Składniki : ok 500 g gotowanego mięsa z rosołu ( u mnie kura, wątróbki drobiowe, kaczka) 4 jajka 250 g ciecierzycy ze słoiczka 5 ząbków czosnku sól
Proste PotrawyCzasami mamy problem, co zrobić z mięsem z rosołu. Ja między innymi robię pasztet. Obieram mięso z kości i zamrażam bo z jednej porcji byłoby za mało. Gdy uzbieram odpowiednią ilość, wtedy działam :) Składniki: 850 g mięsa drobiowego z rosołu (obranego z kości) 150 g wątróbki (ważyłam po ugotowaniu) 1/2 małej marchewki z rosołu 1/2 małej pietruszki z rosołu
Agusiowe smakołykiktórą napełniłam kurczaczka i pyszny domowy pasztet.Oczywiście nie mogło zabraknąć pisanek i przypraw poświęconych w koszyczku. Pasztet przygotujecie wg przepisu: Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy
Wielki apetytDomowy pasztet jest pyszny, łatwy do przygotowania i bardzo aromatyczny. Lubie wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy znajdziecie w Owocowym Raju Składniki: 1 kg udek kurczaka 1 kg wątróbki drobiowej 3 garści obranych pistacji 3 garści suszonej żurawiny 2 jajka 1 czerstwa bułka kilka łyżek oleju(...)jajek, pistację, żurawinę i posikaną natkę pietruszki. Białka jajek ubić na sztywna pianę z odrobiną soli. Drewnianą łyżką delikatnie wymieszać z masą mięsną. Wyłożyć keksówkę papierem do pieczenia. Włożyć pasztet do formy, wyrównać wierzch i posypać ziarnami pieprzu. Piec ok. 50 minut w tem 190C
Apetyczna babeczkasporo mięsa i jakoś nie miałam na niego pomysłu. Wpadł mi w oko pasztet. Miałam mieszane uczucia, ale efekt przerósł moje oczekiwania. To od teraz mój ulubiony sposób na mięso z rosołu 😁 Składniki: mięso z rosołu, u mnie była to ćwiartka z kurczaka, 6 skrzydełek drobiowych oraz szponder wołowy, w sumie miałam około 600 g mięsa 2 ugotowane(...)Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, zmiażdżonym czosnkiem, warzywami oraz przyprawami i bułką tartą. Dokładnie wymieszać. 4. Małą foremkę posmarować olejem, oprószyć bułką tartą. Wyłożyć masę mięsną na pasztet. Wyrównać. Wierzch oprószyć majerankiem, wyłożyć 3 listki laurowe oraz kilka kulek ziela angielskiego. 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 60 minut. Smacznego
Kuchnia domowa Aniwzmacniaczy smaku czy aromatu, z samych naturalnych składników. Najlepszy pasztet ze sklepu niech się chowa Pasztet szlachecki króluje!!! (przynajmniej u nas w domu) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='200 gr wołowiny (może być tłustsze, byle nie żylaste) 200 gr wątróbki drobiowej 200 gr podgardla wieprzowego 200 gr surowego boczku 400 gr wieprzowiny (może być szynka, łopatka, karkówka(...)bułka tarta do wysmarowania formy'; document.write(" "); Składniki na 2 formy o wymiarach 10 cm na 25 cm: 200 gr wołowiny (może być tłustsze, byle nie żylaste) 200 gr wątróbki drobiowej 200 gr podgardla wieprzowego 200 gr surowego boczku 400 gr wieprzowiny (może być szynka, łopatka, karkówka, gulaszowe) 12 jajek rozmiar L 2 cebule 1 kajzera 1 ząbek czosnku 8 łyżeczek
moj przepis naProsty do wykonania pasztet, nie wymaga poświęcenia dużo czasu i mamy pewność co jemy....Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie:Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami.Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe
Anioły w kuchniRecenzja paprykarza warzywnego 13) Domowy ser ala feta 14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 15) Recenzja crunchy 16) Kebab w sałacie lodowej 17) Koreczki z mięsnymi kuleczkami 18) Placuszki bananowe 19) Otrębowe tortille 20) Recenzja pasztetów sojowych
Magiczne Życie Martyefekcie otrzymałyśmy pyszny, delikatny, lekko wilgotny pasztet. Zdecydowanie lepiej się kroi niż chociażby pasztet ze śliwką . Swobodnie mogą go również jeść osoby na diecie bezglutenowej. Polecamy! Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 2 keksówki Składniki: 500g mięsa z indyka 500g wątróbki drobiowej 500g wieprzowiny (u nas było to mięso z łopatki) 300g karkówki (fajną cenę na karkówkę(...)kości znajdziecie TUTAJ ) 250g wołowiny 150g surowego boczku 150g słoniny Pęczek włoszczyzny 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 jajka Garść suszonej żurawiny 1,5 szklanki wywaru drobiowego (lub wywar z gotowania miesa) 3/4 szklanki kaszy jaglanej Przyprawy: świeżo mielony piep rz, świeżo mielona sól, 3 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego Do dużego garnka wkładamy umyte oraz obrane warzywa, liście
