pasztet drobiowy - 689 przepisów (strona:40/46)

Kotlety z wątróbki wieprzowej 159

Wątróbkę jadamy z Piotrem bardzo chętnie, zresztą tak jak inne podroby, ale wiemy że są osoby, której jej nie tkną, tak jak moje dziecko, który wręcz jej nienawidzi, natomiast pasztet uwielbia. Kotlety z wątróbki wieprzowej to jeden z pomysłów na jej wykorzystanie i polubienie. Ostatnio bardzo podobnie przygotowałam kotlety siekane z karkówki wieprzowej. Wątróbkowe kotleciki są chrupiące i bardzo smaczne(...)można ją przemycić w dziecięcej diecie. Polecam też inne nasze przepisy z wątróbką: – wieprzowa wątróbka w sosie z majerankiem – wątróbka pieczona z jabłkami i śliwkami – Wątróbka drobiowa w sosie chili – Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami – Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać – Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich – Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
No to klops 109

może jakoś to będzie. Tymczasem przedstawiam Klopsa - miał być już dawno, ale wcześniejszy został pożarty zanim zdążyłam zrobić zdjęcie ;-) Klops KLOPS 500 g mięsa wieprzowego 500 g mięsa drobiowego 2 średnie cebule 5 jaj 1 sucha kajzerka 3 łyżki bułki tartej 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku z dymki 2 łyżki oleju sól pieprz 4 jaja gotujemy na twardo(...)łyżkach oleju - dodajemy do mięsa. Zioła myjemy, osuszamy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formę do pasztetu wykładamy papierem. Jaja ugotowane na twardo obieramy. Na spód i brzegi formy wykładamy część mięsa, następnie układamy obrane jaja i pozostałą część mięsa. Wierzch wyrównujemy i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy

peggiwkuchni
Domowy pasztet 141

Składniki: 1 kg mięsa (łopatka, karkówka) 25 dag wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka 2 plastry gotowanego tłustego boczku 2 cebule 2 papryki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania formy sól, pieprz, słodka papryka zioła prowansalskie Wykonanie: Wątróbkę sparzamy wrzątkiem. Mięso razem z warzywami (marchewka i pietruszką) dotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę do mielenia(...)paprykę. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami. Całość dokładnie wyrabiamy. Można podlać odrobiną wywaru, którą mamy z gotowania mięsa, dzięki temu pasztet będzie bardziej wilgotny. Formę do pieczenia posypujemy bułką tartą i przekładamy pasztet do formy. Na wierzch posypać odrobiną bułki tartej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy przez

Olga Piecze i Gotuje
Pasztetowa ze słoika 236

Dzisiaj polecam przepis na pyszną pasztetową ze słoika. Przepis ten przygotowałam już jakiś czas temu, dzisiaj znalazłam zdjęcie i postanowiłam koniecznie się nim z Wami podzielić

Tradycyjna kuchnia Kasi
Paszteciki z mięsem 147

pół szklanki kwaśnej śmietany 12% lub 18 % 1 jajko 1 żółtko 3/4 łyżeczki soli  3/4 łyżeczki cukru Farsz: około 500 g ugotowanego mięsa z rosołu * ( wołowego, wieprzowego lub drobiowego albo mieszanki tych mięs ) + kilka łyżek rosołu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki majeranek gałka muszkatołowa sól i pieprz Wykonanie: Farsz: Cebulę(...)kilka łyżek rosołu i wyrobić dokładnie całość. W razie potrzeby dolać jeszcze trochę rosołu; chodzi o to aby farsz  nie był suchy, ma tworzyć zwarta masę ( jak na pasztet ). Farsz skosztować i ewentualnie jeszcze doprawić. * Mięso, jakiego użyłam do farszu, to jedna duża ćwiartka z kurczaka i kawałek łopatki wieprzowej. Oba rodzaje mięs ugotowałam jak zwykły rosół

Opowieści z piekarnika
Pasztet do słoików z szynką 157

czasami jadałem. Nie wiem co w nim było, nie wiem dlaczego smakował inaczej, ale po prostu był pyszny. I nie wiem jak to możliwe, ale teraz, gdy spróbowałem ten pasztet to przypomniał mi się Osielec, kamieniołomy, na które mogłem patrzeć godzinami i ten dawno już zapomniany smak... A wszystko to za sprawą Dobrej Kiełbasy . Bo to właśnie we współpracy(...)domu przygotowywać wszelakiej maści mięsiwa to tutaj znajdziecie wszystko co trzeba. Składniki na 1 duży lub 2 małe słoiki 300 g szynki 190 g tłustego boczku 50 g wątróbki drobiowej 50 g kaszy manny 300 ml wody 1 cebula 1-2 liście laurowe ziele angielskie 18 g mieszanki przypraw "Smarowidło domowe" od Dobrej Kiełbasy Szynkę i boczek pokroić na kawałki

Marder&Marder Manufacture
Zupa szczawiowa - klasyka kuchni polskiej 128

Zupa szczawiowa - wiosenny przysmak kuchni polskiej Zupa szczawiowa to polski przysmak, który ze świeżego szczawiu można przygotować tylko wiosną! Wtedy listki mają najwięcej kwaśnego smaku, są

Korniszonki
Polędwica z dorsza z ratatouille 227

Nie wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieprz 183

Pieprz cayenne Pieprz czarny Pieprz zielony Zupy zupy czyste i jasne zupy podprawiane zupa rybna, mięsna, zupy kremowe i chińskie bulion (całe ziarnka), ciemna zupy pomidorowa i kremowa zupa drobiowa Sosy jasne sosy jasne sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidor(...)duszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania

Pomysłowa kuchnia
Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa 42

Pasta z wątróbki to bardzo prosty przepis na wyjątkowo smaczne i dość tanie smarowidło na kanapki. Smakuje podobnie jak domowy pasztet, ale zasmakuje wam oczywiście tylko w przypadku, kiedy lubicie wątróbkę. Jej specyficzny smak jednak nie wszyscy akceptują, więc takie osoby raczej nie zagustują w tym przysmaku. Pastę robi się w około 25 minut. Wystarczy tylko usmażyć wątróbkę z cebulą(...)całość posypać szczypiorkiem, kiełkami lub posiekaną drobno cebulką. Pyszny posiłek mamy gotowy. Świetnie sprawdzi się na kolację czy śniadanie.   Składniki na pastę z wątróbki: 250 g wątróbki drobiowej duża cebula łyżka suszonej żurawiny łyżka serka śmietankowego np. philadelphia lub kanapkowy sól, pieprz, papryka ostra   Przygotowanie Żurawinę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy przynajmniej na 15 minut. Wątróbki płuczemy, osuszamy

e-PrzepisyKulinarne
pasztet drobiowo-cukiniowy... 134

Składniki: mięso mielone indycze 1 kg, cukinia 1 duża, jajka 2 sztuki, bułka czerstwa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka

W Mojej Kuchni Lubię
Gruszki zapiekane z wątróbką 130

Dzień dobry!Nie od dzisiaj wiadomo, że wątróbka nie jest lubianym mięsem, podobnie jak inne podroby, nie jest mile widziana na stołach.Wiadomo, każdy ma swoje

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania