pasztet drobiowy - 689 przepisów (strona:24/46)

Prosty pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 80

Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu to super przepis na wykorzystanie „resztek” po ugotowaniu rosołu. Pasztet jest pyszny i łatwy w przygotowaniu. Mięciutki i wilgotny, idealny na kanapkę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mięso drobiowe z rosołu, u mnie po obraniu ok 460 gram warzywa z rosołu: u mnie 2 cebule, 3 kawałki selera, 1 duża marchewka(...)mięsem i warzywami wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, posiekany szczypiorek, sól, pieprz, dolewamy trochę rosołu, całość dokładnie mieszamy/wyrabiamy i przekładamy do aluminiowych blaszek lub do formy keksowej, wierzch pasztetu posmarowałam pędzelkiem oliwą z oliwek i posypałam suszoną natką pietruszki i granulowanym czosnkiem, gotowe pasztety wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy 1,5 h aż ładnie

Blog kulinarny S9.PL
Pasztet z kaczki ze śliwkami wędzonymi 118

gotowanego mięsa z kaczki*, 400 g wątróbki drobiowej – najlepiej kaczej, 1 bułka typu kajzerka, 3 jajka, sól, imbir mielony, gałka muszkatołowa, 100 ml tłuszczu z kaczki, 50 ml śliwowicy, 100 g śliwek wędzonych, 2 łyżki cukru Smalec z kaczki robię sama. Gdy kupuję kaczkę odcinam tłuszcz i go topię, następnie zlewam do słoiczka, zamykam i w razie potrzeby mam :) Śliwki(...)śliwowicą i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól, gałkę muszkatołową i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. * Do pasztetu używam mięsa z nóg, szyi, skrzydełek. Wkładam mięso do garnka, dodaję włoszczyznę

królestwo garów
Pasztet z królika 2 132

Pyszny, delikatny pasztet z mięsa królika, z dodatkiem podgardla i wątróbki.  Doskonały nie tylko od Święta.  Polecam kolejną pyszną wersję mojego pasztu :) 1, 70 kg królika  0, 70 kg podgardla  70 dag wątróbki drobiowej lub wieprzowej  1 duża marchewka  1 średnia pietruszka  ¼ selera  4 listki laurowe  6-7 kulek ziela angielskiego

Takie tam pichcenie
Drobiowa wątróbka z cebulką - po prostu:) 147

Dawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Domowy pasztet z królika 171

Mój pierwszy pasztet z królika smakował wybornie. Robiłam go troszkę inaczej niż wszyscy ale tak zawsze robiła moja Mama więc chciałam sobie przypomnieć ten smak dzieciństwa

UgotujmyTo.pl
Pasztet z gęsi z gruszką 135

gotowanego mięsa z gęsi*, 400 g wątróbki drobiowej – najlepiej gęsiej, 1 bułka typu kajzerka, 3 jajka, sól, imbir mielony, 100 ml tłuszczu z gęsi, 50 ml sherry, 1 duża, twarda gruszka, 2 łyżki cukru Smalec z gęsi robię sama. Gdy kupuję gęś odcinam tłuszcz i go topię, następnie zlewam do słoiczka, zamykam i w razie potrzeby mam :) Gruszkę umyć, obrać(...)gruszki, wlać sherry i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. * Do pasztetu używam mięsa z nóg, szyi, skrzydełek. Wkładam mięso do garnka, dodaję włoszczyznę

królestwo garów
PASZTET Z KURCZAKA I JABŁEK + FILMIK 51

Bardzo smaczny, delikatny pasztet z kurczaka z dodatkiem jabłek. Niecodzienny i pyszny, polecam :)  SKŁADNIKI :  4 udka z kurczaka 30 dkg wątróbki drobiowej 3 liście laurowe, 3 ziela angielskie kilka ziarnek pieprzu 1 łyżka jarzynki 2 marchewki, kawałek selera 1 jabłko 1 cebula sól, pieprz do smaku  4 kromki chleba lub 2 bułki  8 ząbków czosnku(...)rozkładamy masę miesną. Jabłko kroimy na plasterki ( bez gniazd nasiennych ), przekładamy do garnka, łącznie z masłem i podsmażamy ciągle mieszając około 2-3 minut.  Jabłka układamy na pasztecie i na wierzch wylewamy resztę masła.  Pasztet pieczemy około 45 minut w temperaturze 185 %, funkcja góra/dół.  Po upieczeniu i ostudzeniu wkładamy go do lodówki.  Do szklanki

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet- królik, drób, wieprzowina 85

SUROWIEC -mięso z królika 1 kg -wątróbka drobiowa 1kg -boczek 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 16-17 g/kg -przyprawa do pasztetu jak na wyżej pokazanym zdjęciu 5-6 g/kg -2 lub 3 ząbki czosnku opcjonalnie jak ktoś lubi /osobiście dodałem - rosół z gotowania królika i boczku / dajemy tyle aby masa mięsna przypominała konsystencję gęstego budyniu

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 172

oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 275

oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki

Kulinarne przygody Gatity
Pomidorowo-paprykowy pasztet drobiowy 153

jestem w pełni świadoma jakie mieszanki niezidentyfikowanego pochodzenia się w nim znajdują, dlatego też w niedzielę podjęłam się przygotowania domowego pasztetu. Przejrzałam internet i znalazłam ten oto przepis , który stanowił moją bazę; ) Składniki: 50dkg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej samemu zmielić pierś z kurczaka czy indyka) 4 łyżeczki puree z fasoli  0,5 czerwonej papryki 1 spora cebula 2 jajka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Borowik brunatny - podgrzybek 171

Borowik brunatny Boletus badius - to dobrze znany wszystkim amatorom grzybów podgrzybek, nazywany także czarnym łepkiem. Moje dania z podgrzybkami :- Polędwiczki drobiowe z borowikami  - Borowiki w marynacie miodowej - Pasta z grzybów leśnych - Pierogi z kapustą i grzybami- Pasztet z grzybami - Grzyby duszone, pasteryzowane- Grzyby marynowane- Sakiewki z podgrzybkami- Sos tatarski ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pasztet z jelenia 91

przed gotowaniem pozostawiliśmy w kuchni. Aby zrealizować pomysł Bartka na pasztet z dziczyzny z żurawiną , poszliśmy na bazarek po świeżą leśną żurawinę, która swoim charakterystycznym smakiem nadaje pasztetowi ciekawego wymiaru. Składniki na pasztet z jelenia 1 kg mięsa z jelenia 500 g podgardla 500 karkówki wieprzowej 300 g wątróbki drobiowej 2 duże marchewki 1 kawałek selera 1 duża pietruszka(...)świeżej żurawiny. Dwie keksówki wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i nałożyć do nich mięsną masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem ok. 60 minut . Pasztet z jelenia wyjąć z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia, po czym schować do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasztet z jelenia pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania