Jesteś tym co jesz" słyszę w prasie, radiu, telewizji. Dlatego to przygotowałam pasztet z pestek dyni i czerwonej soczewicy. Do tego suszone pomidory i odrobina chrzanu. Wysłuchałam wykładu w sieci na temat pestek dyni i soczewicy. Pomidory wykazują właściwości przeciwutleniające, a właściwie likopen w nich zawarty. Ważne, by spożywane przez nas pokarmy wzmacniały zarówno ciało
AZgotuj!dłuższego czasu miałam ochotę na hummus - smarowidło z ku... Syrop z pigwy + nalewka Syrop z pigwy to smak mojego dzieciństwa. Jako dziecko codzi... Sos żurawinowy do mięs i pasztetów Sos żurawinowy jest wprost stworzony do wszelkich mięs, pasz... Post Konfitura z fig (dżem figowy) pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuSama nie wiem czy nazwać to pasztetem z cukinii czy babka z cukinii? Nie wiem bo za równo na zimno jak i na ciepło jest obłędna, a na drugi dzień przygotowałam ją w wersji podsmażanej na maśle na chrupko i też zrobiła furorę. Także wersja podania jest dowolna i sądzę, że Wam posmakuje. Porcja na duża blachę keksową Składniki
Niezły MłynekOprócz dodawania go do mleka podczas infekcji czy przeziębienia, warto jeść go profilaktycznie. Świetnie smakuje pokrojony w cienkie plasterki i dodawany do kanapek na przykład z wędlina czy z pasztetem. Polecam Wam także prostą sałatkę ziemniaczaną z czosnkiem . Woda z miodem i imbirem Imbir oskrobać ze skórki, posiekać drobno lub zetrzeć na jarzynowej tarce. 1/2 łyżeczki dodać do ciepłej wody
Codzienna kuchnia niecodziennaFegatini alla Veneziana, czyli wątróbka po wenecku, to pyszna i delikatna pasta kanapkowa z wątróbki i sardynek, podawana z oliwkami. W smaku przypomina pasztet i taką też ma strukturę. SKŁADNIKI 500 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka (115 g) sardynek w oliwie z oliwek 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki sól, świeżo
Passions hobbies lifeduszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania
Pomysłowa kuchniazdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona suszona. Schab pieczony z boczkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmnie na działce jej nie brakuje. Polecam zatem jej zrobienie na zimę. Ja najbardziej ją lubię w wersji słodko-kwaśnej. Idealnie się sprawdza na kanapkach z domowym pasztetem czy jako sałatka do obiadu. Składniki na 4 słoiki: 3 małe cukinie 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 4 niedużę gałązki kopru Marynata: 2 szklanki wody 1 szklanka octu
Gosia gotujeokoło godziny. 7. Dopraw sosem sojowym i w miarę potrzeby solą i pieprzem 8. Gotowy wywar przecedź przez sito lub gazę. Kości wyrzuć. Warzywa dodaj do talerzy, zrób sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników do zjedzenia rosołu z pieczonego kurczaka
U Fiolkiminerały takie jak: fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, wit. A, B. PP. Smakuje wybornie, jest delikatna i wspaniale komponuje się nie tylko w takich warzywnych daniach, także w pasztetach, ciastach, sałatkach. Na pewno urozmaici każde danie. W składzie tylko niezbędne potrzebne składniki. Taką fasolę możecie kupić w Żabce, Lewiatanie, Groszku, Livio. Polecam produkty Jamar i bawełnianą torbę - idealną na zakupy
Zasmakuj KuchniPrzeprowadzka do mieszkania z nieczynnym piekarnikiem rozleniwiła mnie w kuchni już totalnie. Tęsknię za wege pasztetami do śniadania, za tartami i aromatycznymi krajankami. Ale.. słoneczna pogoda napełniła mnie ostatnio energią i zapałem do.. dań jednogarnkowych i przeprosin z zupami :-) Składniki -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -ok 250g szpinaku -1 bulwa kopru włoskiego -400g ciecierzycy z puszki
Zielona KuchniaDobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych wędlin, pasztetów, czy serów żółtych. Dają też szerokie pole manewru, możemy je przygotować z wszystkiego. Dzisiejszy przepis to chyba raczej żadna nowość, a raczej dla przypomnienia receptura naszych mam i babć:) Składniki: 250g chudego twarogu
Kuchnia Pełna Pasjisię nowych połączeń, odkrywam zakryte. Eksperymentowanie w kuchni zawsze mnie pociągało, dlatego teraz z chęcią wykorzystuje znane produkty w inny niż dotychczas sposób. Było już ciasto z kaszy, klopsiki, pasztety itp. Dziś kasza stała się podstawą kopytek. Zachęcam i Was do eksperymentów oraz do wypróbowania tego przepisu. Rodzina orzekła, że kopytka wypadły znakomicie i już domaga się kolejnych
Przysmaki Karolkismiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Belgowie kochają kanapki , a w nich pikle i inne dodatki , takie jak pasztety , sosy majonezowe , pieczenie itp . Te pikle ,są naprawdę doskonałe , choć narodową potrawą z całą pewnością nie są , jest to raczej lokalny wyrób , a dokładniej patent turka , który prowadzi kebabownię , jakich wiele
Ogrodnik w podróżywiem jak określić ten deser, ponieważ ma konsystencję charakterystyczną dla pasztetu ;) Ze względu na kształt możemy chyba założyć, że jest to jakaś forma ciasta. Już dawno temu odkryłam, że kalafior w połączeniu z daktylami daje fajny efekt smakowy. Tutaj - klik - przepis na koktajl. Przed zrobieniem zdjęcia, zapomniałam o czekoladowej polewie, ale później znalazła się na miejscu - to istotny element przepisu
Kasia Sarna