Przepisy na święta: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Przepisy na święta: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Przepisy na święta: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Ten pieczony kurczak nadziewany wątróbką to prawdziwy król drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, natomiast dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Zachwycicie się nim podczas świątecznego obiadu! Czas: 3 godziny (w tym 1 h przygotowania i 2 h pieczenia) Szacowana cena z podanej ilości składników: 36 zł Poziom trudności: średni Sprzęt: maszynka do mielenia mięsa Składniki: Kurczak 1,5-1,6 kg 1 łyżka tymianku 2 ząbki czosnku Sól – 2 łyżki Pieprz 1 łyżka N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, kurczak pieczony, tarta, bułki, sosy, ziemniaki, mięso, obiad, mięso mielone, pasztet, mielone, świąteczne przepisy, pieczone ziemniaki, sos do kurczaka, pałki kurczaka, pomysł na obiad, ziemniaki na obiad, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, jajka z farszem, pieczone ziemniaki z czosnkiem, jajka nadziewane, jajka na święta

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.