Kolizje SmakówWyborny pasztet z suszoną żurawiną, jest bardzo smaczny i delikatny, na lekko słodki smak. Uwielbiam połączenie mięsa z owocami. Składniki: 1 kilogram udek z kurczaka 0,5 kilograma boczku surowego 100 gram drobiowej wątróbki 1 marchewka 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 1 duża cebula 2 kajzerki 2 jajka Garść suszonej żurawiny Sól, pieprz 2 listki laurowe 3 ziarna(...)mięso, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, wątróbkę i bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodajemy suszoną żurawinę , pasztet dokładnie wyrabiamy. Pasztet przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wstawiamy od piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 50 minut
Bajeczna Kuchniapozostałości z rosołu, natomiast połowę mięsa stanowi zmielona pierś kurczaka. Dodatkowo wzbogaciłam pasztet o białe warzywa: cebulę, czosnek, pietruszkę i seler, które nadają delikatności naszemu wypiekowi. Dodatek szynki parmeńskiej powoduje, iż całość staje się wykwintna, z charakterystycznym dymnym posmakiem szynki. Składniki: 400 gram zmielonego mięsa drobiowego, np. z rosołu 300 gram zmielonej piersi kurczaka gotowane warzywa: mały seler, dwie pietruszki(...)papierze układamy równolegle do siebie plastry szynki- najlepiej niech jedna nachodzi na drugą odrobinę. Następnie wykładamy masę mięsną. Całą keksówkę upuszczamy na blat z wysokości 15 cm by pasztet był zbity, bez pęcherzyków powietrza. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 10 minut. Po tym czasie wyciągamy z formy i studzimy do góry dnem. Pasztet
Mango PapajaLubicie pasztety? Dobry pasztet przygotowany w domu, z wiadomym składem to niezwykły rarytas. Dodatkowo można go wzbogacić o różne dodatki i z jednej bazy uzyskać różne smaki. Ten pasztet pieczony jest bez bułki i bez jajek. Łatwo daje się kroić, a równocześnie jest niezwykle kremowy i łatwo się rozsmarowuje. To co, spróbujecie? :) Składniki: 1,5 kg mięsa drobiowego (waga(...)budyniu. Na końcu zblendować całość, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Masę przełożyć do form wysmarowanych olejem, wierzch można posypać bułką tartą (nie obsypuję) lub poukładać dodatki aby później odróżnić pasztety. Zapiec w piekarniku w temperaturze 160 0 C przez 50-55 min (aż brzegi odejdą od ścianek foremek) - na blasze piekarnikowej, na której stały foremki miałam wlaną na dno wodę
Kocham..lubię..gotuję..żywności i nie wyrzucać. Oczywiście pasztet możecie zrobić tylko z drobiu, ale ja często do rosołu własnie dorzucam kawałek wołowiny czy to szponder czy to pręgę wołową. SKŁADNIKI: - 4 ugotowane ćwiartki z kurczaka - 2 ugotowane marchwki - 1/2 ugotowanego małego selera - 4 jajka - 1 bułka namoczona w rosole - sól, pieprz, majeranek - kilka wątróbek drobiowych opcjonalnie grzyby mrożone lub suszone
SMYKWKUCHNIpasztet przygotowujemy tylko w ten sposób). Obowiązkowo tata dodaje także mielony korzeń lubczyku. Dla urozmaicenia pasztetów zazwyczaj kilku foremek dajemy jakieś dodatki, np. suszone pomidory albo wędzoną śliwkę lub żurawinę. Składniki: • 1 kg chudej wołowiny • 1 kg mięsa z udźca indyka • 25 dag wątróbek drobiowych • 40 dag surowego podgardla • 8-9jajek (w zależności od wielkości) • 2 marchewki • 2 pietruszki(...)wkładamy do piekarnika i nastawiamy temp. na ok.150-160stopni. Pieczmy ok 45 – 50 minut od momentu, gdy piekarnik osiągnie ustawioną temperaturę (czas pieczenia zależy od wielkości foremek, w jakich pieczemy pasztety – my używamy foremek średniej wielkości, jeśli używa się małych foremek – czas należy nieco skrócić). Polecam
W mojej kuchni