienne menu w VIVIAN 131

strach, tak jak u mnie, to możecie znaleźć tu ciszę i spokój oraz ukojenie w dobrej kuchni. Zapowiedź jesiennego menu. Przekąski: ser łomnicki / konfitury z rokitnika i dereni / pasztet z wątróbki drobiowej z czarnym bzem / pieczywo: gryczane, kukurydziane, foccacia, brioszka.  Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper / chrzan / olej lniany. Przystawka: jeleń / kurki / borowik / pietruszka / nasturcja

Food Square
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie 156

pierogi pojawiły się pierogi ruskie, knedle ze śliwkami i paszteciki z mięsem i orzechami piniowymi. Do Zakąsek trafiły śledzie z oliwą i cynamonem, gryczane bliny z kawiorem z bakłażana, pasztet ze śliwkami i liście pokrzywy w cieście piwnym. Spośród Ciast i deserów nie sposób nie wymienić szarlotki z bezą czy mazurka z solonym karmelem i pekanami. Za to highlightem Koktajli

GRUBY WAŁEK
Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka! 267

mnie w domu co niedzielę musi być rosół-i co tydzień  próbuję jakoś wykorzystać mięsko ,czasem robię potrawkę ,innym razem galaretkę czy pastę na chlebek-tym razem zrobiłam pasztet-znalazłam go w grupie kulinarnej i oczywiście troszkę zmieniłam i wyszedł pyszny...wilgotny,delikatnie kremowy,ale za razem bardzo dobrze się kroi Polecam gorąco mniam... Składniki: ok 1 kg mięsa

Swojskie jedzonko
Kalabria – przewodnik kulinarny 163

klasykami.   Jeśli robicie sobie listę potraw, które koniecznie trzeba zjeść w czasie podróży do Kalabrii to nie może na niej zabraknąć: ‘Nduja To coś pomiędzy pikantną kiełbasą a pasztetem. W Kalabrii jest mnóstwo dobrych wędlin i kiełbas na czele ze słynną sorpressatą, ale nie da się wyjechać z Kalabrii bez spróbowania ‘ndui, bo jest to częsty dodatek do pizzy

Ugotowane pozamiatane
Galaretki z kurczaka - pomysł na wykorzystanie resztek rosołowych 246

jest to idealna dietetyczna przekąska na słono, ponieważ w swoim składzie nie zawiera kalorycznych składników. Jeżeli szukacie jeszcze innych przepisów na wykorzystanie resztek rosołowych to zachęcam do przygotowania pasztetu lub naleśników . Składniki na 7-8 małych szklanek (200 ml): 1 l odcedzonego rosołu   1/4 szklanki wrzącej wody  6 płaskich łyżeczek żelatyny 1 ugotowana pierś z kurczaka

Ugotować
Pasztet z grzybami 136

Pasztet wege - warzywny z kaszą. Jako przekąska, ale i jako dodatek do dania głównego. Składniki: 2 saszetki kaszy gryczanej, 2 3/4 szklanki gotowanych pokrojonych grzybów - podgrzybki, 1/4 suchej ciecierzycy, 2 małe marchewki, mała cebula, pietruszka, łyżka posiekanego koperku, łyżka masła, jajko, 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku, 3/4 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy (najlepiej całą

Lena Gotuje
Pierogi z soczewicą i cieciorką 138

zarania dziejów. Soczewica obfituje w białko, kwas foliowy, żelazo i wapń. Jest niskokaloryczna i bardzo sycąca. Stanowi wyśmienite wypełnienie pierogów. Możesz ją dodawać do zup, sałatek, makaronów i pasztetów. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym i przyprawami. Nie wymaga gotowania. Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw, zwłaszcza sałatek i dań

Sama słodycz i szczypta chili
Jesienny chleb z dynią i figami. 142

temu ma również uroczy kolor. Miękisz chleba jest dosyć wilgotny i słodkawy za sprawą suszonych fig. Jesienny chleb z dynią i figami doskonale smakuje z serami i pastami lub pasztetami warzywnymi. Składniki: 100 g utartej dyni lub puree z dyni 50 g zakwasu, płynnego 50 g mąki razowej z pełnego przemiału ( pszennej, orkiszowej lub żytniej) 400 g mąki pszennej typu

Codziennik Kuchenny
Sałatka z rukolą i oliwkami 215

przepisu. Sałatka z rukolą i oliwkami to błyskawiczna propozycja, którą możemy przygotować zawsze i na każda okazję. Świetnie będzie pasować praktycznie do każdego dania. My podaliśmy ją do warzywnego pasztetu, ale o tym już niedługo w kolejnym wpisie… tak więc zapraszam do śledzenia naszego bloga. Sałatka z rukolą i oliwkami – składniki (na ok. 2 porcje) spora garść rukoli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet jaglany z warzywami 194

Przepis na wegetariański pasztet pieczony z kaszy jaglanej oraz kilku warzyw. Jego ogromną zaletą jest prostota i szybkie tempo przygotowania, ponieważ nie trzeba mielić składników. Polecam go także dla osób na diecie bezglutenowej :-) Czas przygotowywania:  20 minut Czas pieczenia: 50 minut w temp. 180 stopni Ilość porcji:  3 małe foremki

AniaGotuje.pl
Pasztet jarski 141

Jeśli gustujecie w jarskich pasztetach to ręczę Wam, że ten też będzie Wam smakował. Akurat na czasie, bo do jego wykonania użyć trzeba dyni. Jest bardzo smaczny, chociaż moja "nadworna degustatorka" stwierdziła, że z selera jest dużo lepszy. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 173

kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy pełnoziarnisty albo gryczany lub z grochu. Podajmy go z sosem warzywnym. Bacówka proponuje szeroki wybór dań garmażeryjnych i makaronów, przygotowanych z wyselekcjonowanych składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z selera i pieczarek 158

Przepis na idealny pasztet z selera i pieczarek . Czytaj więcej

Biały fartuszek
Sałatka z papryki na zimę 237

mojej zimowej spiżarni.Jest przepyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna. Świetnie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek do obiadu. Ja ją wręcz uwielbiam jeść z  domowym pasztetem . Gorąco polecam jej zrobienie. Składniki : 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg papryki zielonej 0,5 kg papryki pomarańczowej  0,5 kg papryki żółtej 1 kg cebuli Zalewa

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania