pasztet - 4150 przepisów (strona:184/277)

“W słoiku” – recenzja 141

rytuału. Kasia Marciniewicz, czyli chillibite.pl, dzieli się sprawdzonymi przepisami prosto ze swojego kredensu. Znajdziemy w nim pomysły na konfitury, kiszonki, granolę, pesto, dressingi do sałatek, suszone owoce, nalewki czy pasztety.   Które przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki

Ugotowane pozamiatane
Surówka z marchewki 136

włoskich, również wcześniej uprażonych na suchej patelni. Jeśli natomiast masz lenia, to surówka bez garnishu również obleci. Inne przepisy, w których znajdziesz marchewkę: Zupa krem z marchewki Zupa orzechowa Pasztet z ciecierzycy Klopsiki warzywne Zupa miso z tofu Chakalaka Artykuł Surówka z marchewki pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Pasztet z soczewicy 167

Wegetariańska wersja pasztetu z czerwonej soczewicy. Idealny smak i konsystencja z doskonałego przepisu pani Agnieszki Kręglickiej. Składniki: szklanka soczewicy czerwonej 3 jajka 3 średnie marchewki 3 ząbki czosnku cebula łyżka koncentratu pomidorowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki oleju kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy papryka słodka, kurkuma, kumin - po 1/2 łyżeczki szczypta chilli sól, pieprz Soczewicę przepłukać na sicie, wsypać

wyzwania kuchenne
pasztet z mięsa rosołowego 122

Dzisiaj przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet. Składniki: - 0,5kg mięsa z rosołu - 1 duża czerstwa bułka zwykła  - 3 jajka - pieprz, sól - mała cebula - gałka muszkatołowa, imbir do smaku - 100g masła Wykonanie: Zmielić mięso przez maszynkę dwa razy, namoczyć bułkę w zimnym rosole, a jak nie ma to w zimnym mleku, osączyć i przepuścić przez maszynkę

Tanio szybko zdrowo
Tofu ze szparagami i pieczarkami i "Leśna Polana" 171

prostu "miękkim tofu ze szparagami i pieczarkami", a nie "tofucznicą". Wtedy weganie nie szukali na siłę zamienników jedzenia pochodzenia zwierzęcego i nie nadawali swoim daniom nazw sprzecznych z logiką (pasztet wegański, bigos wegański, smalec wegański, sernik wegański itp.), lecz jedli to, co było dostępne dla kuchni roślinnej. Gdy kilkanaście lat temu na kulinarnym kanale pojawił się program prowadzony przez parę

Weekendy w domu i ogrodzie
Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. 502

nazbiera się większa ilość jest jak znalazł. Takie mięsa wystarczy zmielić i mamy doskonały... już dobrze doprawiony farsz do pasztecików czy pierogów. Czasem też po prostu piekę z nich pasztet. Polecam :) Składniki Ciasto - 0,5 kg mąki - 5 dag świeżych drożdży - 20 dag ( kostka ) margaryny - 180 ml kwaśnej śmietany z kubeczka 12 lub 18% - 2 jajka Farsz ( przykładowy

Kuchnia z widokiem na ogród
“Retrowarzywa” – recenzja 128

książki? Na pewno przetestuję tartę z botwiny i koziego sera, pizzę z buraczanym pesto i kaszanką, makaron z jeżynami i kurkami, kompot z rabarbaru i truskawek z zielonym pieprzem, pasztet z musem z rabarbaru, śledzia z rabarbarem lub ze skorzonerą, pieczoną skorzonerę z boczkiem, chłodnik z jarmużem, raviolo z pasternakiem i płynnym żółtkiem, oraz pasternak pieczony z gruszkami i figami

Ugotowane pozamiatane
Koktajl na soku z kiszonych ogórków, z gotowanym mięsem, rzodkiewką i jabłkiem 138

także można go wykorzystać :) u nas z reguły to mięso jest od razu zjadane, a jeśli nie i jest go wystarczająco dużo to robię potrawkę do drugiego dania. Czasem pasztet (w tym celu to i mrożę, by zebrać większą ilość). A tym razem zostało go tak śmiesznie mało, że posłużył mi za inspirację na pożywny napój, który dodatkowo można jeszcze

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z tuńczykiem 112

Jestem zachwycona fasolką mung. Te drobne ziarenka dają nam wiele możliwości do wykorzystania. Można je gotować w zupach, dodawać do pasztetów, sałatek, chili, robić pyszne puree. Ja dziś wykorzystałam ją do sałatki. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Przekąska – kaszka z mleczkiem! 160

gramaturę i fajny smak. Nie zawiera żelatyny ani barwników i standardowo jest bez substancji konserwujących. Czy ma cukier? Jasne, że ma, wszystko ma cukier, nawet ryby w puszkach i pasztety, których nie jadam.  Maltodekstryna też jest obecna,ale ona jest wszędzie,np.w produktach takich jak -żywność dla niemowląt produkty w proszku (w tym napoje) oraz przyprawy słodycze, karmelki sosy

Z Kuchni Do Kuchni
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 166

suszonymi owocami i pistacjami jagnięcinę po neapolitańsku z zielonym groszkiem duszony ogon wołowy alla vaccinara smażone placuszki z ryżu po florencku Wszystkie dania wyszły nam przepyszne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasztety i terriny, więc terrina z wątróbką cielęcą podana z ciepłą chrupiącą bagietką to był strzał w dziesiątkę.  Zagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu

Kulinarne przygody Gatity
pasztet pieczarkowo - jajeczny 147

Taki pasztet to świetna alternatywa dla jego mięsnego odpowiednika. Znacznie lżejszy, bardzo smaczny. Najlepszy z kromką świeżego chleba i posiekanym szczypiorkiem. składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj 2 jaja surowe 400 g pieczarek pęczek młodej cebuli ze szczypiorem młoda cukinia 200 g żółtego sera 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Cebulę

6niebo
SAŁATKA ŚLEDZIOWA W ZIEMNIAKACH 144

radości, spokoju, odprężenia. Przy suto zastawionym stole spotkamy się z bliskimi, zapomnimy na moment o problemach dnia codziennego, odpoczniemy od polityki i wiadomości napływających ze świata. Baby, mazurki, sernika, pasztety, pieczyste, no i rybka. Śledzik być musi. U mnie w wersji sałatkowej, podany w wydrążonych ziemniakach. Palce lizać! Ten od  SEKO  jak dla mnie jest numerem jeden, świetnie

Z Majeczką w kuchni