Bardzo prosty i szybki do zrobienia - pasztet do smarowania. Gotowany z wątróbki drobiowej. Fantastyczny do smarowania na kanapki ;-) Przy diecie ketogenicznej polecam dać tylko odrobinę cebuli a więcej masła :-) Łączny czas przygotowywania: około 40 minut Ilość porcji: około 800 g pasztetu
AniaGotuje.plubiegłym roku na wielkanocne święta zrobiłam pyszny pasztet, tym razem będzie to drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem.Można podawać na ciepło i zimno-najlepiej z dodatkiem żurawiny lub borówki. SKŁADNIKI: 4 pojedyńcze filetyz kurczaka 2-3 marchewki z rosołu 1-2 ząbki czosnku 30 dag. pieczarek 1-2 jajka 4 gotowane jajka 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku 1/2 łyżeczki
Kuchnia Beatychutney, którego podstawowym składnikiem jest rabarbar, jest słodko-kwaśnym, lekko pikantnym i bardzo charakterystycznym sosem. Będzie pasował zarówno do klasycznych zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako
Karo in the Kitchendrożdżową ciabattę. Kromki chleba powinny być malutkie. Crostini podajemy z rożnymi pastami albo natarte czosnkiem i oliwą. Ja przedstawiam propozycję polskiej pasty z wątróbek :) - taki szybki ala pasztet Składniki:Około 5 – 6 drobiowych wątróbekszklanka mleka3 jajka na twardo (najlepiej same żółtka)ok. 2 łyżki majonezuduża cebulaolej do smażenia1 łyżka musztardyszczypta gałki muszkatołowej albo szczypta kuminu1 ząbek czosnkunatka pietruszkisól i pieprz
Bon Appetit MałgorzatyPâté z drobiowych wątróbek, bardzo smaczny pasztecik bez pieczenia. W moim przepisie użyłam wątróbek z indyka, sprawdziły się doskonale :) Składniki : 500 g wątróbki z indyka 175
Zabawa smakiemDomowy pasztet jak wiadomo jest smaczny. Może być wieprzowy, drobiowy lub mieszany, pieczony lub gotowany. Wszystko zależy od naszej pomysłowości. Ja dziś mam pasztet z łopatki wieprzowej i boczku z dodatkiem przypraw od Domowa Spiżarnia . A pasztet upiekłam w super foremkach drewnianych, klik które są wielokrotnego użytku. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibył, to dodałabym masło, kajzerki i byłoby pysznie. Pasztet z kurczaka wg poniższego przepisu zdecydowanie odchudziłam - dodałam tylko łyżkę oleju i nie dodałam węglowodanów. Aby pasztet nie był zbyt suchy, dodałam bulionu drobiowego. Jeżeli nie chcecie w Święta liczyć kalorii, odchudzajcie swoje potrawy, a później zjedzcie porcję pierogów lub makowca;) Dietetyczny pasztet z kurczaka z dodatkiem sosu chrzanowego
Codziennik Kuchennyrobię nie więcej jak jeden mały, gdyż większej ilości byśmy nie przejedli a wolę zjeść świeży. W tym roku zrobiłam z wieprzowego mięsa z dodatkiem drobiowej wątróbki i z dodatkiem pistacji. Jest pyszny. Pasztet podany na talerzu z kolekcji Jesień Porcelana Bogucice. Składniki: 140 g świeżego boczku( bez skóry) 330 g mięsa wieprzowego (z kulki, na szynkę) 250 g karczku
Ala piecze i gotujePARFAIT Z KURZYCH WĄTRÓBEK to klasyczny francuski pasztet bez pieczenia.... Artykuł PARFAIT Z KURZYCH WĄTRÓBEK Z ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw i foremek aluminiowych z zestawu "Domowy pasztet" Tradismak . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 400 g wątroby drobiowej * 3 marchewki * 1 korzeń pietruszki * pół korzenia selera * połowa pora * kilka ziarenek ziela angielskiego * 3-4 liście laurowe * sól i pieprz do smaku(...)łyżeczka przyprawy do pasztetu * 1 łyżeczka przyprawy Dobry Smak Jager * 2 jajka * 1 czerstwa bułka * pół szklanki rosołu Wykonanie: Z piersi kurczaka, warzyw, ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować rosół. Wątróbki drobiowe podgotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka z rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną
Zrób to smacznieBardzo smaczny i kremowy pasztet wieprzowy ze śliwką. Idealny do pieczywa. Polecam przepis. SKŁADNIKI DO GOTOWANIA : 1,5 kg karkówki wieprzowej 1 udko z kurczaka 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 5 ziarnek pieprzu 1 marchew, kawałek selera(...)pietruszka, 1 cebula sól, jarzynka naturalna do smaku DODATKOWO : 2 duże łyżki smalcu 2 duże cebule 0,5 kg wątróbki drobiowej odrobina tymianku sól PRZYPRAWY DO PASZTETU 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżka suszonego czosnku 2 garście suszonych śliwek olej do polania pasztetu
Kulinarne Fantazje Marioliudko ugotowane 6 wątróbek drobiowych 1 szklanka rosołu sól pieprz pieprz ziołowy staropolski przyprawa do pasztetu (pasztet ardeński) 2 łyżki mączki z grochu 1 jajko Oddzielić mięso od kości. Mięso i wątróbkę włożyć o kubka blendera zalać rosołem, dodać jajko i wszystko dobrze zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku, Przełożyć do formy i piec
Gotowanie jest łatweWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Taka drobiowa wędlina to świetna alternatywa dla kupnej wędliny lub pasztetu ze sklepu. Smakuje wyśmienicie na kromce świeżego pieczywa. Jej przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmielić drobiowe mięso, wymieszać z dodatkiem żurawiny, serka twarogowego i przypraw. Później pozostaje tylko uformowanie mięsa w folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa
Marta Gotujewyjątkowy. Ja przygotowując pasztet przed Świętami chciałam mu nadać odświętny charakter i zaszalałam dodając do niego śliwki namoczone w brandy ale to nie jest konieczne. Mój pasztet składa się głównie z wieprzowiny, wątróbki drobiowej i boczku wędzonego. Można oczywiście przygotować go z różnych rodzajów mięsa i dodać zamiast śliwek, grzyby czy paprykę. Wszystko zależy tylko od tego co mamy
UgotujmyTo.plUwielbiam pasztety, i bardzo często jakiś robię, na co dzień takie zwykłe a od święta bardziej szczególne ,ale wszystkie pyszne. Tym razem zrobiłam pasztet ze śliwkami, nie tylko z drobiowego mięsa ale dodałam również łopatkę wieprzową, wyszło pysznie, wygląda również pięknie, sprawdzi się super na co dzień i na święta... Polecam Zobacz przepis
Swojskie jedzonko