pasztet - 4176 przepisów (strona:192/279)

Chutney z ananasa i chili 179

rozgrzewającego imbiru i aromatycznego tymianku. W smaku ten chutney jest mixem trzech smaków: jest słodki, trochę kwaśny, z odrobiną pikanterii. Sos jest świetnym dodatkiem do pieczonych mięs, czy pasztetów, a dla amatorów takich dodatków polecam mój przepis na chutney z porzeczek . Jeśli ktoś nie lub miazgowatej formy tego sosu to polecam bardzo drobno posiekać ananasa, zamiast go miksować na puree

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Knedle z mięsem 132

niż knedle ze śliwkami, ale równie smaczne (jeśli nie jedliście, koniecznie musicie to nadrobić). Najlepsze nadzienie otrzymacie z mięsa, na którym gotował się rosół lub które było przeznaczone na pasztet, albowiem długo gotujące się mięsiwo w towarzystwie warzyw ma zdecydowanie najlepszy smak :) Ja użyłam 3 rodzajów mięsa, ale równie dobrze możecie zrobić farsz np. tylko z kurczaka i wołowiny

MyCookBook.pl
Garnek kamienny - zdrowe i beztłuszczowe gotowanie :) 245

nieprzywierającą kamienną powłoką stosuje się zaledwie kroplę oleju dania, w których produkt ma zdolności do przywierania do powierzchni, czyli jajka, ryby, wszelkie potrawy smażone potrawy z piekarnika - pasztety, ciasta, zapiekanki tradycyjne posiłki, które powinny być przyrządzane na prawdziwym kamieniu  Nieprzywierająca powłoka bez dodatku związków PFOA Garnek kamienny Stone Legend wyposażono w nieprzywierającą kamienną powłokę, do powstania której nie użyto

Zdrowie na języku :P
Kartoflanka a la Parmentier 148

roku opublikował książkę pt."Badania chemiczne ziemniaków". Opisał w niej wartości odżywcze i walory smakowe tego warzywa. Udowodnił, że znakomicie nadają się do przyrządzania omletów, tortów, sufletów, pasztetów i innych potraw. Mimo wielu trudności udało mu się rozpowszechnić uprawę ziemniaków we Francji. Dziś nie ma chyba Francuza, który by nie słyszał o tym człowieku, a w światowej kuchni wiele

Kulinarne przemyslenia
HAUL ZAKUPOWY - Evergreen + inne 121

spróbowanie wreszcie wegańskiej białej czekolady. Niestety w Evergreenie akurat jej nie było, ale na szczęście udało mi się ją kupić w pobliskim Piotrze i Pawle.  W Auchan znalazłam pasztety pomidorowe, które były sporo przecenione. Zamiast prawie 4 zł jedno opakowanie kosztowało 1.89 zł. Razem z moim chłopakiem bardzo je lubimy, dlatego wzieliśmy 12 sztuk.   Na dziale z kuchnią

wegujemy
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna? 143

jadał tak dobrze, jak my podczas wizyty — tego nie wiem .   Ale   z pewnością warto restaurację odwiedzić i spróbować lokalnych dań. Zajawka poniżej! Uczta na Zamku w Mosznej: pasztet wieprzowy z konfiturą dyniową i żurawinową oraz polędwica wieprzowa w sosie cebulowym z pieczonymi ziemniakami. Zamek w Mosznej o świcie. Zamek w Mosznej o świcie. Zamek w Mosznej o świcie

Food Square
Żytnio-orkiszowy chleb na zakwasie 189

jeszcze ok 1h.  Po tym czasie, wyłączyć piekarnik, nie otwierać go, pozostawić chleb w środku przez 15 minut, a następnie wyjąć i studzić na kratce Smacznego :) Zjadałam z pasztetem warzywno-jaglanym (przepis tutaj) . Pychota

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotlety z grochu ze szpinakiem 181

przygotowania pasztetu z grochu od razu namoczyłam więcej strączków z myślą o przygotowaniu kotlecików z grochu. To był bardzo dobry pomysł. Kotleciki są nie tylko zdrowe, ale syte, bardzo pożywne, niezwykle delikatne i super smaczne. By nie były nudne, podkolorowałam kotleciki dodatkiem szpinaku. Podane z surówką z czerwonej kapusty stanowią smaczny, zdrowy posiłek nie tylko dla wegetarian. Mój mięsożerca poprosił

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orzechowe bochenki - wegańskie, zdrowe, pyszne :) 149

głównej mierze orzechy, choć tworzą one tak wspaniałą całość wraz z pozostałymi składnikami, że napisanie wyłącznie "pieczony orzech" jakoś mi tu nie pasuje :D Bardziej ten produkt obrazuje nazwa "pasztet orzechowy" lub "orzechowy bochenek" i tą drugą postanowiłam zamieścić w tytule. A Wy jakbyście je nazwali? :)  Poniżej znajdziecie recenzję dwóch orzechowych bochenków marki Artisan Grains . Są mega pyszne

Zdrowie na języku :P
"RYBNE" KOTLECIKI Z TOFU 164

Wegetariańskie kotlety i pasztety często przyjmują mięsne nazwy, jednak ich smak przeważnie nie ma nic wspólnego z mięsem - jedynie wizualnie je imitują. Z tymi kotlecikami jest inaczej, ponieważ dzięki dodatkowi nori, naprawdę mają aromat ryby. Do tego nie mają ości, więc jest to taka "ryba" idealna ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 108

domu wszyscy bardzo doceniamy kaszę jaglaną. Przyrządzamy z niej naleśniki, jest dodatkiem do zup i składnikiem pasztetów. Dzisiaj łączymy ją z fasolą i warzywami, by wyczarować przepyszne babeczki. Jagódka nazwała je ciasteczkami, jadła jeszcze gorące. Smak wygrał z bólem poparzonych paluszków. :-) Składniki na 12 babeczek:  3 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (1 1/2 suchej kaszy), 4 szklanki ugotowanej fasoli

Jeść, by żyć w zdrowiu
CUKINIA ZAPIEKANA Z KASZĄ JAGLANĄ 84

Ciebie ratunkiem. To danie nie wymaga dużego nakładu pracy, czasu i pieniędzy. Można je nazwać potrawą dla leniuchów lub zapracowanych. Mimo prostoty wykonania, smakuje nie gorzej niż pracochłonne trzydziestoskładnikowe pasztety, zapiekanki, itp. Do wykonania potrzebujesz kilku składników, sprawnego piekarnika i pustego żołądka. A jakie jest Twoje kryzysowe danie? Składniki na 4 porcje: 2 cukinie, pół szklanki suchej kaszy jaglanej

Jeść, by żyć w zdrowiu
PASZTET SOCZEWICOWO - WARZYWNY (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY, BEZ TŁUSZCZU) 87

Syty, zdrowy, bardzo smaczny, aromatyczny - taki jest mój pasztet. Baza z soczewicy i kaszy jaglanej nadaje sytości, warzywa i zioła tworzą niebanalny smak i aromat. Czasem warto spędzić kilka minut więcej w kuchni, by stworzyć coś na prawdę oryginalnego. To "coś"  pięknie się prezentuje, cudownie pachnie i wyśmienicie smakuje. Zresztą, oceńcie sami! Składniki na keksówkę o wymiarach

Jeść, by żyć w zdrowiu
PYSZNY PASZTET Z CIECIERZYCY (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY) 136

Pasztety przygotowuję zwykle w większej ilości, by mieć obiad na dwa dni. Tym razem nie uchował się na następny dzień. Był zbyt pyszny, smakował tak, że każdy zjadł dokładkę (w tym moja przyjaciółka, która nie jest weganką). Poza smakiem, jego atutem jest szybkość i prostota wykonania. Polecam na obiad, kolację, przekąskę na imprezę, itp. Oto i on - król dzisiejszego dnia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Gęsina na Świętego Marcina 133

Kilka dni temu byłam w Polsce i zauważyłam, że faktycznie można kupić gęś bez problemu. Mówiąc szczerze nigdy jeszcze nie przyrządzałam gęsi ale jadłam gęś z jabłkami i gęsi pasztet. Wiem, że mięso jest delikatne o przyjemnym aromacie. To również jedno z najzdrowszych mięsiw. Mięso zawiera sporą ilość tłuszczu. Gęsi tłuszcz ponoć jest najlepszy na przeziębienie. Zdecydowanie gęś wygrywa

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania